lördag 7 januari 2012

Påta i trädgården.


Vet inte riktigt varför men jag börjar längta till att påta i trädgården. I min trädgård som jag hade förr hade jag både damm och växthus. Jag började alltid i februari mars att så frön som skulle bli till underbara blommor på sommaren. Det var lite burkar här och var. Oj, vad kul det var.

Nu har jag en minimal trädgård och trots detta har det börjat att klia i mina fingrar. I år har jag bestämt mig för att så lite olika saker. Tomater och gurka och kanske lite annat smått och gått. Jag gillar att hämta egna kryddor i landet och förra sommaren gjorde vi ett litet land med olika kryddor. Sen plockade jag med mig lite från Cypern och det ska bli spännande att se om det tog sig. Den milda vintern har nog gjort sitt hoppas jag. Våra rosor har nog mått bra av det.

Jag tror det är så här för att jag längtar vansinnigt till våren. Men ska ta och njuta av tiden som är HÄR och NU. På måndag är jag tillbaks på jobbet igen och jag ser fram mot en vårtermin med nationella prov och annat spännande. Härligt!

Det börjar bli dags för mig att lämna datorn och städa mitt sovrum! Sortera i garderoben och ja ett jättejobb ligger framför mig :)


Kram och Hopp och Hej!

Anna

16 kommentarer:

 1. Oj, först trodde jag att du hade det så där nu!:) Men det är din längtan du visar
  Först lite vinter sedan åker mina sålådor, mina längtor också fram

  ha en fin stund i garderoben!

  kram!

  SvaraRadera
 2. Jag kan sakna trädgård jag. Eller iallafall att få odla lite. Det är en av de saker jag saknar sedan vi flyttade hit. Min balkong där jag hade lite odlingar. Efterso våra katter här inte klarar av blommor har vi inte ens blommor inne. DET saknar jag också. Men men, katterna är ändå värda det. Men hoppas att vi den dag vi flyttar till ngt större boende kan ha blommor och växter inomhus UTAN att de välter omkull allt. ;-)
  Kramar och ha en fin helg!

  SvaraRadera
 3. Höll på mycket i trädgården för något år sedan, men nu tycks jag aldrig ta mig tid, och det mesta växer igen:(
  I år ska jag banne mig fixa till de lilla i rabattväg som är kvar:)

  Har gjort ett inlägg om att limma på kakel, som du hade frågor om!

  Kram Susanne

  SvaraRadera
 4. Jag är också sugen på trädgårdsfix! Vi tog ner två björkar vid husets kortsida, och numera är det riktigt ljust där, så jag planerar en frodig och glad hortensiahäck där! Mycket roligare än att rensa garderoben! Det ska jag också ta tag i nu i januari, kanske kan man till och med kan vara så duktig att man orkar lägga upp en del plagg på Tradera...

  SvaraRadera
 5. Du skojar du vad jag också längtar efter att greja i trädgården. Har ingen vettig, men den är under uppbyggnad. Bara att få fixa till och ha en massa blommor mm. Åh vad jag längtar :)

  Kram Josefin

  SvaraRadera
 6. Pettas, I wish!!! Men nu blickar vi framåt :)

  Saltis, en dag har du en grym trädgård det är jag helt säker på !!

  Susanne! I år tar vi tag i de gröna fingrarna!!!

  Helena, Det är betydlig roligare i trädgården! Åh, vad jag längtar!!


  Josefin, Härligt med den inställningen att den är under uppbyggnad! Det ska min bli i år också!!


  Kram och tack alla ni för fina kommentarer. Det gör mig otroligt glad! Anna

  SvaraRadera
 7. Den där längtan efter våren kommer som ett brev på posten när man tar ner julsakerna tycker jag. Speciellt som det inte verkar bli någon vinter hos oss i södra Sverige.

  SvaraRadera
 8. Gottegrisen! Välkommen hit! Ja så är det verkligen. I år har ju snön lyst med sin frånvaro. Både saknar och inte saknar. Tycker om hösten men den var grymt lång i år!

  Nu ser vi fram emot en härlig vår :)

  Kram Anna

  SvaraRadera
 9. Nationella prov!!! Nu blir jag glad att jag inte går i skolan när jag läste det ;)

  Men påta i trädgården det gör jag så gärna! Jag behöver inte stort och mycket.

  Happy Sunday!

  Kramar!

  SvaraRadera
 10. Jag önskar att jag hade varit duktig (intresserad) av att påta i trädgården. Men visst längtar man efter vår. Ska ändå försöka njuta av nuet som du säger. Uppskatta mörkret och tända ljus osv... :)

  SvaraRadera
 11. Lotta, Det är lite spännande med nationella prov tycker jag! Liten mätning för egen del också...
  Visst är det så att man inte behöver ha jättestort, det ska skötas också!!

  Alexandra, härligt tänkt med att uppskatta mörkret och tända ljus. Det r ändå mysigt!

  Kram och tack för era fina kommentarer!!

  SvaraRadera
 12. Vilka härliga bilder! Jag är ingen trädgårdsfantast tyvärr. Vill gärna ha det fint och har ofta stora ambitioner inför våren. Men ju längre sommaren går desto mer missköter jag det lilla vi har i trädgården. Tror att jag blev lite mätt på allt jobb i ett tidigare hus, där hade vi en jätteträdgård med massor av rabatter, trädgårdsland, stort växthus, fruktträd, bärbuskar osv. Det blev helt enkelt för mycket. Så i nuvarande trädgård har vi gjort det så enkelt som möjligt, och faktiskt grävt igen en hel del rabatter.

  Nu fick jag en påminnelse om att jag verkligen borde sortera och städa i vår klädkammare... Jag har skjutit på det alltför länge, det känns som ett ganska stort projekt. Får se om jag tar mig för idag!

  Ha en jättefin dag!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 13. Elin, så är dt lite för mig också! Jag älskar att planera och ofta sätter jag planerna i lås men exakt ju närmare hösten sommaren kommer missköter jag också trädgården!! Vi är oftast inte hemma på somrarna och då blir det svårt att ordna andra som sköter och vattnar. Lagom är bäst :)

  Garderober är ett jätteprojekt!! Jag har röjt i hela huset och nu är det bara tjejernas stora garderob kvar. Dessvärre vet jag att det är kaos om den månad igen!!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 14. Anna, jag ser också fram emot våren. Tids nog kommer den. Vi har ju vårtermin i kalendern :-)

  Ha det gott

  SvaraRadera
 15. Lotta, det är ju inte helt fel att se det så...vårtermin!!!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 16. Lotta, det är ju inte helt fel att se det så...vårtermin!!!

  Kram Anna

  SvaraRadera