söndag 17 juli 2011

Svenska tjejer!

                                                           Det här grymma skottet gav Sverige ett brons :)


Skoj som sjutton att Sverige fick sin bronspeng i går i fotbollsVM. Verkligen bra jobbat tjejer! Att det går bra i sådana här tillställningar och sammanhang ger ringar på vattnet. Nu kommer antalet fotbollstjejer att öka och alla vill bli den nya Marie Hammaström!  Givetvis är det fortfarande Lotta Schelin som är det stor dragplåstret i landslagssammanhang men kul att det kommer fram en "okänd" figur i ett VM. En tjej som inte varit given i landslaget.

Jag har följt damfotboll genom åren mest kanske för att jag har en dotter som är duktig fotbollsspelare men förvånats över att den liksom aldrig får det där riktiga genombrottet i media. Nu givetvis skrivs det en massa positivt eftersom vi bärgade hem brons men hade de förlorat mot fransyskorna hade det varit annat ljud i skällan. Dennerby hade framståt som en felaktig ledarfigur och säkert bära hundhuvudet i svensk massmedia. Mina personliga åsikter om herr Dennerby lämnar jag åt sidan. Han har säkert sina skäl till att göra som han gör. Men min önskan är att svensk damfotboll får ta mer plats och få mer uppmärksamhet i det så väl upplysta genussamhälle vi lever i!

Natalie har varit proffs nere på Cypern i snart 3 år och gör sin fjärde säsong där i vinter. Hon tjänar inga fantasisummor men är glad för äventyret och för att kunna få spela fotboll på heltid, det som hon tycker är allra roligast i livet. Sedan hade det kanske inte gjort ont att få fylla på kontot lite men där är det milsvidder emellan män och kvinnor. Det är bara att hoppas att det någon gång kommer att ändra sig!

Hur som helst idag ska vi vara stolta svenskar för tjejerna var superduktiga! Heja tjejer!

Ha en bra dag! Kram Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar