måndag 12 september 2011

Att anta en utmaning..

Hjälp,vad glad jag blir av att få två AWARD på samma dag :)

Underbara bloggarna Charmigt sa Charlie och Mammaxtre undrade om jag ville anta en utmaning - Självklart, sa jag!!!

Dessa två bloggar är värda besök om och om igen. Två kvinnor som bloggar om livet. En boende i USA och en i Sverige. Jag gillar dem väldigt mycket!

Varför började du blogga?

En dag kom min då 19 åriga dotter hem och sa att hon skulle hoppa av högskolan redan efter 2 veckor. Hon hade gått ur Katrinelundsgymnasiet i Göteborg med toppbetyg och ville fortsätta plugga direkt. Men det blev för mycket tyckte hon. Fyra dagar senare blir hon kontaktad av en agent som erbjöd henne att åka ner till Cypern för att provträna för ett proffskontrakt i en fotbollsklubb som heter AEK. Hon frågade vad jag tyckte och jag svarade med min sämsta ljugarröst att; "Det klart du ska åka". Jag kände att detta skulle bli jobbigt. Hon sa att hon skulle åka dit och stanna i en vecka så fick hon se vad de sa. Just i den sekunden var jag glad att jag och Kjell samt de tre minsta tjejerna bara två månader tidigare varit i Agia Napa, Cypern på semester så jag visst åtminnstone hur det såg ut!
Hon åkte och kom inte hem innan 9 månader senare. Den julen var den värsta i mitt liv. Men jag har unnat henne den lycka av att spela till sig ett kontrakt, att få spela fotboll som alltid varit hennes allt, och att kunna försörja sig på den. Hon har upplevelser som ingen annan har. Nu är hon inne på sitt fjärde år!

Hon försedde mig med allt genom att skaffa en blogg. Först hade de 5 svenska proffsen en blogg i hop men efter ett tag började Natalie att blogga på en egen blogg. Efter ett tag blev jag sugen på att också blogga så att hon fick veta vad som hände här hemma i lilla Kinna! Så på den vägen är det!!!


Vad har du för mål med bloggen?

Nja, jag har inga direkta mål. Numera är väl min "cypriotiska!" dotter den som kanske läser min blogg minst av alla! Men jag vet att hon halkar in då och då. Jag skriver om min vardag och mitt liv. Jag känner en sån lycka när jag ser alla som tittar in varje dag för att läsa. En massa vänner har man skaffat sig också genom bloggen. Både andra med bloggar och folk som bor runtikring. Jag blev så glad en gång när jag var på en basketmatch och det kom fram en kvinna som jag bara var lite ytligt bekant med som sa att hon följde bloggen! Jätteskoj Katarina var det :) Numera får jag semesterråd av samma kvinna !
Men man hoppas kunna inspirera någon och göra folk glada.

En gång på en lunchrast frågade en kollega som också läser bloggen: "Är du aldrig sur eller arg för du skriver så positivt i bloggen alltid?" Jodå, jag är sur och grinig, det kan nog mannen skriva under på men jag försöker fokusera på det positiva. Vem vill läsa om allt det trista som händer.. Jag kan vara jättearg på mina barn men det är ju sånt jag stoppar i ett privat fack. Människor som suger energi vill jag inte heller skriva om. Det finns liksom ingen anledning. Nej, det positiva är för mig bästa medicinen.

Vilka bloggar följer du?

Jag har en massa bloggar i min blogglista. Den andra bloggen som jag började följa förutom min dotters blogg, var Aratorp . Lena som har Fritsla Tyglagers blogg. Eftersom jag har nära till butiken och eftersom jag verkligen gillar hennes varor blev det kul att följa den. Genom hennes blogglista halkade jag in både på den ena och andra bloggen. Många med inredningsstuket. Sedan har det bara rullat på. Jag har några favoriter som jag alltid följer. Blir så himla glad över dem. De inspirerar mig verkligen.

Favoritfärger?

Svart, svart, svart! Beige och vitt och grått. Men givetvis älskar jag färger i alla former även om jag själv är ganska svart/vit.

Favoritfilm:

Just nu är det "Hur många lingon finns det i världen?". Jag gillar thrillers och romantiska filmer! Filmer som för något budskap med sig gillar jag också.
Sedan är jag ju en obotlig SATC-fantast och jag hoppas det kommer mer...
En film som jag hoppas på är New Year´s Eve...Premiär 25 december. Värsta bästa biokvällen!

Vilka land/länder drömmer du om att besöka?

Naturligvis alltid Cypern! Men USA är en stor dröm igen. Det var länge sedan jag bodde där nu..mer än 25 år sedan. Det finns en sådan stark längtan dit. Det roliga är att en av mina tjejer är helt tokig i New York. Hon har en fondvägg med ett foto av NY, hon har tavlor av Manhattan, och bara älskar gula taxibilar :)
Thailand är ett resmål som också står högt på listan. London är London.
Men nu har jag en resa som vi planerar på för fullt men än så länge är den lite hemlig! Resa är livet! Sedan vill jag slå ett slag för vackra Österlen. Bedårande vacket!
Nu skickar jag denna utmaning vidare till fem fina bloggar - absolut inget tvång utan bara om du känner för det :)

Min plats i solen   bjuder på underbara bilder, rapporter om sin "skrivarbubbla" och massa annat!

Mollymera  En tjej från mina trakter som visar mycket fint från Odd Molly!

NinaoWernbloom  Följ Ninas liv som fotbollsfru i Holland. Härliga bilder och härlig humor!

Carin i Finabo  ännu en tjej från mina trakter som bjuder på sitt liv och sina fina bilder!

Njutbara ting En ny bekantskap inom bloggvärlden och som har en livsnjutarblogg!


Kram Anna

 

6 kommentarer:

 1. Roligt att få lite "mer" läsning om dig, Anna och tack för utmaningen! Får sätta mig ner och klura lite på svaren... Hi hi... Dom kommer!

  Ha en toppendag! Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Ja, jag gick och funderade hela dagen i går vad jag skulle skriva :)

  SvaraRadera
 3. Men Anna så intressant detta var att läsa. Den var inte så tokig denna award. Känns som att jag fick lära känna dig ännu lite mer.

  Kram och ett stort tack!

  SvaraRadera
 4. Nu har jag fått fundera lite ;-) Men nu är jag klar!!
  Kramis

  SvaraRadera
 5. Grattis till dina två awarder Anna! :) Du är värd dem flera gånger om kära du. Alltid lika sprudlande glad och med ett stort hjärta lyser du upp här i bloggvärlden. :)

  Och vad roligt att läsa dina svar på frågorna och lära känna dig lite extra. :)

  Sedan vill jag tacka dig så mycket för att du skickar den vidare till mig. Vad roligt och vad glad jag blev! Tusen tack! Nu får jag ta och klura lite på svaren. :)

  Ta hand om dig Anna och ha en fortsatt fin vecka!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Såg sedan att du fått massor...och det är Du värd. Din blogg är så underbar.

  Visst är det roligt att läsa andras svar. Det blir liksom lite mer personligt.

  Det ska bli spännande att läsa dina svar :)

  Ha en fin dag! // Anna

  SvaraRadera