onsdag 5 oktober 2011

Mitt yrkes dag

Visst är den söt!?

Jobbet slut men jag sitter kvar och väntar in mina tjejer. Ikväll ska jag vara förälder på skolan för det är föräldramöte i Agnes och Signes klass. Egentligen var jag lite sugen på en föreläsning "Ung utan pung". Den handlar om tonårsbarn, sex och Internet. Men troligtvis hoppar jag den. Svårt att dela sig när man vill gå på båda!

Idag är det Internationella världslärardagen. Jag hade med mig chokladkakor till jobbet, fairtrade givetvis, och det var Lärarförbundet som stod för detta kalas. Alla verkade glada och nöjda för stunden.

Det går att skriva hur mycket som helst om läraren och dennes vardag. Jag tror inte det finns någon yrkesgrupp som är så utsatta och bevakade som läraren! Du har ständigt föräldrar, kollegor och framför allt eleverna som granskar varenda sak man gör och säger.

Då kommer giraffen väl till pass.. På Högskolan pratade vi om giraffspråket.Det anknyter till giraffens stora hjärta och till det faktum där den har en lång hals. Med den långa halsen kan den ha överblick, se bra och ta ett större perspektiv på diskussioner och konflikter. Motsatsen kallas vargspråket, vilket är aggresivt och fyllt med dömanden och anklaganden. Något att tänka på i dessa tider.


Det är ett speciellt yrke men jag älskar det varenda minut. Jag har inte ångrat det en minut. Klart jag skulle ju inte blir besviken om det såg annorlunda ut i lönekuvertet!
'
Kram till alla er!  Anna

4 kommentarer:

 1. Ung utan pung låter ju annars som ett grymt namn på en föreläsning :)

  SvaraRadera
 2. Vilket roligt men säkert tufft jobb, precis som du beskriver Anna.

  Så viktigt det är med bra och engagerade lärare. You make a difference!

  Kramar!

  Ps. Gillar girafftänket --

  SvaraRadera
 3. Ja det är ett tufft jobb men det roliga tar över!

  Kram

  SvaraRadera