fredag 6 maj 2011

Den gode grannens hemska mardröm!

Han var helt genomsvettig när han vaknade. Han satte sig upp i sängen. Lakanet var helt surt och han hatade situationen. Mardrömmarna var tillbaka. Hela vintern hade han drömt de där drömmarna om korplagets degradering neråt i systemet och på senare tid hade drömmarna bestått av gulsvarta guliganer som invaderade hela hans hus. De rev ner gardiner och ritade på väggarna. Kylskåpet hade varit överfullt av tacos som en av spelarna mer än gärna mumsade i sig. Dock till fördel för laget och målstatistiken.

Men denna drömmen var värre än vanligt.  Den trevliga grannen hade stått överst på prispallen och kysst sin medalj medan han skamset stått med svansen emellan benen. Hon hade överdrivit skrattat och tittat lite överlägset på honom. Hans Onepiece hade förvandlats till en vuxen sparkdräkt och nu skulle säkert alla tro att han kommit i pyjamasen! Vilken dröm... ( åtminnstone för den trevliga läraren ;) )

Hörde han inte ett ljud också? Varifrån det kom hade han svårt att lokalisera. Faan, ta den där grannen om han försökt få igång mopeden i går kväll och glömt av den över natten. Det hade hänt tidigare och då var utbrottet nära. Han vill liksom inte tro att detta upprepade sig. Denna gången lät det mer som ett surrande, likt en dammsugare. He***te, skit också. Olga! Han hade ju inte gett Olga tillräckligt med jobb så hon hade surat till och bytt kön till Patrik istället. En stor och redig karl som ramlar utför trapperna redan efter en öl.

Phu, var det inte värre än att Patrik grymtade lite i boet så var han lugn. Han ville ju beskydda sin kvinna från allt ont och även om det skulle innebära att han skulle behöva gå upp mitt i natten för att se efter varifrån ljudet kom ifrån så var han den stora starka beskyddaren. Hennes Herkules!

Hur som helst hade han varit orolig för att drömmen skulle besannas.

Tolv personer var de som skulle göra upp om den åtrovärda bucklan. Han skulle ha den. Om han så skulle kliva över lik skulle han vinna. Eftersom han visat i flera år på att han inte hade någon kunskap om vare sig fotboll eller ishockey var detta grejen. En rund boll som vägde några kilon och som hade tre hål som man skulle stoppa ner fingrarna i. Yes, det kunde inte gå fel! Han hade en grym strategi över hur han skulle glänsa över sina medspelare i laget. Han hade kommit tillsammans med den trevliga läraren som var ett lätt byte! Vad han inte visste var att hon varit proffs i sporten minst 1 år i sin ungdom. Hon hade brottat ner kulor och kännt och klämt på dem och med åren blivit riktigt grym med sina flinka fingrar...

Den andra lagkamraten verkade ha noll koll på kulor och bollar. Hon hade bara kläm på Sean Banan och alla hans rumpooor. Han måste helt klart vara den stora mästaren.

Och om man skulle se på de övriga lagen så behövde man inte vara någon expert för att se att detta var en lätt promenadseger. Den trevlige lärarens man var helt omusikalisk vad det gäller all musik och all idrott. Check. Den utomordentligt fina grannen i vita huset var totalt otränad, för att inte tala om hennes man som provat drycker hela natten och som var lite långsam i rörelserna, inget hot överhuvudtaget! Check. Fôlket på andra sidan åa var icke vana bowlare. Det visste han sedan långt tillbaka. Paret Axelsson hade förvisso unnat sig köpa 1 kilo apelsiner på Hemköp i veckan och dessa rullades med försiktighet längs den långa hallen mellan köket och toaletten. Kanske kunde det bli till ett glas apelsinjuice på lördagmorgon. Check.
Eriksson var alldeles för otålig för att få bollarna till att ligga på banan utan skickar snabbt ut dem i rännan och för att sedan luta sig tillbaka! Check.

Dagen skulle bli hans med eller utan hjälp från Patrik. Hans snygga fru ville gärna att Patrik skulle få träffa lite mer bekanta och vem passar inte bättre för det än Rustan. De var som gjorda för varann. Kärlek skulle uppstå. Rustan skulle komma ut ur garderoben och få tillbringa hela sommaren på grönbete! En succé rent av.

Han beslöt sig för att övervinna mardrömmen och för en stund var han sugen på att väcka frun, den bästa av alla fruar, hans livskamrat och bästa tjänare. Men istället kröp han ner på sin egna sida av sängen, kliade sig lite på pungen och somnade om...


To be continue...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar