onsdag 14 december 2011

Om man tittar under täcket...

Jösses, vad dagarna springer iväg nu. Jag ägnar mig åt att läsa många fina bloggar som ger mig inspiration.

Bloggen "Fyra årstider" skriver : "Nu har jag varit hos frissan och gjort slingor, nu blir man snygg till jul..hi,hi. Var också och köpte mig lite fina kläder att ha på julafton. Jag är dålig på att köpa kläder, det är något jag har svårt att unna mig...annat är det med porslin:)..man kan undra vad som är felet?"

Min kommentar: En mysig inredningsblogg med mycket inspiration.


Bloggen " HOUSE of PHILIA" skriver: "Det är nämligen så att denna lilla blogg ligger på 10-i-topplistan av de Googlesökningar på namn som ökade mest 2011 i Sverige! Först ligger Erik Saade och sen en drös kändisar (och otäckingen Breivik) och lite längre ner min sajt...Wow, detta är ju heeelt galet....."
Min kommentar: En trendig mysig och charmig blogg där bloggerskan bjuder på snygga kläder, snyggt hem, och fin familj!




Bloggen "Bara en kaka till" skriver: "Här pysslas det för fulla muggar! Häromkvällen var min kära jobbarkompis Marija här på lite kvalitativt julmys, vi gör det varje år innan jul; hon kommer hem till mig, vi äter god mat, dricker lite vin, julpysslar, gör godis och myser i största allmänhet. Här är vi i full färd med att trycka nejlikor i oskyldiga små apelsiner. De hänger vi sedan upp på kontoret, alla får varsin apelsin som hänger över skrivbordet. Tur att vi inte är fler än sex personer på Kalmar-kontoret..."
Min kommentar: Gudomliga bilder och underbara recept!

Bloggen "Gabriella" berättar: "Eftermiddagen avslutades med talk shop som handlade om Presentationsteknik med Andreas som kommer från www.presentationsteknik.com .

Har vid andra tillfällen vart på hans föreläsningar och han är verkligen duktig på det han gör. Vill också bli en bra föreläsare som kan inspirera andra"
Min kommentar: Min egen lilla fina dotters blogg! Läs den gärna!


Bloggen "Mrs Sunshine" bjuder på: "Insalata di broccoli 300 g broccoli dressing 2 msk citronsaft 1 fint flisad vitlöksklyfta 2 msk olivolja 1 tsk salt Skölj broccolin och dela i små buketter. Lägg buketterna i kokande, lättsaltat vatten och och koka i ca 2 minuter. Passa noga så den inte kokar för länge!
Häll av kokvattnet och spola med kallt vatten. Låt broccolin rinna av väl.
Blanda citronsaft, vitlök olivolja och salt i en skål. Tillsätt broccolibuketterna och blanda försiktigt. Servera!"
Min kommentar: Ännu en ljuvlig matblogg! Värd att läsa ofta!


Bloggen "Mammaxtre" skriver: "Dagens reflektion är att jag i jakten på julklappr idag, hittade ännu mer kläder till mig som det stod mitt namn på. Nu är det dags att börja skriva en inköpslista att börja bocka av efterjul. Oj, så shoppingsugen jag är :-)"
Min kommentar: Jättetrevlig blogg och jag tycket mycket av innehållet påminner om min egen!



Bloggen "Kristin Gustavsson" skriver: "Ska snart iväg och träna, men först ska jag ta mig en liten sovstund. Blev helt plötsligt jätte trött så tänkte jag skulle kolla på SATC lite. De förgyller alltid upp dagen.

Har hunnit med att röja i min garderob, plugga och baka idag. Brödet är till på lördag som jag ska ha med mig till julbordet! Fick även min klänning igår som jag beställt, men kan inte bestämma mig om jag ska ha den på lördag eller om den ska sparas till nyår."
Min kommentar: Min Niklas flickväns blogg. Kreativ och matnyttig!


Bloggen "Saltistjejen" ger: "Five little babies sitting on a gate.A very evil witch was flying by She said I will scoop you up and take you home to make a baby pie! YUM!!! Självklart var detta en ramsa där man räknar ner efter att hon till slut vikt ner alla sina fingrar kom hon fram till sista versen som löd: No little baby sitting on the gate. A very evil witch was flying by No baby to scoop up and take home I can not make a baby pie!Bohoooo!"
Min kommentar: En av de USA-bloggar jag följer. Fina familjebilder och en härlig stämning!


"Life in the suburb" skriver: "Vi har magiskt vackra morgnar just nu.Varje morgon ligger frosten tjock.
Det är minusgrader och soluppgång. Solen går just nu upp vid 7:30 och den går ner vid 16:40 på eftermiddagen. Däremellan står solen ganska högt på himlavalvet så ljus lider vi ingen brist på."
Min kommentar: En annan USA-blogg där man får följa med lite varstans! Häng med!


"Carin i Finabo" beskriver dagen så här: "I de trakter där vi bor är det lätt att tro att det är syndafloden som kommit.... Jag har under 20 år ALDRIG sett så högt vattenstånd i Häggån.... Och regnet verkar ju bara hålla i sig.... Och ni som har hållt på med hästar, vet ungefär vad jag tänker på.... Regnperiod och hästar, ingen bra kombo"
Min kommentar: Härlig lokal bloggerska som bjuder på mycket!

Bloggen "Bokcaféet i byn" skriver: "Ikväll tänkte jag ta er med in i min resvärld!! Som ni nog förstått upptar resor, bokande av resor, drömmar om resor och planerande av resor en stor del av mitt liv. Så har det varit så länge jag kan minnas. Jag ÄLSKAR att läsa på om resmål, leta de "rätta" boendena och resrutterna för just oss, ja eller för vänner eller kollegor eller bekantas bekanta eller vem som nu önskar några tips!!!"
Min kommentar: En av de senaste fina bloggar jag upptäckt. Så mysig!


"Min plats i solen" skriver: "Nu är det dags för mig och bloggen att gå på jullov. Med en och en halv vecka kvar till jul tar jag ledigt ett tag. Jag ska se till att bli frisk från denna dunderförkylning som har knockat oss här hemma, jag ska krypa in i min skrivbubbla och slutligen ska jag och familjen ge oss fullständigt hän åt allt vad julförberedelser heter. Julbak, julgodis, julmat, gran, julklappsinslagning, julmusik, Ernst på tv och sköna kvällar framför brasan. Ja, nu blir det jul för hela slanten här hemma. Därför vill jag passa på att redan nu önska er alla en riktigt, riktigt god jul och tacka er för ett helt magiskt bloggår. Tack för att ni finns där ute! "
Min kommentar: En speciell blogg för mig. Bland de första bloggarna jag följde!

Underbara Feelgoodbloggen "Charmigt, sa Charlie" skriver "Ljuvliga helg! Fått lite allt möjligt gjort inklusive julshopping, promenader och avkoppling. Visst är det skönt när det blir lagom mix?

Det är fint nu, trevligt pyntat, generöst och välkomnande i de små butikerna. The Village Store säljer hemgjord choklad - vissa tycker chokladen är Connecticuts godaste - så jag ville åka dit, såklart. Kunde inte motstå affären heller ;)"Min kommentar: Min absoluta favoritblogg. Lotta visar härliga feelgood bilder från USA. Längtar alltid till hennes inlägg. Utifrån denna blogg har jag upptäckt många andra underbara bloggar!


Poppisbloggen "Att vara någons fru" berättar om hennes event: "Idag ska jag se till att ni får era bekräftelser under eftermiddagen med biljettnummer och var vi ska va och så, och för er på reservlistan ska ni få besked om huruvida jag har lyckats trycka in er eller inte. Men först ska jag moffa i mig sovmorgonsfrukost, göra mig anständig och åka in till stan för att se om jag kanske kan hitta ett nytt objektiv – det jag har börjar kännas lite trött och jag har varit sugen på ett nytt ett tag. Inte för att jag har den minsta aning om vad jag är ute efter (som vanligt) men det brukar ordna sig på vägen."
Min kommentar: Här hittar vi kreativa Emma som har hundrafem idéer och massor av läsare. Hon har en liten silkesapa som inte går av för hackor. Rapp i käften och har en cool humor! Gillar man Ranelid gillar man Emma <3


"KiwiElin" skriver "Det blir mycket glöggmys här hemma just nu. (Dock dricker jag inte förra årets saffransglögg från Blossa, den i guldflaskan. Den gillar jag inte alls, men flaskan är fin som dekoration)! Vi har en bricka fylld av diverse glöggsmaker, här finns både choklad, apelsin, äpple, mocca, lakrits och annat. Roligt att ha, men jag är ändå väldigt konservativ när det gäller glögg och vill helst ha helt vanligt glöggsmak utan några konstigheter. Blossas lättglögg eller vinglögg är helt klart favoriterna om jag inte gör egenDet blir mycket glöggmys här hemma just nu. (Dock dricker jag inte förra årets saffransglögg från Blossa, den i guldflaskan. Den gillar jag inte alls, men flaskan är fin som dekoration)! Vi har en bricka fylld av diverse glöggsmaker, här finns både choklad, apelsin, äpple, mocca, lakrits och annat. Roligt att ha, men jag är ändå väldigt konservativ när det gäller glögg och vill helst ha helt vanligt glöggsmak utan några konstigheter. Blossas lättglögg eller vinglögg är helt klart favoriterna om jag inte gör egen"
Min kommentar: Också en nyfunnen blogg och den är jag så glad över att jag hittade!

 Ja nu kanske ni förstår varför jag tycker det är så roligt och trevligt att sitta och läsa bloggar! Alla skriver inspirerande och underbart. Och detta är ändå ett axplock av alla bloggar. Det finns många fler!

Det är okomplicerat och man finner en vänskap som man inte trodde fanns.

Men nu är det ändå dags för sängen. En kollega till mig som läser bloggen, en manlig sådan få jag väl påpeka, efterlyser mer erotiska inslag! Och detta är väl det närmaste erotik jag kan komma på i detta inlägget! *fniss* SÄNGEN!!!!

Om det blir erotik eller inte återstår att se ;)


Kram på er alla! Anna

8 kommentarer:

  1. Jga håller med dig. I blogsfären finns dte mpnga vänner att finna och inspiration att inhämta.

    Ha det gott Anna

    SvaraRadera
  2. Absolut!
    SÅ många fina bloggar det finns, och vilka band man kan knyta utefter vägen!
    Det ar genom Lotta i CT jag hittade DIG!! OCH det är jag SÅÅÅ glad över!
    Kram!!

    SvaraRadera
  3. Tack tack Annika! Dina ord värmer!!!


    Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Oj vilken bra och lång lista på bloggtips! och TACK för att du gillar min blogg. ibland känner jag att jag kanske fokuserar lite väl mycket på just E och så, för att det ska vara en blogg som tilltalar alla er som inte känner oss IRL, men jag bloggar ju mycket för familj o vänner i Sverige, så det får bli så. :-)
    KUL att du gillar den ändå.
    och själv tycker jag din blogg är så härlig! En bra blandning av inspirerande inlägg, tänkvärda inlägg och sådant som är lite "vardag" vilket jag gillar att läsa om.
    Tack även för dina fina kommentarer hos mig. De värmer gott de också!
    Kramar i vintermörkret!!

    SvaraRadera
  5. Saltis, det är ju lite så att man bloggar om allt möjligt när man är en vanlig "Svensson" *fniss* som bloggar!!! Jag startade min blogg när min dotter blev fotbollsproffs och flyttade till Cypern! Det var mitt sätt att hålla henne underättade vad som hände här hemma!!!


    Tack för dina fina ord :)

    kram Anna

    SvaraRadera
  6. Aaaa... Tack för att vi "fick titta in under täcket"... Hi hi...

    Extra smickrande att se att min lilla blogg fanns med! :D Tack Anna!

    Kraaam Carin

    SvaraRadera
  7. Carin..vissa bloggar blir man extra beroende av!!!!

    Kraam!

    SvaraRadera