tisdag 25 oktober 2011

Veckans njutning!

Hur är det möjligt att bara bli så här trött? Jag drömmer om nya dyra sängkläder och har hittat såna fina på af Swedala. Lite drygt 2500 för ett set till vår säng. Ja, jag lär nog få drömma vidare fram till jul i alla fall!

Lite mindre kostar en liten fin stund med Drömhem och Trädgårds julnummer där man kan läsa om Lenas julstämning i hennes skånelänga, medelhavsbuffé med julens smaker och om vackra dukningar. Usch, jag går i gång med det här med julen! På fredag är det dags att tappa upp glöggen ur damaschanen. Det ska verkligen bli spännande eftersom vi gjorde en sån stooor sats!

I år tänker jag dra ner på julmaten rejält. Det är aldrig någon som vill ha mer än max två dagar med julmat. Det får bli som det blir. Men traditionen sitter djupt rotad! Men än är det faktiskt två månader kvar till självaste julafton!

Vi diskuterade det på ljuspartyt i söndags att numera känns det som julen börjar vid första advent och man pyntar färdig. Förr vågade man knappt börja innan bara precis innan julafton! Jag föredrar att fira före och plocka bort direkt efter nyåret! Det är min tradition.


Nä, nu är det "Halv åtta hos mig" så jag ska sätta mig på första parkett i soffan! Kram Anna

5 kommentarer:

 1. Krya på dig! Dom har börjat få in massa fint på shop around the corner :)

  SvaraRadera
 2. Åh, jag vill gå dit på torsdag då de har tjejkväll :)

  SvaraRadera
 3. Jag är en riktig julnjutare! Tycker om hela december just därför -- pyssla, baka, musiken, dofterna, filmerna på TV, julmarknaderna ;) Tycker också om att städa undan det mesta efter nyår

  Hoppas glöggen blir bra!!

  Känns bra att ha mer tid för bloggandet nu och hänga med igen

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Hej Anna!

  Ja tänk, det är mindre än 2 månader kvar till jul. Tiden den rusar på och jag har inte köpt en enda julklapp ännu. Får ta tag i det där under höstlovet. ;)

  Även här hemma ska vi nog dra ner på julmaten till jul. För precis som du säger så vill man bara äta den maten en eller två dagar. Efter det vill man inte se åt julskinka, köttbullar och prinskorv mer. Däremot tycks choklad funka i alla lägen. ;)

  Här har det också blivit så att vi pyntar till första advent. Förutom julgranen, den håller vi fortfarande stenhårt på att vi tar in och klär på lillejulafton då vi lyssnar på julmusik och äter varm julskinka. Men hela december vill vi njuta och fixa inför julen och sedan så fort den är över så ryker alla sakerna. Den 1 januari känns det som om vi vill se framåt istället. Början på något nytt. Så då åker allt ner i lådor igen.

  Tack snälla du för gratulationer! Vad glad jag blir! :)

  Vad roligt med resan till Skottland! :) Jag är helt övertygad om att ni kommer att få det helt fantastiskt och själv kan jag knappt vänta på att se alla fina bilder du kommer att ta. :)

  Lycka till med glöggen Anna och ha en riktigt fin vecka!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Tack Lottorna!
  Vilka härliga kommentarer, tack, de betyder ska ni veta :))

  Kram på er och ha en fin dag!

  SvaraRadera