torsdag 17 mars 2011

Duktiga Lotta Abrahamsson

Har du varit på någon föreläsning som gett dig en indirekt kick av att direkt vilja prova något nytt. Idag har vi på Stommenskolan tillsammans med andra pedagoger, anhöriga och kanske en och annan med diagnosen Aspergers symptom / ADHD lyssnat på en sådan föreläsning. Den var verkligen grym.
Kvinnan, Lotta Abrahamssom som gav föreläsningen "Hjälp, hur gör man" lever själv med den diagnosen. Hon berättade om sitt liv, om olika situationer hon hamnat i och hur hon upplevde det. Det var just det som var det mest intressanta; hennes upplevelser i mötet med andra. Förväntningar och huvudordet förutsägbart. Den klampade rakt in i mitt pedagoghjärta lika mycket som i mitt vanliga medmänniskohjärta. Hela tiden associerade man till situationer man varit i och fick stöd i det man gjort "rätt" och en tänka-till-stund där man gjort käpprätt åt skogen!

Såna här föreläsningar behövs med jämna mellanrum för att man inte ska glida in i vardagen. Hon sa många fina saker om sitt liv och sin familj. En underbar männsika. Det finna i det var även att hon menade på att vi kan lära av henne och hon lära av oss. Kommunikation kallas det :)

Nu har jag jobbat sedan sju i morse och är superduper trött.

God Natt! Kram Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar