måndag 2 maj 2011

I min värld!

Idag har jag funderat mycket på hur människor är mot varandra. I mina tjejers klass är det ständiga konflikter kring många av barnen. Jag tycker väl inte att det ska vara så svårt att kunna vara sams i skolan. Men när jag tänker till så arbetar jag med barn i en klass som är så fin. De är verkligen snälla mot varandra. Jag önskar att fler var det.

Vuxna har ibland också svårt att hålla sams och en del tycker sig ha rätt att döma andra hur som helst. Den är på det viset och någon annan gör så. Vi gör på ett helt annat sätt. osv. osv..

En del familjer är kanske tajtare än andra och man uppskattar olika saker i livet. En del vill ha allt det senaste inom bilar och tekniska prylar, en del vill ha flotta hus med senaste inredningen en del väljer bort det ytliga. En del vill ha stugor, en del vill ha lägenheter utomlands, en del är nöjda med att vara hemma och andra gillar att fiska!

Jag vet inte riktigt var man själv hamnar men jag har alltid varit mycket för min familj. Vi har hittat på massor av saker ihop i alla tider. En period när barnen var små då gjorde man kanske inte såna dramatiska utsvävningar men ändå tillsammans. Vi har jagat mygg uppe i Norrland, åkt Göta kanal, gått på Stockholms mysiga gränder på Söder, sjungit allsång i TV, lunkat runt på Kålmården, haft husvagn och legat nere i Olofsbo på säsong och campat i Bohuslän i ösregn. Vi har tillbringat många påskar på Lalandia ochs samtidigt har vi även sett hela Europa med bil. Vi har packat in alla sju barnen och packat omsorgsfullt det vi behövt och tillbringat somrarna kring Medelhavet. Ett år när våra tre stora barn åkte till Barcelona med sin skola tog vi de andra fyra barnen till Paris och besökte EuroDisney. Hur roligt som helst och ett minne för livet. Ett år tog vi med dem till London och de pratar fortfarande om den resan. Big Ben, Piccadily Circus, alla röda bussar, Harrods, Hamleys och mycket mycket mer. Tror det är snart fyra år sedan. Nu de senaste tre åren har det blivit många resor till Cypern både med charter och med vanlig flygstol. Vi gillar kort och gott att resa. Nu planerar vi en långresa tillsammans och det känns skoj att ha något att se fram emot när höstens stormar sätter in!

Vi har prioriterat bort mycket annat som jag inte är så noga med. Förr ville jag ha senaste mobilen och alla tillbehör. Idag är jag nöjd med min vanliga Iphone. Den funkar ypperligt till det jag vill ha den till. SMS och att ringa i. Jag har inget behov av 10 000 appar av olika slag. Men jag respekterar att det finns de som tycker att det betyder mycket för dem. Alla är vi olika! Och visst är det skönt.

I vårt hem har jag ransonerat bort en hel del. Min fina vän Åsa har lärt mig att gilla loppisar av olika slag och som man kan fynda för en billig peng. Lite målarfärg och tålamod!!

Idag är jag inte beroende av att vara omtyckt av alla. Förr vore det en katastrof för mig om det var så att jag förstod att någon inte gillade mig. Varför? Jag gillar inte heller alla. Idag väljer jag helt vilka jag vill umgås med och ge min tid till. Det kanske låter egoistiskt men jag föredrar att hellre ha några få vänner än många ytliga. Jag har många facebook-vänner och dem är jag också rädd om. De ger en annan slags vänskap som är enkel och trevlig. Det uppskattar jag också. Jag har lärt känna många fina vänner där som jag är rädd om. Vill man inte umgås med mig så behöver man inte. Men jag är rädd om mina nära vänner. Jag är beroende av dem jag har. Så fina. Så goa. och så ovärderliga. Det känns bra att ha dem i sitt liv.

Hm, det blev ett annorlunda inlägg idag. Så kan det bli. I bloggens värld kan mycket hända!

Godnatt fina bloggvänner! Kram Anna

2 kommentarer:

  1. Fint skrivet Anna, min fina "facebookvän"
    kram!
    Carolin.

    SvaraRadera
  2. Tack Caroline min fina facebookvän <3

    SvaraRadera