söndag 21 november 2010

Den gode grannen VS den trevliga läraren del 2

Jag har nästan fortfarande ont i magen efter gårdagens roligheter hos familjen Selin. Vi skrattade en massa! Provade glöggen igen och den var också god! Herrn i huset därborta höll nog på att glömma av att han värmde den...men var gör väl en touch av brända mandlar ;)

"...Han blev glad när telefonen ringde. Det var hans snygga vän Åsa från vita huset. Hon undrade om han hade lust att ta med sig fina frun och komma över på lite glögg tillsammans med den trevliga läraren och hennes man. Han kände direkt att kvällen var räddad för han hade igenligen planer på att gå och lägga sig tidigt denna lördagkväll. Men i denna stund insåg han att nu äntligen skulle han få glädjas över att hans korpenlag, ni minns grabbarna med de skakande benen, de utslagna tänderna, och de kapade klubborna, hade vunnit kvällens sammandrabbning med Färjestad. Han var så belåten och kaxig. Vad han inte visste var att den numera avdankade sportchefen för samma korplag betalat domarna rejält med pengar, resor och andra förmåner. Detta visste dock Löfbergslila-hunkarna om men tyckte synd om dem och ville inte ta till vidare åtgärder.
Korplaget har tillsammans med den gode grannen stora förhoppningar om att nu nå slutspel men det förstår ju vem som helst att det är en omöjlig uppgift t om i dessa juletider!!!  Den gode grannen drömde sig under kvällen bort mot stora arenor, vilda supportrar, VIP-loger och till och med kände han guldvittring. Och inte kunde han ana när han för 30 år sedan hörde "Jag är en tuff brud i lyxförpackning" för första gången att denna förföriska kvinna skulle väcka honom just den här kvällen ur hans fantastiska dröm. Där stod hon i TV och sjöng trallvänliga sånger till hans gamla åttitalsfavvo Christer Sandelin. Kvinnorna som satt i samma rum som den gode grannen, denna kalla lördagkväll i november, störde hans koncentration. De skrattade högt och lågt åt något han inte förstod var SÅ viktigt som hans korplag. Han försökte gång på gång påminna om vinsten men ingen mer än frun hörde. Plötsligt visade sig den trevliga läraren vara en god
förlorare genom att säga att hon verkligen tyckte det var bra att korplaget fick med sig tre poäng. För det skulle se väldigt illa ut om Färjestad redan nu drog ifrån... Framåt midnatt vinglade den gode grannen hem tillsammans med den trevliga läraren. För en sekund trodde han att hon skulle säga grattis än en gång men nu var det redan en annan dag och han fick krypa ner och drömma vidare om guldkonfettin som han nu istället får använda på nyårsafton! "

Som ni alla förstår behöver han allt stöd han kan få. Visserligen är frun helt på samma spår som han själv men de andra i sällskapet jobbar alla på hur de ska stötta honom. Vilka vännen den gode grannen har! De borde gå över med ett paket kaffe till honom...givetvis Löfbergs lila ;)
To be continue....


Idag är det jobb som gäller. Jag har pyntat i fönstren med adventsljusstakar och stjärnor. Trist att man inte kan tända dem innan fredag men jag känner att det är mycket som är på gång under veckan, jag jobbar sent, Kjell jobbar sista skift, Signe och Gabriella har utvecklingssamtal. Då vill jag inte stressa med detta. Nu är det gjort. Fönstren blev putsade och nu kan solen skina igen!

Ha en bra söndag! Kram Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar