fredag 20 januari 2012

Fredagstemat: Favoritförfattare

Då var det dags för temadag igen och denna gången är det favoritförfattare! Jag har alltid läst mycket böcker. I nedre tonåren slukade jag alla Kitty och Mary-Lou böcker som gick att hitta och det var många det! Kanske är det därför som jag fortfarande är kvar i deckargenren!?

För några år sedan då jag läste till lärare fick jag lägga all skönlitteratur åt sidan för en helt annan typ av böcker.Det blev på sommarlovet och jullovet som jag läste lite annat. Dock slutade jag aldrig att köpa böcker. Jag la dem på hög här hemma för att påminnas om att det kommer en tid då jag verkligen har tid för läsning av den karaktären.

Vad läser jag då? Tittar jag snabbt i bokhyllan är det mesta deckare.
Liza Marklund
Viveca Sten
Brenda Novac
Karin Fossum
Camilla Läckberg
Anna Jansson
Åke Edwardsson
Carin Gerhardsen
Mons Kallentoft
Leif G W Persson
Marie Jungstedt
Johan Theorin
Stieg Larsson

Alla dessa författares böcker vilar tryggt tillsammans med en och annan dammråtta i mitt sovrum. Jag gillar de alla på olika sätt. De skriver böcker som ger mig möjlighet att koppla av allt som trängs inne i hjärnan.

Men sedan kan jag ju inte utesluta svenska klassiker som Moa Martinsson och gänget. Jag är en allslukare!

Nu dessutom har jag börjat att skriva en lista av böcker som antingen ska köpas eller lånas. Jag har en fin bloggvän som har en ljuvlig sida där hon ofta skriver bokrecentioner och tipsar om böcker. Jag är helt såld. Nu känner jag att deckarna och alla ouppklarade mordgåtor hamnar under sängen ett tag! Besök hennes logg här och njut av hennes tips både om böcker och om resor: Bokcafét i byn.

Just nu läser jag Zlatan-boken och har ett kapitel kvar. Den var på sitt lilla vis ;)


Kram på er alla och en fin fredag!Anna

12 kommentarer:

 1. Det är så härligt att vi är så många som tycker om att läsa böcker!! Jag blev så glad att nämner Bokcafét i byn Annas recensioner är underbara och får mig alltid så inspirerad. Kiwielin läser också mycket och skriver också superrecensioner.

  Jag skulle vilja lägga mig på sängen nu och bara läsa!
  Testade något nytt i veckan...ljudbok! Det var annorlunda. En ljudbok passar vid olika tillfällen så jag testar gärna igen.

  Leif GW Perssons senaste har jag bredvid sängen! Har också läst flera av Camilla Läckbergs böcker. Stieg Larssons Millenium för flera år sedan nu. Minns hur jag inte kunde låta bli att läsa. LIza Marklunds Gömda slukade jag men blev sedan besviken och upprörd när jag läste Sanningen om Gömda av Monica Antonsson. Där stod det klart att "den sanna historien" såg annorlunda ut.
  Jag älskar deckare och kopplar också av när jag läser dem!


  Härligt inlägg Anna!

  Kramar!!

  SvaraRadera
 2. Deckare har jag lite svårt för. Vet inte varför, med undantag för Johan Theorin som jag ÄLSKAR!! Men hans böcker balanserar på det övernaturliga så det är väl därför jag dras till dem.
  Stieg Larssons böcker slukade jag.
  OCH faktiskt Liza marklunds Gömda serie också. Har dock itne läst en enda av hennes deckare.
  Trevligt tema idag!
  Kram!!

  SvaraRadera
 3. Jag är också allätare, alläsare:)
  Det finns så många härliga böcker att njuta av...skall snart göra det mera ingående.
  ha en fin helg Anna!
  Kramar
  Karin

  SvaraRadera
 4. Jag liksom du har en förkärlek till deckare, men läser rätt mycket ändå. Ofta dock mer "lättlästa" böcker eftersom jag ofta har läst när jag pendlat till och från jobb etc, och då behöver böcker som det är lätt att hoppa in och ut ur. :-)
  Hoppas du får en fin helg!
  Kramar!

  SvaraRadera
 5. Härliga kommentarer tjejer!!! TACK <3

  Läsa är livet. Just nu är jag frustrerad över vårt internet som inte funkar något vidare....hoppas på att lösa detta till kvällen :)

  Är så nyfiken på vad ni andra haft för er denna VITA lördag!!!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Jag läser väldigt gärna, men spar inte böckerna. Jag väljer att skicka vidare. Det gör att jag får av andra. Perfekt :-)

  Zlatans bok skall jag köpa till min son. Han vill ha den och jag vill att han skall läsa böcker-

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 7. Hihi, vilken rolig dröm du haft om bloggträffen! Bäst att jag inte klipper mig då. ;-) Ska bli jättekul att ses!

  Jag har jättedålig koll på svenska deckarförfattare, men jag har köpt lite Camilla Läckberg som jag tänkt läsa. Jag kändisspottade henne på ett fik i Stockholm för ett tag sedan, hon såg himlans chic ut. På Öland ser man aldrig några kändisar, så jag blev ju så klart helt till mig.

  Min favoritförfattare är nog Sophie Kinsella som ligger bakom Shopaholic-böckerna, fast hennes andra böcker om andra karaktärer är nog ännu bättre. Bäst av alla är The undomestic godess, eller något med köksbestyr som den heter på svenska. Och så gillar jag Marian Keyes, Jane Green och roliga Martina Haag. Och kokböcker, så klart! :-)

  SvaraRadera
 8. hittar många favoriter i din lista!

  SvaraRadera
 9. Lotta,bra där att byta med varandra!! Vi har lite så på jobbet att man kan lägga lästa böcker där för att någon annan ska kunna läsa dem!!

  Helena, ja, den drömmen var tokig!
  Jag tycker Camilla är så himla snygg alltså! Kul att ha träffat henne!

  Emma, ja de är duktiga författare!


  <Kram Anna

  SvaraRadera
 10. Godmorgon Anna!

  Jag är en "periodare"... He he... När jag får en riktigt bra bok i handen, har jag väldigt svårt att lägga den i från mig...

  Många av författarna tillhör även "min" skara....

  Jag har haft internet hela helgen, men inte riktigt orken... Så det har varit DÅLIGT med surfande...

  Kram Carin

  SvaraRadera
 11. Känner igen det där!!!!

  Kram ANna

  SvaraRadera
 12. Hej Anna!
  Tack för de super fina orden om böcker och om min blogg! Det värmer!
  Stor kram Anna

  SvaraRadera