tisdag 8 mars 2011

Lök, Vitlök och purjolökar!

Nu har vi snart ingen snö kvar i trädgården men dessvärre hänger julkransen kvar :) Den ska jag plocka bort i helgen för dörren måste skuras också. Man kan inte hinna med allt! Men våren är på väg.Någon på jobbet pratade om snödroppar som tittar fram.

Det känns som man behöver förnya garderoben lite. Kruxet är att man jobbar så mycket att det bara är helgerna man kan åka iväg och då är det annat som måste göras. När jag plugga på högskolan blev det många spontana besök i butiker men nu har jag nästan glömt av hur det ser ut i stan ;)

Mitt trädgårdsintresse har sakta men säkert vaknat till liv igen. Förr odlade jag i princip allt och lite till! Det var potatis, lök, purjolök, vitlök, morötter, rödbeter, dill, persilja, tomater och gurkor. Det fanns kiwi, passionsfrukt och vindruvor. Mängder av blommor. Då såg min trädgård lite annorlunda ut. Den var på många kvadratmeter och innehöll en stor damm med karpar och ett stort växthus. Jag älskade det. Men sen började jag läsa, det blev mer och mer ogräs att rensa och jag tappade lusten. Vi flyttade till Kinna och där var trädgården minimal. Ingen i familjen har efterfrågat det innan nu...får väl erkänna att det är jag som vill att det ska bli mer av denna varan nu. Men jag vet om problemet att vi inte är hemma så mycket som man borde för att det ska bli något bra av det. Vi får se :)

Nu ska jag krypa ner i sängen tidigt. Jag var så trött i morse när jag skjutsade Niklas halv sex. Hoppas på att vara utvilad i morgon! Kram Anna

4 kommentarer:

 1. Gör som Leif lägg den i källaren, när jag frågade varför så blev svaret...kan ju ha den nästa år ja vad tror du några barr kvar tro......

  SvaraRadera
 2. Hihih..jag brukar hänga den i garaget och ta bort dekorationen när det är dags att sätta upp den på dörren igen :)

  SvaraRadera
 3. Haha, du kan ju också låtsas som att det är en vårkrans och låta den hänga kvar. Vem har sagt att granris och liknande bara hör vintern till? ;)

  Det är härligt med trädgård och jag är numera glad över min och känner att den skänker mig glädje. Men visst är det så att även om det ger mycket glädje så tar det en hel del tid. Varför inte börja i liten skala och känna dig fram om du tycker det är roligt igen? Det blir ju vad man gör det till, eller hur? :)

  Ha en fortsatt fin vecka Anna!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Hej Lotta!

  Blev så inspirerad av din blogg idag :)
  Du...glöm inte maila mig om din vinst!
  anna.persson@mark.se

  Kram

  SvaraRadera