onsdag 13 april 2011

Tid för förändring..

Visst är det inspirerande med utbildning? Idag har jag och fina Sara varit på Lärarförbundets näste i Göteborg och fått massor av inspiration av olika saker. Mer och mer vill jag arbeta med skolutvecklingsfrågor. Vissa saker måste växa fram och nu känner jag att det växer inom mig och det är såå intressant. Från visioner till verkligheter som omfattar lärandet och sociala kompetenser på olika nivåer. 
I mångt och mycket behövs en förändring och det är svårt att ändra på saker som sitter i väggarna.

Sex apor satt i en bur. Man la in bananer till dem. Aporna försökte genast ta bananerna för apor gillar ju bananer. Vid varje försök de gjorde för att ta en banan spolade man vatten på dem. Apor gillar inte vatten. 
Nästa dag la man in nya fräscha bananer och aporna försökte på nytt ta bananerna. Återigen spolade man vatten på dem. På fjärde dagen var det inga apor som tog några bananer för de visste då att de skulle få vatten över sig.
Så bytte man ut en apa. På morgonen då man la in bananer försökte givetvis den nya apan ta en banan men de övriga aporna hindrade honom före han fick vattnet på sig. Så till slut försökte han inte heller att ta bananerna. Man bytte sedan ut den ena apan efter den andra och det var samma sak varje gång. När man hade bytt ut alla aporna var scenariot att ingen av de nya aporna tog bananerna man la in på morgonen. Alla visste att man inte skulle ta bananerna men ingen visste varför.....

Jag tycker det är tänkvärda ord som man ska ha i åtanke när man arbetar med människor. Jag jobbar själv i verksamheten och jag vet att det finns en vardag där allt går i ett men början man inte fundera går det inte heller att förändra! Eller hur?

Ha en bra onsdagskväll! Kram Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar