tisdag 24 januari 2012

Välkommen på en fika!












Ghaaaa, vilken dag det varit idag. Mitt sötsugsbegär har varit enormt och det var med nöd och näppe som jag tackade NEJ till kardemummakaka på personalrummet vid tisdagsfikat.

Ja, alla ni som prövat att gå ner i vikt vet ju vad jag pratar om!! Jag vill gå ner 20 kg har jag bestämt mig för. Och om det ska lyckas så vore jag jätteglad. Mest för att jag vill må bättre och få bättre flow på mitt blodsocker. Vill kunna sänka insulindosen rejält för jag vet att det går. Jag menar INTE att jag aldrig mer ska fika eller äta "onyttigt" men jag vill kunna begränsa det. Just nu har jag bestämt att fredag är en bra dag att få unna sig något som jag tycker är extra gott. Kanske en liten näve nötter eller några godisar.

Framför allt i mitt fall faller det ofta på motionen. Jag vet att det inte finns några genvägar. Det spelar ingen roll hur jag tänker på vad jag äter om jag inte motionerar.

Motion då. Hur roligt är det på en skala från ett till tio? Nja, sådär. Är man lite överviktig kanske det inte är det mest skojsiga man kan göra. MEN det gäller att hitta det som är rätt för en själv. Länge funderade jag på olika gym här i Kinna. 300-350 kr i månaden och då får man träna obegränsat. Låter ju kanon i mina öron. MEN jag känner att det blir ett tvång. Jag jobbar sent och vill kunna styra det lite efter barnens läxor och deras aktiviteter. Än är det inte mitt ego som kan ta över min familj! Nej, de behöver stöttning och skjuts hit och dit. MEN jag tar mig annan tid. Tid som jag ägnat vid datorn. Den tiden tar jag mig varje dag just nu.

Motionen jag valt är promenader och på min Crosstrainer. Det får räcka just nu. Jag har mätt upp olika rundor och mestadels väljer jag den som är 5 km asfalt om det är snö ute. När det är barmark tar jag skogen och det finns 3km, 5 km och 7km att välja emellan. Helt perfekt. Dessutom bor jag precis intill spåret så det är bara att kliva på! Inga undanflykter är accepterade...!!

Ibland har jag sällskap, ibland går jag själv. Och jag tycker att det är kul. Det som sporrar mig extra är att lyssna på musik. Upptempolåtar blandat med gamla schlagerhits är en perfekt kombination!! Musiken gör det mycket mycket lättare.



Så just nu har jag varit ute på min lilla runda och ska faktiskt träna i 20 minuter till. Känns jäkligt skönt att sätta sig i soffan med lite jobb sedan!

 Så får jag bjuda på lite fika......!!!!!!


Ha en fin kväll med eller utan fika eller med eller utan något till fikat <3

Kram Anna

20 kommentarer:

  1. Härligt Anna! Du verkar rejält motiverad! Jag är också svag för en del sötsaker, kanelbullar till exempel och semlor! Men frukt är inte fy skam det heller!!
    Önskar dig en strålande vecka!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Semlor är fina fisken men just nu så får det duga med frukt!! Som du säger, inte fy skam det heller!

    En strålande vecka till dig också:)

    Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Hej igen!
    Ananas kanske skulle vara ngt att köpa hem. Vet att jag brukat kalasa på det under Asienresor. Hemma blir det mer sällan. Ska kolla i affären nästa gång!
    Kram igen

    SvaraRadera
  6. Jag vet precis vad du menar... man är så otroligt fikasugen, och allting är så gott och lockande, och det är så himla tråkigt att motionera. Speciellt så här års, det är mycket lättare att komma ut på promenader när det är ljust ute. Men en egen crosstrainer låter ju hyvens! Kan man trampa på den samtidigt som man plöjer en dvd-box, kanske?

    SvaraRadera
  7. Men det är ju jättebra det som du gör....att vara ute å gå är jätteskönt och crosstrainer tränar ju både ben och armar....jag gillar också att ha musik i öronen, framförallt låtar med tempo för då trampar jag på i takt...vilket hjälper till :) Ett annat tips som jag vet funkar för att jag använt det själv under ca 4 månaders tid....Det är en hemsida där man bokför vad man äter...en matdagbok...jag tappade 10 kilo på så vis....det innefattar ju i och för sig lite jobb med att väga maten men den ger en jättebra fingervisning av vad du får i dig i kalorier och fördelning av protein, kolhydrater, fett. Jag är ingen bantare egentligen å tycker det är skit att behöva utesluta delar av min kost å mitt problem är väl som alla andras att man äter för mycket mat i förhållande till vad man gör åt. Inkomster och utgifter måste gå ihop helt enkelt. Denna hemsida (www.matdagboken.se) kan man använda gratis eller så kan man betala å få tillgång till fler funktioner....men jag tycker att det räcker med att ha gratisvarianten. Oj vad långt inlägget blev....nu ska jag inte blir mer långrandig....ha det så gott! Kram Camilla L

    SvaraRadera
  8. Jag vet att det kan vara sååå svårt att KOMMA IGÅNG: Hitta motivationen och sedan stay motivated. Svårt svårt. Jag kom ju igång så himla bra med löpandet men har nu inte sprungit på en dryg vecka. Förra veckan var så hektisk och intensiv med flera jobbintevjuer och denna vecka har liksom bara gått utan att jag orkat komma igång igen. Tänkte springa i morse men sedan var jag sååå otroligt trött att jag bestämde mig för att sova en timme till istället. Kanske imorgonbitti dock. Hoppas komma upp då. :-)
    Lycka till!!!!!!
    Kram!!

    SvaraRadera
  9. Oj vad du är duktig!! Alla smaskiga bilder du visar...jag blir sugen på alltihopa.

    Och du tackade NEJ till kardemummakaka. Så bra! Så bra och duktigt! Jag hade norpat en hörna...;)

    Heja Anna!!!!!


    Kramar!!

    SvaraRadera
  10. Duktigt av dig! Och du, sötsuget försvinner efter ett par veckor om du är strikt med sockret:-)

    kram kram och heja heja!

    SvaraRadera
  11. Saltis, det är det som du beskriver som är min fallgrop lite, att man har annat! Men nu får det bli hur sent som helst!!Även om kl är mycket ska jag gå ut en sväng har jag bestämt!!

    Lotta, Jag var också nära att norpa en liten bit men glömde av det sen!!!!


    Mrs, Ja, bara man har kommit några veckor in så blir det ju bättre. Jag är inne på min tredje vecka men också vill jag benämna det "mitt nya bestående liv" och egentligen inte räkna i veckor :)

    Ha en fin dag alla fina Ni <3

    SvaraRadera
  12. Helena, visst är man sugen på massor av god fika. Jag ska försöka begränsa mig bara!! Och du visar ju allt som oftast goda fina mysiga fikaverk!!!

    Camilla, Tack så hjärtligt för både inspiration och tips!!


    Ha en fin dag ni fina <3

    SvaraRadera
  13. Åh ANNA!!
    Jag vet hur det är!!!
    Jag vet precis hur det är. Jag håller ju på med Viktväktarna och ibland är man verkligen bara så galet less.
    Jag har hållit diet hela mitt liv efter att jag blev mamma som 30 åring. Hela tiden, egentligen. Gick ner 12 kilo med VV 99, och sen har jag väl hållit det, med viss uppgång.
    Höll på med Very Low Calorie diet för etvå år sen, tog bort alla vita kolhydrater. men jag kan inte leva utan kolisar så därför började jag med VV igen.

    Träningen är skönast när den är avklarad, så är det.
    Jag tränar nästan varje dag.
    Power walk eller gym.
    Men inte tusan kan jag säga att det är kul. Inte gymmet iaf.
    Unnar mig gör jag på lördagar.

    Mitt favvissnack just nu är clementiner-

    HANG IN THERE!!!
    DU fixar detta!!!

    Stora bamsekramar!!!

    SvaraRadera
  14. Tack Annika!!! <3 <3 <3

    Jag ska fixa detta! :)))

    Viktväktarna är bra men man får ligga i!! Men med vilken diet får man inte det!!! Huvudsaken är att man rör sig tror jag!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  15. Åh, du är flitig!. Bra gjort och kakor är ändå överskattade (?). Visst ;-)...

    SvaraRadera
  16. hahahah,,,eller hur!!!!

    Svårt men det ska gå!!

    SvaraRadera
  17. Yes, både du och jag !!!!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  18. Så bra du gör det, det gäller ju att hitta det som passar en själv både vad gäller mat och mortion. Inte lätt alla gånger, men så stolt man blir när man lyckats motstå en frestelse!

    Skickar en massa pepp till dig genom cyberrymden!

    Kram Elin

    SvaraRadera
  19. Tack Elin...man behöver all pepp man kan få!!

    Kram Anna

    SvaraRadera