tisdag 31 maj 2011

Happiness is a way of life.

Min Morsdags present! Jag bra älskar den. Så fin text. Jag kan bara titta och titta på den och känna lycka.

By the way, vilket väder det varit idag. Varma vindar och perfekt väder för en bal på slottet. Det vimlade av vackra studenter utanför gymnasiet i eftermiddag! Härlig tid de går till mötes.

I morgon är den 1:a juni och sommarens första dag. Backagårdsbadet har slagit upp sina portar och ni vill ungarna bada varje dag. Jag förstår dem! I år fyller vi inte upp vår pool för jag tycker inte att det är lönt det lilla vi är hemma. Det ska skötas också men jag måste onekligen säga att den har fyllt sin funktion mer än en gång!

Nä, nu ska jag försöka ta mig igenom Änglagård 3.

Ha en bra kväll! Kram Anna

Mitt sommarlov

Det doftar sommarlov. Man känner det i luften och man får känslan när man kommer till jobbet. Skolan gör sig redo att släppa iväg alla goa ungar och ge dem den ledighet de behöver. Härliga sovmornar, barfota ute i daggen, myggbett som svider, sitta vid sjön och fiska, ligga i hängmattan med en spännande bok, cykla på grusvägar och upptäcka nya saker! Ja,det finns mycket att göra på sommarlovet.

Själv ska jag göra allt det där och lite till. Lite bad i Medelhavet och förhoppningsvis i Östersjön. Grillkvällar, havet hemma i Varberg och framför allt alla mina böcker jag samlat på mig under detta läsår som aldrig blir lästa. Nu ska varje sida noggrant analyseras och förhoppningsvis ska jag lösa fallet innan jag kommer till slutet!

Njut av en härligt dag i solen och alla vi som är inomhus får njuta ändå! Kram Anna

måndag 30 maj 2011

Det var en gång en tös från Fritsla...

Det hade beställts solsken till denna mycket speciella dag men hon hade legat vaken och lyssnat på hur regnet smattrade på taket. Till slut hade hon tagit med sig sin kudde och sitt täcke och placerat sig i den vita Ektorpssoffan från IKEA. Hon kunde lika gärna ligga och titta på det meningslösa regnet om hon nu inte kunde somna som att ligga och lyssna på mannens djupa timmerstockar. Att han aldrig kunde få tummen ur och prova ut en bettskena! Men han tyckte inte det var manligt nog att sova med den som en tolvåring stoppade in sin tandställning vid nattedags. Fotbollshunkar levde sitt eget liv, det hade konstaterats för läänge sen.

Hur hon kom dit vette katten men hon förstod att hon lurat skjortan av mannen. Det var ju inte så många timmar sen hon åkte ifrån sin favoritbutik och hade inte tänkt sig att återvända så här snabbt. Men när han ville åka och köpa några öl passade hon på att smida medans järnet var varmt. Det var Mors Dag i morgon och hon hade onekligen blivit förtjust i den där tavlan med texten: "Happiness is not a destination. Its a way of life. Nu skulle den bli hennes!

Hon fnissade till så att den gråa lilla ulltussen hoppade till av överraskning. Hennes födelsedag hade börjat på ett strålande sätt. Grannarna hade gett sken av att dyka upp fram på nattkröken men det visade sig vara falsk alarm så efter ett glas rödvin hade hon somnat på fotbollshunkens arm. Plötsligt hörde hon hans manliga stämma:
-Nu, kommer dom!

De hade i ösregnet  dekorerat hela uppfarten med wellpapp. Som en röd matta längst hela vägen fram till ytterdörren. Den Gode Grannen och Den Trevliga Läraren hade skrattat av förtjusning när rullen rullade utför branten. Helt garanterat skulle hunden avslöja dem men till deras förvåning var det fortfarande tyst i det stora vackra huset.
De hade dekorerat taket på den nya utemyset med trasor. Även träden pryddes av dem. De skrattade åter när de tänkte husfolkets uppsyn när de upptäckte denna lite egendomliga inredningsateralj!!

Hon hade varit alldeles för snäll när hon lät Gästhuset vinna över henne. Fotbollshunken hade planer på att denna lördag se Kinna tvåla till serieledarna. Vilken chans! Detta kunde inte missas. Hon hade städat huset som en galning och kokat färska potatisar, dekorerat tårtor, blandat välkomstdrinkar och so on.
Men hon kände sån kärlek till mannen att hon hade låtit det gå hans väg.

De satt och skålade och skrålade ute i den nya byggnaden och det var fokus på henne. Det var fyrtio år sedan hon såg dagens ljus i en liten krubba i orten Fritsla. Inget ont om Fritsla men vilket tillskott det kom att bli. Manliga varelser vallfärdades till Konsum när hon varit omkring sexton/sjutton år och satt där i kassan. Ägarna  hade t o m  börjat funderat på att ta entré till affären. Flickan gjorde bra reklam för dem.
Sången ville aldrig ta slut och hon kände en värme inom sig. Det var roligt med kalas och roligt med vänner! De satt alla och njöt av den delikata maten. Årets första färsk potatis avsmakades med grillat kött från den egna gården eller hur var det nu, den egna grillen skulle det nog vara!

Hon smög sig in på toaletten. Fasen också. Blodsocker i topp och cider till maten var som bäddat för spring-på-toa-resten-av-kvällen. Men ikväll var det fest och då får det kosta. Hon gick förbi köket där tallrikarna stod i meterstaplar i väntan på diskmaskinen. Det var bara att hugga i för i dag var dagen vännens och då låter man henne sitta. TV-rummet var ockuperat av manliga män som betta upp fotbollsresultatet till stora summor pengar. Vissa fick förhandstips från äkta fotbollsproffs andra fick mer lita på sin egen kunskap i ämnet Champions Liegue fotboll. Messi hade stor uppvisning i hur fotboll spelas som bäst. Världens män jublar medans världens kvinnor sucktar efter en sån munsbit...

Det bjöds på spontandans på scenen som mannen byggt upp när de gjorde utbyggnaden. Hon var evigt tacksam för att han hade övertalat henne. Schlagerkungen hade egen buggkurs både med sig själv och andra! Även andra kändisar som The Moniker hade kikat in och visat var skåpet ska stå. Han gav för övrigt hundsimmet ett ansikte!

Hon satt helt i andra tankar när Jennifer Lopez "On the Floor" strömmade ut ur högtalaren. Innan någon visste ordet av det och innan hunden hunnit blinka hade George Clonney tagit sig upp på dansgolvet och körde en solo/live moves till musiken. Ingen hade någonsin sett något liknande. Hade detta varit hans stora hemlighet under våren???? När Angelina Jolie hade sprungit ute i skogen och hällt ut blod till lite lätt pasé hundkurser för byrackarn så hade han tagit sig ner till Danscenter för att öva in rätta känslan. Och nu fick han verkligen credit för de svettiga timmarna. Skoskaven var som bortblåst. Blodsmaken i munnen hade ersatts av öl och dansen satt som en smäck. Hon jublade, blixrarna bländade hennes bruna vackra ögon men detta var matadorens kväll. Den röda näsduken var visserligen osynlig men den fanns där någonstans. Allt detta hände på hennes fest!
Hon var lycklig att hon kände dessa människor.

Den natten somnade hon skönt i sin säng. Visserligen var hela huset upp och ner men hon log. Log och drömde vidare om att hennes egen fotbollshunk skulle överraska med en liten skönsång. De befann sig någonstans på en fotbollsplan nära dig och han sprang omkring i kalsonger och sjöng; "Om sanningen ska fram, vill du ligga med mig då......"Åsa min vän, kalaset var strålande. Det lockade fram det goda ur alla som var bjudna. Men vad jag längtar tills Johan fyller år. Han ska få mer en jazzig ton på sitt kalas ;)

Clooney goes Jennifer Lopez

Ta en titt på den här mannen..Ja, det kunde ha varit en enkel grabb från Hyssna med lite go humor så där fram på kvällskvisten. Men ack så Ni bedrar er. Det är närmare bestämt Doug Ross i Cityakuten. Då listar ni säkert ut att det riktiga namnet är George Clooney. Numera är han en flitig gäst på våra fester och han har mycket gemensamt med den enkla grabben från Hyssna. Lite inom sjukvården tror jag !
Visserligen är han mycket för att underhålla men i lördags fick han oss alla att tappa både fattningen och hakan! Till Jennifer Lopez toner av "On the floor" reste han sakta sig upp och drog några magdansrörelser som den värsta latinodansaren. Sedan följde en show som hete duga! Ni kan ju själva följa bildspelet genom att scrolla neråt! Tyvärr kära vänner säger en bild som står still inte särskilt mycket men jag kan lova att han är en het kandidat för Sommarfredagarna i Mark. Han kommer dansa häcken av er allihop och bli vår nästa stora dansstjärna!


Det sliter för Clooney att i en hel låt på 3:51 min goes Jennifer Lopez
Men han är vid gott mod även om han har halva låten kvar :)

Ni ser ju själva, han bjuder på en grym show!!!!!
Mr Worldwide of partypeople...let me introduce you to my people in da club!!!!
If you go hard, you gotta get on the Floor. If you´re a partyfreak them step on the Floor...

Thanks for your show Clooney


// Kram Anna

Vackra hem 2

                                          Det är viktigt med detaljer :)
                                          Som sagt det är vikigt med detaljer :)


Jag har fått äran att visa ytterligare en av mina vänners fina hus. Det är både vackert och inspirerande.
Håll till godo och njut!

Den gamle elefanten vet var vatten finns! Kram Anna

söndag 29 maj 2011

Grattis Mor

Grattis Mor på födelsedagen och på Mors Dag! Det blir ett dubbelfirande idag. Grattis till alla andra mammor idag. Att vara mamma är en Stor Lycka i livet. En ständig oro men ack så underbara de är. Idag saknar jag mina barn som inte är hemma i Sverige. Nu är det inte många dagar kvar tills vi ses igen och ska fira midsommar på en strand vid Medelhavet.

Dagen bjuds på växlande väder men jag hoppas det är solen som får dominera idag.

Ha en riktigt bra dag alla mammor, mödrar och morsor! Kram Anna

lördag 28 maj 2011

Jordgubbar är gott

Det luktar jordgubbar i köket. Kunde inte motstå att köpa dessa delikatesser. Längtar verkligen till säsongen sätter fart! Jag ska baka en Mors Dags tårta och då kommer jordgubbarna väl till pass.

Om en stund beställer jag ett fint kvällsväder då vi ska på 40 årskalas. Regn är trist, det kan regna i natt i stället. Jag har legat på sängen och kollat på film en stund i eftermiddag. En jäkligt bra film om det inte hade varit för det usla slutet. Mitt uppe i det mest spännande tog allt slut. Snörpligt värre.

Ha en bra lördagskväll. Antar att många karlar bänkar sig framför TV´n och hejar fram Barcelona till seger i Champions Leauge finalen. En lång väg att gå som snart har sitt slut. Kram Anna

MIn favoritbutik..

                                                       Bilden har jag lånat från Fritsla Tyglager.


Jag bara måste prata om min absoluta favoritaffär. Jag har försökt att åka in till Göteborg och hitta inredningsbutiker som jag vill återvända till. Grandmas är förvisso mysig men alldeles för litet utbud. Nä, vi har det precis på hemmaplan. Man bara sätter sig i bilen och den kör helt självmant förbi Kinna vårdcentral, förbi Kasthall och vidare bort på en liten mindre landsväg där det finns grymma gårdar längst med vägen.

Plötsligt befinner man sig i Fritsla och framför ett stort, vitt, lite slitet hus där det ibland är omöjligt att få en parkering. Fritsla Tyglager är butiken som gör min dag. Ibland när jag åkt dit har jag inte handlat någonting alls därför att det helt enkelt har varit för svårt att välja! Det går an att göra så när man bor så nära!!!


Igår tog jag med mannen och min vän den nyblivna 40-åringen dit och jag drev omkring i butiken och hittade massor av saker som ska bli mina framöver. Detta besöket skulle gå i tygets tecken och jag hittade ett jättegulligt tyg med benvit botten och små blommor. Passade perfekt till min dyna i hallen. Det blev över tyg som jag ska sy små kökshanddukar av. Mer för att det är dekorativt att använda när jag bakar!
Det blev även en liten duk från Greengate och att glaskanna som jag slagit mjölken i. Jag gillar inte tetrapaken. Mycket snyggare att ställa fram en glaskanna.

De dekorerar och möblerar helt suveränt. Man vill ha hela kittet. För oss som kanske inte är fullt lika estetiskt lagda som ägarinnan och Anna blir det mycket inspirationstips!

Förälskade mig i två lampor som jag ska tänka mer på. En vit till köket och en till TV-avdelningen. Den sistnämnda är ingen elektrikk lampa utan en mer ljuskrona. Den var grym! Åsa hittade också sig en ljuskrona som hon förmodlingen hänger upp i sitt hus inom den närmaste tiden. En sådan borde hon ha i sin söta stuga också! Men jag ska verkligen ha den här kronan. Fast det är svårt att beskriva den..ni får åka dit och kolla på den. Hänger på tredje våningen och kostar ca 2200 kr. Känns skönt att man fyller år snart...
Hoppas hinten läses av rätt person bara!!! Annars kanske någon kan tipsa honom om att det står på bloggen!!!

Roligt är att man nästan alltid träffar på någon man känner. Lite socialt blir det också! Men annars är de som jobbar där mer än ok också ;)  Det finns en yngre tjej som är supermysig som verkar vara som gjord för att jobba i affären. Det tycker jag som kund är trevligt.

Idag är det 40 årsfest på gång. Jag ska hinna med att åka på loppis och handla lite jordgubbar till Mors Dags tårtan. Jag måste också köpa present till Mor som fyller år lämpligt på mors dag :)


Vi talar om att välja vänner men vänner väljer sig själva! Kram Anna

fredag 27 maj 2011

Åsa 40 år

Idag fyller min fina vän Åsa 40 år. Grattis till dig kompis. Hon är en jättefin vän men är inte en vän som jag kännt sedan förr utan en nyfunnen vän sedan jag flyttade hit till Kinna för fyra år sedan. Vi har många gemensamma intressen och det är alltid nära till skratt när man är tillsammans med henne. Det är gött att ha såna vänner!

I natt var vi där med våra goda grannar och spexade lite. Det är kul att hitta på tokiga saker! Vi hade gjort skyltar som vi satte upp utanför hennes infart, vi rullade ut en 15 meter lång, 2 meter lång pappersrulle nerför infarten som en lång röd matta, vi satte massor av trasor i träden och jag har fått höra att fåglarna gör anspråk inför sitt vinterbygge på våra trasor! Vi tejpade fast soptunnan med lyktstolpen och tejpade för infarten.

Innan vi visste ordet av satt vi i hennes kök och mumsade på smörgåstårta och drack öl och cider! Vilken början på den 27 maj :)

Så nu rakt till dig Åsa från mitt hjärta så önskar jag dig en jättefin dag, trots regn och fotbollmatch! Att du blir riktigt uppassad och uppmärksammad. Och sedan välkomnar jag dig in i vuxenlivet fast jag har inte märkt någon skillnad kan jag säga. Man är inte äldre än man gör sig!
Vi ses i morgon om inte annat! Kram Anna

torsdag 26 maj 2011

Jordgubbar och Änglagård

De här glasen och saftkannan blev jag förälskad i. Köpte dem på ICA till ett bra pris. 29 kr för 3 glas och 39 för kannan. Lite kul med omväxling. Lite förhoppningsfull över att de snart ska användas i strålande solsken och med jordgubbstårta till!

Lovisa har varit iväg och golfat och jag har städat hemma. Lite dammsugning och skurning av golv har det blivit. Jäkligt gott att det är gjort innan fredag. I morgon ska jag sannerligen bara ta det lugnt. Grilla lite, vara ensam med familjen och glo på en film. Tror jag ska köpa Änglagård 3. Jag är väl en av de få som inte såg den på bio. Jag gillar naturen i de filmerna och skådespelarna med för den delen.

Njut av dagen. Kram Anna

Naturen

Hotell Sekelgården Ystad
Hotell Sekelgården
Mina favoritblommor, Pioner
Rosengården vid Klostret
Vi besökte Ler-Ann, ett riktigt smultronställe!

Sekelgården Ystad, planteringsbänk!
Lite mer alster från Ler-Anns atelje
Clooney vid Bäcka(Bocka)hästens uteservering.

Lägger mest ut lite favoritbilder från resan

Kram Anna

ByggnadernaDet fanns många fina byggnader och små söta hus nere på Österlen. Jag väljer att lägga ut några av de kort som min kamera fixade åt mig! Man blir lite sugen på att bosätta sig i en Skånelänga ute i blåsten!
I min hjärna finns så många idéer som bara ligger där och väntar på att komma till undsättning!

Nu ska jag skjutsa Lovisa till golfen och sedan bara njuta av livet! Att mycket kan vara så skoj :)

Kram till alla bloggare och bloggisläsare! Anna