söndag 4 december 2011

Årets Glöggfest!
Så ligger man här i soffan. Totalt utslagen och känner att till veckan är det dags att ladda kroppens batterier!

I fredags stängde jag av datorn vid lunchtid och det var först idag på förmiddagen jag öppnade upp den.

2011 års glöggfest gick av stapeln och det var en trevlig tillställning. Vi är 14 personer som smakar av årets glögg som varit färdig några veckor nu. Vi samlas vid eldkorgen utomhus och det är helt jäkla otroligt att de åren vi haft glöggfesten har vi haft tur med vädret. Men inget slår ju förra årets väder med massor av snö. Hela veckan har vi haft storm och regn men nu klarna det plötsligt upp och blev frost. Det passade utmärkt!

Årets meny var julmat vilket var premiär för festen! Det var så gott. Jag älskar julmat i måttliga mängder. Varje person har med sig en julklapp som vi sedan har till julklappsspelet. Jag lovar...det är en syn när vi spelar. Hur fort det kan gå från att vara nöjd till att vara mindre nöjd!! Alla plockar fram sin vinnarskalle och vässar armbågarna! Det blev någon form av maraton. Tror vi höll på över en timma. Allting något med äggklockan ;).  Många goa skratt blev det och jag tror de flesta fick med sig något hem!

Framåt småtimmarna dvs 03 gick jag och la mig med ett leende på läpparna!Alltid lika kul med vänner!

Sov några timmar och sedan en gofika med Kinnahultarna. Hem, duscha, fixa, åka igen. Dags för nytt julbord. Denna gång med Kjells jobb. Vi var på Spinnaren. För er som inte kommer från trakten är det ett underbart gammalt värdshus med Fanny & Alexander-stil. Hela miljön är magisk.

På ett sätt tycker jag det är hemskt med julbord. All denna mat man vräker i sig. Det är väldigt sällan vi åker på julbord men i år har det blivit många och är några kvar nästa vecka. Och för första gången åt jag ingenting av det varma. Inga köttbullar, ingen prinskorv och ingen Jansson. Jag åt nästan bara lax. Himmelsk god också! Kan inte glömma den :)

Det är intressant med jobbrelaterade fester. Så mycket som händer alltså! Kände att det var skönt att komma hem ganska så i tid. Mätta och belåtna sjönk vi ner i soffan och kollade en bra film.

Idag hade det redan hunnit bli 2:a advent och vi har tänt ljusen. Lovisa är fortfarande på dansuppvisning. I två helger både lördag och söndag har hon dansat dagarna igenom! Men idag är det final.

Ikväll ska jag ägna mig tiden att läsa om vad ni alla bloggare gjort i helgen och få lite inspiration av julen. Min har försvunnit. Galet är det!

Kram Anna

11 kommentarer:

 1. Låter som du haft en intensiv helg, Anna! ;-)

  Vi var också på julbord i lördags, men på Valla... Och jag höll mig oxå till laxen... Klar favvorit på julbordet! Och nu på fredag väntar ytterligare ett julbord, men denna gång på Kurhotellet... :)

  Hoppas veckan har börjat bra!
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Va mysgt med glöggfest!

  Kram Amanda

  SvaraRadera
 3. Ska bli skönt att komma hem till min fina Mamma nu <3 :) Ses sen. kram

  SvaraRadera
 4. Hej Anna!
  Full fart hos dig vad det låter som!!! Mysig glöggfest ni verka ha haft. Kul med spel, glada upptåg och god mat. Hos mig blev det en Köpenhamn runda. Mysigt även om vädret inte var det bästa. Men vad gör det! Kul shopping och lååång lunch- och fikastund.
  Ha en toppen kväll!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Carin, vilken bra lägesrapport om Valla, ska dit på onsdag och på fredag!

  House of Mandy, Jaa,.Glöggfest är så mysigt! Välkommen till min blogg :)

  Gabbe, mysigt att träffas efter en Gabbelös helg <3

  Anna, Åh, Köpenhamn i juletid, så underbart!! Den staden har allt!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Hej Anna!

  Så härligt med glöggfest, det vill jag också ha! Härliga bilder verkligen, gillar särskilt hyacinterna! Jag måste förresten åka och köpa några nya i morgon, de jag har börjar blomma över.

  Hoppas att din vecka har börjat bra.

  Kram Elin

  SvaraRadera
 7. Elin, jag älskar hyaciter och får byta ut dem många gånger innan jul!!

  Läste om din kommande resa...ljuvligt att ha nånting sådant att se fram emot!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 8. Ni kan det här med att ordna fester och ni har alltid så trevligt tycker jag! Er glöggfest skulle jag gärna varit med på....!

  Vackra bilder. Hyacinter är perfekta i krukorna. Så snyggt ihop.

  Julbord har jag inte ätit men det blir ett när jag landar i Sverige!

  Kramar!

  SvaraRadera
 9. Hihihi, ja det blir en och annan fest :)

  Jag önskar också att du kunde vara med på våra glöggfester :)

  Du har något att se fram emot..julbordet!

  Hur länge stannar du i Sverige?

  Kram Anna

  SvaraRadera
 10. Busy bee!
  Vilken TREVLIG helg ni har haft.
  Glöggfesten låter helt toppen!
  Å vad mysigt och juligt och trevligt.
  Hade gärna varit med där, jag också!
  JUlbord, mums!!!
  Älskar sådant!!
  Men det får inte bli för mkt så att man hinner tröttna innan jul. Ingen risk för mig det här året, hehehehe...det blir bara ett par svenska julbord.
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Visst är dt kul med fester och annat men snart är det en helg som det inte är något!! Det ska bli skönt :))))

  Jag börjar lite lite tidigt med jul och ibland är jag så där lagom trött på det direkt efter annandagen! Lagom är bäst :))))


  Kram Anna

  SvaraRadera