måndag 9 maj 2011

Empati, Sympati och Telepati kärt barn har många namn!

Hon sneglade upp mot grannhuset och hoppades innerligt på att han var ur form denna vackra lördag i maj. Minst lilla nysning kunde resultera i att hon får kyssa bucklan som egentligen alla ville ha i sina ägor.

I det samma såg hon honom komma skuttande på gräsmattan med en håv. Det flög en ensam fjäril runt i små cirklar. Den gode grannen såg lycklig ut. Hon drog på munnen lite och bestämde sig för att prata med hans snygga fru så snart hon fick tillfälle att vara ensam med henne. Han måste sluta med sånt där. Fjärilsleken hörde barndomen till och han var en vuxen man i sina bästa år kunde man säga. Hon visste att frun inte skulle ta illa vid sig.

Solen brände på hennes armar. Hon var redan solbränd men hon visste att det var dagarna på Cypern i februari som lagt grunden. Detta är livet. Sol och ledighet! Bästa sättet att ladda för vinst. En god drink hade inte suttit fel men hon insåg vidden av att vara sams med sin make kvällen ut. Han hade inte blivit förtjust om hon låtit honom köra bil till bowlinghallen som en riktig toffel! Hon vågade knappt tänka på hur attackerad han skulle blivit av de andra hunkarna. Hon fnissade. En dag skulle hon nog göra det bara för att!

Den trevliga läraren lyfte på klotet. Det var aningen tungt. För att vinna mot honom krävdes både tur och skicklighet. Men mest tur förstås. Att han bowlat innan var nog mest skryt. Hon trodde inte scouterna höll till inomhus på bowlingbanor. Nä, det där var säkert något han själv bara hade som skrämselskott. Hon visste om hans synnerligt dåliga förlorarsida och den ville hon inte känna av.

Först Striken avklarad. Det går bra nu. Andra striken avklarad. Att det skulle vara så lätt trodde inte den trevliga läraren att det skulle vara. Precis som i en saga "Det var en gång". Den skulle nog t om gjort HC Andersen belåten.

Det var nog bara att inse att det var nybörjartur. Hur i allsin dar hade det annars gått till. Hans belåtna flin lyste upp hela jäkla bowlinghallen. Hans 200-serie överglänste till och med den gamle fotbollsåldermannen. Det visade sig skilja 1 poäng. Ett ynka poäng!  Det måste varit den där lyckomaskoten på golvet som förstört hennes koncentration. Hon skulle behöva snacka med den där Loppis-tanten.

Det blir till att ta nya tag. Hon lämnade allt bakom sig när hon stängde dörren till bowlinghallen. Det är en av hennes goda egenskaper. Hon var aldrig långsint. Det spelar ingen roll vad det handlar om. Visst var det en och annan rättegång som satt kvar djupt därinne men annars så existerade inte långsinthet hos henne.
Hon ville verkligen vara glad för hans skull och det var hon.. Hans glädje är hennes glädje!

Det var förbaskat skönt att sätta ner häcken i trädgårdsstolen och ta sig en cider. Alla verkade vara på ett strålande humör. Den gode grannens fru tjafsade med den trevliga lärarens man och de kunde för en stund inte komma överens om vem som skulle sitta var! Sånt där höll hon själv aldrig på med. Spilla energi på sånt. Phööö!

Värdparets ursöta unge satte varenda föräldrahormoner ut balans.  Hon misstänkte att alla gick hem och övade lite efter denna kväll. Det gav liksom ringar på vattnet!  Liksom festens tema! Lite grann undrade hon över hur den gode grannen tänkte om en liten sladdis. Skulle detta ge tillfälle att få anlita en barnflicka på heltid som avlastade frun lite. Hon kunde se honom spattsera malligt med sin barnvagn. Hon gissade på att det skulle bli en sådan där barnvagn man joggar runt med i skogen som dessutom hade en stegräknare och kalorimätare. Nja, lite sugen blev hon allt men resorna skulle avklaras först. Det var hon bestämd med!

Maten var galet god. Den väckte liv på alla smaklökar på en och samma gång. Dessutom värmde den gula saffransfärgen upp hela föreställningen. Hon lät sig väl smaka och lyssnade inte mer än på ett halvt öra på sin bordgranne som var George Clonney dagen till ära. De hade mycket att prata om men ju mer av den goda cidern som slank ner desto lägre hamnade ribban. Hon fick ett sting av ångest när de attackerade hennes goda granne med lite prat om djurparken varav han reste på sig och traskade hem. Hon saknade honom på direkten men hon visste att det var kört. Han hade ont i magen och då var det bara soffan och formell 1 bilar som gäller. Det är bra medicin det där!

Lite besviken drog hon upp täcket. Kvällen hade varit så trevlig med många trevliga inslag. Bla hade värdparet efter skönsång fått en Boomer. Alla gäster hade stått i hans trädgård och sjungt "Peta in en pinne i brasan". Hon hade sett att Anders var rörd till tårar men hon låtsades inte se.

Hon tänkte på uttryck som Benny, Calle Cule och renovering. Facebookar skulle göras och hon var lättad över att alla numera i den lilla skaran kunde läsa hennes blogg och le och känna igen sig i det hon skrev. Marks Bostad behövde troligen bevisa att det finns medelålders män som har egen lägenhet och inte bor hemma hos mamma. Men först när det är bevisat kan vi tro! Hon var evigt tacksam mot vännen Sofias tappra försök att hålla sin man i schak. Varje gång det hettat till i diskussionerna hade han fått en kaffe i handen. Och tjänster och gentjänster heter det ju. Hon själv hade vid ett flertal tillfällen riktat en hård knuff med armbågen in mot revbenet på George Clooney. Detta bar henne lite emot eftersom han var ett trevligt sällskap men hon förstod ju att det var nödvändigt. Kort och gott. På återseende! Nästa gång skulle hon gå för seger. Men först när hon tänkte till innan John Blunds små fingrar var på fel ställe så visste hon det! Hon var ju faan kubb-mästare 2011. Det slår ju fakiskt klotkastar SM med hästlängder!

Kram Den trevliga läraren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar