fredag 4 mars 2011

Revanchen, Indianen och Skrevet

Revanch...han smakade på ordet. Ja, det var verkligen på tiden. Det hade gått uruselt för hans korplag som verkligen var på väg ut från de stora arenorna. Han rös av blotta tanken. Mycket prestige låg i botten. Hans älskade indianlag skulle degraderas ner bland de andra hyenorna och oförmågor som inte ens kunde knyta sina hockyrör själva.
Han smet tidigare från jobbet och han var nöjd över att hans kvinnliga chef gett honom ledig.  Hastighetsmätaren visade på så när hundratrettio kilometer i timman. Inte en sekund skulle gå till spillo. Han visste att det var konkurrans om de åtrovärda parkeringsplatserna kring Gårda. Här gällde det att vara smart och det var ju något han var känd för.. Han behövde snabbt komma ut på leden efter att allt var över.

Den gode grannen sjönk ner i VIP-rummet. En kall öl väntade honom och den hade väl aldrig smakat så gott någon gång. Han hörde hur de andra kollegorna räknade ut han lag. Om det var något han inte gillade så var det när någon tog ut något i förväg. Revanch..han smakade på ordet igen. Han blev varm i hela kroppen.

Svetten lackade. Va faaaan är det som händer! Jävla idioter. Sopor. Han knöt händerna och vevade friskt med dem. Kaffelaget tog ledningen och han försökte överrösta de 12 044 nördarna som tagit sig dit denna vårlika torsdagkväll. Hans vokabulär blev allt grövre och plötsligt mindes han den trevliga lärarens moralpredikan efter storförlusten mot HV i höstas. HAn hade lovat att aldrig mer uppföra sig så som den gången. Det kvinnliga sällskapet hade undrat om han visste att han kränkte varenda kvinnas mest uppskattade del enligt 90% av det manliga släktet. Och i den stunden lovade han dyrt och heligt att han ALDRIG mer skulle säga såna vulgära ord på en stor arena.

Men plötsligt hände det..som en uppenbarelse gled han fram som arenans Sitting Bull. Stopp Stopp vi pratar inte om Den Gode Grannen. Nej Nej. Han rörde sig som en Gud, likt en jungfru Maria, som en antilop på Savannen. Snygg är han desutom också. Inte för att Den Gode Grannen tyckte det eller skulle erkänna det men hans snygga fru hade sagt det åtskilliga gånger. Och nu, nu var han äntligen villig att hålla med henne. Likt en slow-motion situation välte han sin öl, han knuffade sina arbetskollegor, han fick upp den knutna näven i luften och vråååååååålade Miiiiikkkkkkkooooo! Göööööttttttt!!!! Underbaaaaaaaart. Ja, och lite annat smått och gott. Mikko Mäenpää var mannen i hans liv. Frälsaren. Den Gode. Han var inblandad i det mesta och fick pris som matchens lirare. Wooooowwwww.

4-3 stod det på tavlan när han gick ner för trapporna ut mot parkeringen. Han skulle suga på denna karamellen läääänge. Han småsprang bort till bilen och undrade om han och snygga frun ändå skulle mysa till det när han kom hem i hyfsad tid. Miko Mäenpääs uppenbarelse dök upp och irriterade hans lite mer erotiska tankar. Vilka mål ! Vilka pass och vilket spel. Fullkomligt krossade kaffebönorna! YES. Han kliade sig i skrevet och tänkte att nu ska det gå undan på vägen hem.

När han svängde upp mot sin uppfart  såg han att det var släckt i Den trevliga Lärarens hus. Han svor för sig själv. Det hade varit roligt och få bjuda henne på en kopp kaffe just denna kväll men så mindes han sina planer för resten av kvällen....

Efteråt låg han och tänkte på en Sitting Bull som verkligen kom från ovan. Han skulle nog inte nämna att han tyckte Mikko var likt en Sitting Bull för han förtod ju att Den Trevliga Läraren genast skulle säga att det låter som en glass med strössel på och glassar de förvaras i frysen....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar