måndag 30 maj 2011

Det var en gång en tös från Fritsla...

Det hade beställts solsken till denna mycket speciella dag men hon hade legat vaken och lyssnat på hur regnet smattrade på taket. Till slut hade hon tagit med sig sin kudde och sitt täcke och placerat sig i den vita Ektorpssoffan från IKEA. Hon kunde lika gärna ligga och titta på det meningslösa regnet om hon nu inte kunde somna som att ligga och lyssna på mannens djupa timmerstockar. Att han aldrig kunde få tummen ur och prova ut en bettskena! Men han tyckte inte det var manligt nog att sova med den som en tolvåring stoppade in sin tandställning vid nattedags. Fotbollshunkar levde sitt eget liv, det hade konstaterats för läänge sen.

Hur hon kom dit vette katten men hon förstod att hon lurat skjortan av mannen. Det var ju inte så många timmar sen hon åkte ifrån sin favoritbutik och hade inte tänkt sig att återvända så här snabbt. Men när han ville åka och köpa några öl passade hon på att smida medans järnet var varmt. Det var Mors Dag i morgon och hon hade onekligen blivit förtjust i den där tavlan med texten: "Happiness is not a destination. Its a way of life. Nu skulle den bli hennes!

Hon fnissade till så att den gråa lilla ulltussen hoppade till av överraskning. Hennes födelsedag hade börjat på ett strålande sätt. Grannarna hade gett sken av att dyka upp fram på nattkröken men det visade sig vara falsk alarm så efter ett glas rödvin hade hon somnat på fotbollshunkens arm. Plötsligt hörde hon hans manliga stämma:
-Nu, kommer dom!

De hade i ösregnet  dekorerat hela uppfarten med wellpapp. Som en röd matta längst hela vägen fram till ytterdörren. Den Gode Grannen och Den Trevliga Läraren hade skrattat av förtjusning när rullen rullade utför branten. Helt garanterat skulle hunden avslöja dem men till deras förvåning var det fortfarande tyst i det stora vackra huset.
De hade dekorerat taket på den nya utemyset med trasor. Även träden pryddes av dem. De skrattade åter när de tänkte husfolkets uppsyn när de upptäckte denna lite egendomliga inredningsateralj!!

Hon hade varit alldeles för snäll när hon lät Gästhuset vinna över henne. Fotbollshunken hade planer på att denna lördag se Kinna tvåla till serieledarna. Vilken chans! Detta kunde inte missas. Hon hade städat huset som en galning och kokat färska potatisar, dekorerat tårtor, blandat välkomstdrinkar och so on.
Men hon kände sån kärlek till mannen att hon hade låtit det gå hans väg.

De satt och skålade och skrålade ute i den nya byggnaden och det var fokus på henne. Det var fyrtio år sedan hon såg dagens ljus i en liten krubba i orten Fritsla. Inget ont om Fritsla men vilket tillskott det kom att bli. Manliga varelser vallfärdades till Konsum när hon varit omkring sexton/sjutton år och satt där i kassan. Ägarna  hade t o m  börjat funderat på att ta entré till affären. Flickan gjorde bra reklam för dem.
Sången ville aldrig ta slut och hon kände en värme inom sig. Det var roligt med kalas och roligt med vänner! De satt alla och njöt av den delikata maten. Årets första färsk potatis avsmakades med grillat kött från den egna gården eller hur var det nu, den egna grillen skulle det nog vara!

Hon smög sig in på toaletten. Fasen också. Blodsocker i topp och cider till maten var som bäddat för spring-på-toa-resten-av-kvällen. Men ikväll var det fest och då får det kosta. Hon gick förbi köket där tallrikarna stod i meterstaplar i väntan på diskmaskinen. Det var bara att hugga i för i dag var dagen vännens och då låter man henne sitta. TV-rummet var ockuperat av manliga män som betta upp fotbollsresultatet till stora summor pengar. Vissa fick förhandstips från äkta fotbollsproffs andra fick mer lita på sin egen kunskap i ämnet Champions Liegue fotboll. Messi hade stor uppvisning i hur fotboll spelas som bäst. Världens män jublar medans världens kvinnor sucktar efter en sån munsbit...

Det bjöds på spontandans på scenen som mannen byggt upp när de gjorde utbyggnaden. Hon var evigt tacksam för att han hade övertalat henne. Schlagerkungen hade egen buggkurs både med sig själv och andra! Även andra kändisar som The Moniker hade kikat in och visat var skåpet ska stå. Han gav för övrigt hundsimmet ett ansikte!

Hon satt helt i andra tankar när Jennifer Lopez "On the Floor" strömmade ut ur högtalaren. Innan någon visste ordet av det och innan hunden hunnit blinka hade George Clonney tagit sig upp på dansgolvet och körde en solo/live moves till musiken. Ingen hade någonsin sett något liknande. Hade detta varit hans stora hemlighet under våren???? När Angelina Jolie hade sprungit ute i skogen och hällt ut blod till lite lätt pasé hundkurser för byrackarn så hade han tagit sig ner till Danscenter för att öva in rätta känslan. Och nu fick han verkligen credit för de svettiga timmarna. Skoskaven var som bortblåst. Blodsmaken i munnen hade ersatts av öl och dansen satt som en smäck. Hon jublade, blixrarna bländade hennes bruna vackra ögon men detta var matadorens kväll. Den röda näsduken var visserligen osynlig men den fanns där någonstans. Allt detta hände på hennes fest!
Hon var lycklig att hon kände dessa människor.

Den natten somnade hon skönt i sin säng. Visserligen var hela huset upp och ner men hon log. Log och drömde vidare om att hennes egen fotbollshunk skulle överraska med en liten skönsång. De befann sig någonstans på en fotbollsplan nära dig och han sprang omkring i kalsonger och sjöng; "Om sanningen ska fram, vill du ligga med mig då......"Åsa min vän, kalaset var strålande. Det lockade fram det goda ur alla som var bjudna. Men vad jag längtar tills Johan fyller år. Han ska få mer en jazzig ton på sitt kalas ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar