måndag 12 december 2011

Mat mat mat...

 Nu vankades det godistillverkning i söndags och jag dukade upp massor av ingredienser på köksbordet samtidigt som vi bläddrade i alla julinredningstidningar som fanns! Men i går får jag nog säga att det var mycket snack i en liten verkstad!

Först gjorde vi chokladbollar fast där bytte jag ut kaffet mot Bayeils. Det funkade bra och det verkade som det blev julens favoriter! Därefter gjorde jag maränger eftersom jag hade ett antal äggvitor kvar sedan glöggfestens Cremé Brylé. Ena glaset gjorde jag vanliga maränger av och det andra glasets äggvitor blev det efterrätt av. Gjorde gamla hederliga konserverade päron med marängtäcke. Toppade sedan med marabou mjölkchoklad.

Barnen hade beställt pizza och det gjorde vi. Vi har nog varit lite åt det nostalgiska hållet denna helgen för det blev en hawaiie.
När pizzan var uppäten orkade vi inte efterrätten utan den fick bli en gofika med govänner senare under kvällen!
Det sista som gjordes var att jag bakade lite bröd på julmust. Det ska nu ligga och dra sig i några dagar!

Glöggen avsmakades under hela dagen! Kjell slog i en flaska i kastrullen och sedan gick vi där och fyllde på lite eftersom!!

Inte blev det så mycket gjort mer än det som det brukar. Baylieskulorna då men inget annat! Funderar på om det inte får räcka. Ingen av barnen äter sånt där hemmagjort godis och då kan ni ju lista ut resten om jag gör mer godis. OCH SÅ FÅR DET INTE BLI!!!

Nu är det vardag igen och vi har hamnat här vid TV´n. Ska kika lite på "Den som dräper". Liten favorit i repris. Har hyrt den innan och de är så bra de danska deckarna!

Hoppas ni haft en go dag och i morgon är en ny dag!  Kram Anna

5 kommentarer:

 1. Wow vilken godisfabrik ni haft! MYYYS!!! Härligt med sådana där helger såhär innan jul.
  Tycker det lät väldigt gott dessutom.
  :-)

  SvaraRadera
 2. hihihi, det var planer på att göra mycket mer men man tröttnar!!!

  Men mysigt var det!

  Kraam!

  SvaraRadera
 3. Hej Anna!

  Hjälp, vilken ljuvlig tillverkning som pågår hemma hos er dessa dagar. Jag känner ju dofterna hela vägen hit. Mmm, så gott! :)

  Det är inte lätt det där med julgodis. Det är ju sååå vansinnigt gott och svårt att hålla sig ifrån. I år är vi stentuffa mot oss själva och väntar till nästa vecka med att börja göra julgodiset. Vis av erfarenhet vet vi att vi VRÄKER i oss julgodiset annars och får göra både en och två nya omgångar till jul. ;) Så nu går vi här och längtar tills vi ska sätta igång med Rocky Road och annat gott (allt det goda som kräver kokning sköter ju min Sockerbagare om ;)).

  Tack för alla dina fina ord Anna och jag lovar att göra varenda en av dem nu under mitt lilla jullov. Ska ladda batterierna fulla med energi och bara njuta av all härlig jul. Men jag kommer j snart tillbaka igen. Full med sprudlande energi!

  Ta hand om dig Anna, ha en fin Lucia i morgon och njut av allt det fina du har omkring dig!

  Kram Lotta

  Ps. Glöm inte maila mig din adress så skickar jag vinsten! :)

  SvaraRadera
 4. Anna kära du....härlig du är tycker jag!!!

  Baileysbollarna låter spännande och goda. Bra att byta ut kaffet ibland ;)

  Jag är också deckarfreak...passar extra bra den här årstiden. Skön helg ni haft!

  Kramar!!

  SvaraRadera
 5. SkåneLotta, Då har ni allt godisgörande framför er!!!

  USALotta, Visst är det något visst med deckare!!!

  Kram Anna

  SvaraRadera