onsdag 8 september 2010

En dag i svampskogen.

Vi träffade på denna vackra svamp..


Ljungen tittade nyfiket på oss!


Herr Flugsvamp ska ge inspiration för en digital berättelse!


Söta små lingon



Vilken underbar dag! Jag har varit ute med en elev i skogen och vi hade som mål att plocka olika sorters svamp för att bli inspirerade till en berättelse i digital form. Detta mål nåddes med råge! Vädret var perfekt och Olle hade turen att även han få följa med. Han nosade och puffade på alla svampar han såg!
Herr Röd flugsvamp var han som satte idéerna för temat SVAMP. Han stod så ståtligt och kikade på oss och log brett när kameran åkte fram..lika glad var han inte när vi försiktigt plockade honom och lade han i korgen.
Vi hittade några stycken Karl Johan-svampar som rymde halva korgen. Tyvärr är jag dålig på att laga till något med svamp. Kantareller är väl det som jag ordnar något på men de lyste verkligen med sin frånvaro! Inte en enda visade sig. Nästan lika illa var det med Trattkantarellen. Han skulle också medverka i berättelsen. Plötsligt såg vi honom...helt ensam utan alla sina kompisar! Tur för han ska nämligen tillföra mycket i den här berättelsen!
Ja, det är härligt att gå ut i skogen och att dessutom få in NO, Idrott, Sv, Ma, Livskunskap är fantastiskt. Man hoppas alla elever skulle få det möjligt att ha det så. Learning by doing. Bättre än allt teoretiskt. Nu menar jag absolut inte att man inte ska använda faktaböcker i undervisningen men när elever som är lite trötta på skolan och behöver extra stöd passar denna undervisningen parallellt med teori bra.
Dags att stänga ner datorn, kopiera några papper chefen vill ha om Cypern-kursen och sedan plocka upp mina egna små juveler..så ser eftermiddagen ut!
Kram på er!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar