fredag 27 januari 2012

Fredagstema: Inredning

Fredagstemat denna veckan är inredning. Det där är både svårt och roligt. Jag bor i ett nybyggt hus. Eller snart kanske man inte kan säga det eftersom vi bott där i 4 år!! Allt är i vitt. I vårt förra hus som var betydligt större var det modernt med terracotafärgade tapeter och grått i köket. Det var byggt 1989 så det var inte heller lastgammalt. Men så en dag så stod vi där. Tre av barnen gick på gymnasiet. En skulle börja på högstadiet. Två skulle börja 1:a klass och en skulle börja trean. Vi körde fram och tillbaka flera gånger om dagen Öxabäck-Kinna, Kinna-Öxabäck. 4 mil t or  och med 2 bilar. Det var ett evigt körande.

Så på två röda sekunder, nja nästan i alla fall hade vi köpt ett helt nytt hus i Kinna som någon annan byggt och kommit på under tiden att man nog inte var soulmates. Vi slog till 2, 5 miljoner. Det var då jag eldade upp alla mina gamla ekmöbler och lite till. Ghaa, vad jag har ångrat det. Det nya huset har två delar och en mitt kan man säga. Ingången med en liten hall som tar dig rakt in i hjärtat av huset. Högt, väldigt högt i tak. Vardagsrummet och köket tillsammans med en köksö som ett litet skydd för varandras aktiviteter. Till vänster in från hjärtat tar dig in i den ena delen där barnen håller till. Det finns ett allrum (som just nu fungerar som ett gym!) och tre sovrum samt en stor toalett med badkar. I den andra delen av huset finner man mitt och mannens sovrum, toalett samt tvättstuga. Perfekt att ha det så.

Hur som helst skulle detta inredas med moderna möbler. Helst lite minimalistiskt. Allt i vitt och rostfritt. Det gick något år. Jag kände liksom mig inte riktigt till freds. Nej, detta var inte min stil. Sakta men säkert började jag byta ut möblerna. Köpte nytt, köpte på loppis, dyrt blandat med billigt. Försökte hitta min stil. Jag älskar LAGOM. Det ska var lite lagom med allt. Hemma hos oss finns det mest vitt, svart  och grått som kombineras med lite gröna växter. Ljuslyktor och ljusstakar är ett måste. I massor. Gillar betong och älskar danska inredningstidningar! Helt klart de bästa!

Textilier är något som i inredningssyfte är nödvändig för mig. Kuddar och plädar. Allt ger en mysig hemmakänsla. För mig ska inredning vara något personligt och som betyder. Allt behöver inte vara tipptopp!

Jag tror dock inte att vårt hus är det hus där Kjell och jag kommer att bo hela livet. Min dröm är ändå ett hus vid havet. Det behöver inte vara så stort men jag vill ha en rejäl trädgård och ett härligt växthus. Tycker det är kul med inredning även utanför huset. Det ska se välkomnande ut. Jag vill att alla ska tycka det är hemtrevligt och mysigt. Gärna i New Englandstil. Kaffebryggaren står alltid på!

Drömma kan man alltid.


Ha en fin fredag!

10 kommentarer:

 1. Kul att läsa om ert hus.
  Det låter som om ni har det jättemysigt med lite lagom blandning på möblerna och inredningen.ja, danskarna kan verkligen det här med inredning. Håller med!!
  Drömhus vid havet är nog min ultimata dröm också!
  Och ja, kuddar och plädar är verkligen VIKTIGT!!
  Kram och ha en fin helg!!!

  SvaraRadera
 2. Detsamma till dig Annika! Nu ska jag smyga in och kika vad de andra skrivit :)

  SvaraRadera
 3. Det låter som om vi tycker en hel del lika vad det gäller inredning. Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 4. Ha en fin helg du med!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Låter verkligen som ett otroligt väl planerat hus!! Gillar att det verkar ha lite "separata delar" sådär. Himla funktionellt. Däremot förstår jag att du vill blanda stilar lite. Att ha både modernt och lite äldre möbler ger en mer personlig och mysigare känsla tycker jag. Och textiler är guld! Själv har jag dock få textiler eftersom vi bor så trångt och vi inte kan ha gardiner. Men annars är just textiler ett lätt sätt att förändra sitt hem. :-)
  Kram och ha en toppenfin helg!

  SvaraRadera
 6. HA en toppenhelg du också Saltis!!

  En blandning är nog det jag gillar bäst!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Men Anna, jag vill se bilder!!!! Det låter som ni bor helt underbart.

  Lagom är mitt förnamn...jag är också en som vill ha lite av allt. Det är viktigt med trivseln, känslan. Första bilden är underbar....tittade länge på den!

  Hus vid havet....ja gärna!

  Kramar!!

  SvaraRadera
 8. Jag älskar mitt hus men fumlar lite fortfarande vad det gäller vissa saker. Tror det är orken i periodvis som saknas!! Men detta året ska det bli "LITE" mindre resor och lite mer hem! Om det nu är möjligt ;)

  Ja, lagom är nog bäst!

  Kraam!!

  SvaraRadera
 9. Åh... att drömma är aldrig fel...

  SvaraRadera