måndag 21 november 2011

Julkänslor med objudna gäster...
Det är nu det har på riktigt slagit till! Alla adventssakerna på plats, hyacinterna inne och lummern har lagt sig där den ska.

Måndag som började i värsta långsamma lunket. Vaknade tidigt efter knappt sovit en blund i natt. Låg länge och vred mig fram och tillbaka. Tur jag inte visste det jag vet nu..
Tiden rusade iväg på jobbet och det var graffiti, oregelbundna verb på engelskan och lite film på det. Whoops och det var dags att gå hem.

Fina underbara Gabriella hade städat och bakat kanelbullar. Det luktade grymt och jag kände att jag bara ville sjunka ner för en gofika. Men vi tog tag i alla måsten och började steka pannkakor. Men visst är det gott med pannkakor. Jag skulle nog kunna äta det minst 3 gånger i veckan! Barnmat säger vissa men jag gillar det.
Sedan förhörde vi Nordens länder, huvudstäder, hav, natur, kulturellt utbud och mycket annat. Fick en riktig längtan efter Norge när vi började prata om fjordar. Tänk en liten fin kryssning på Hardangerfjorda!!

OK, jag ska prata om rädlsa. En del är rädd för ormar-jag kan inte påstå att jag gillar ormar men det funkar. En del är mörkrädda- jag kan erkänna att lite kymigt är det på vissa ställen. Man kanske inte vill kaxa var som helst. En del är rädda för åska- jag tycker det är mysigt. En del är rädda för hundar- jag älskar hundar.

Det jag vill komma fram till är att jag inte har jätteont av saker och ting men det finns en sak....SPINDLAR!!!!!!!!!!!

Jag är obotligt rädd för spindlar. Kanske inte små rackare men när de blir som källarspindlar och man hör dem klampa omkring i huset ;)

Lovisa hade ju haft en liten tjejfest på lovet då Humlan plötsligt lekte med något - en jättespindel. Hela Kinnasten hörde väl hur de gapade och tjoade! En liten film hann de spela in :)

Idag skickade Gabriella ett kort till mig på facebook... Där hon förklarade att hon städade hemma och i MITT SOVRUM hittade hon den här hemska invånaren! Fattar ni!? Hur STOR den är!När hon skulle hämta dammsugaren hade den passat på att rymma. Jag tänkte i mitt stilla sinne att jag sover aldrig i det rummet någon mer gång om den inte infångas omgående. Det låter barnsligt men jag får rysningar, blir stel och får säkerligen ett förhöjt blodtryck. Ser ni, den har t om vävt ett litet spindelnät som om den tvunget ville bo in sig brevid min sida av sängen. Tur jag inte visste det när jag vred och vände mig i natt. Men som den store hjälten i sagan kommer mannen hem och hittar den bortkomne eller rymlingen i min korg med inredningstidningar. Där möte den liemannen.

Jag fick ett liten pling i Iphonen att faran var över!Efter många om och men önskar jag er alla en god natt och en fin tisdag. En dag närmare advent!

Kram Anna

7 kommentarer:

 1. Först och främst:pannkakor älskar jag med. Kan äta tre gånger som du! Köttbullarna ser grymt goda ut. OJ oj säger jag bara. Perfekt stekta och gyllenbruna.

  Min son bakar bullar i vår familj. Jag ska be honom baka snart! Vill sussa på soffan och vakna till doften av nygräddade bullar. Igår doftade det nybakade muffins, det var finfint det med ;)

  Spindlar är inte poppis hos mig heller, men jag är ok. Fixar dem. Ormar som är oväntade har jag svårare för...

  Gillar dina nya bilder i bannern...!

  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Igår åkte del av pyntet fram. Nu är jag redo för advent. Det är bara huacinterna som fattas mig :-)

  Pannkakor får det bli ikväll, gott men inte för ofta bara.

  Och vad spindlar beträffar så följde en med när jag blev sambo. Kanske ska jag presentera er för varandra. Han heter Spike och är en fågelspindel :-)

  Ha en toppenifn dag!

  SvaraRadera
 3. Tack för era alltid fina kommentarer! Härligt att det finns likasinnade som en själv!

  USA-Lotta, muffins är inte helt fel det heller. Visst är våra små bagare fantastiska!!

  Ormar är inte min favorit heller men på något vis hanterar jag det. Sedan är det lätt för mig att säga det när jag bor där jag bor. Visst finns det lite orm men inte på det viset.

  Lotta-Sverige, usch, jag hade inte klarat sambon, förlåt jag menar Spike!!!!!

  En fin tisdag önskar jag er!!

  Kram <3

  SvaraRadera
 4. Vad fint du har det!!
  Tycker om ditt pynt. Massor.
  Sen blir jag hungrig också då jag ser köttbullarna, mmm...
  Spindlar...
  Igår slog jag ihjäl en ganska stor en. Jag satt och vek tvätt då den kom ilande fort som fanken.
  Sen såg jag den igen, och så slog jag ihjäl den med en katalog, grymma mig...
  Vi har rätt stora spindlar här, och jag har haft löjligt stora i huset som min man har fått ta ihjäl. Svarta änkor finns och den genomgiftiga brown recluse...
  Life is good...

  KRAM!!!

  SvaraRadera
 5. Annika, tack!

  Men urk, har ni svarta änkor?? Usch, de är ju inget vidare och den där andra brown recluse får jag nog googla på!!

  Jag kanske inte ska klaga men jag slog på nätet om spindeln hemma och det verkade vara en svensk husspindel!! Ingen giftspindel!!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Vilka härligt juliga bilder, dom bidrar verkligen till stämningen jag känner just nu! Jag frossar i allt som är juligt!

  Den där spindeln skulle jag inte vilja ha i mitt sovrum heller, usch! Men ormar är helt klart ett snäpp värre.

  Hoppas att du har en bra vecka! Jag har ett rätt tufft schema denna vecka och hinner inte riktigt med allt jag skulle vilja, men det blir ju lugnare snart igen.

  Dag satt sova lite nu, ännu en tidig morgon i morgon...

  Kram Elin

  SvaraRadera
 7. Härligt Elin!

  Önskar dig en skön vecka med! Kan tänka mig att ni har det tufft i vården. Ni är hjältarna i samhället. Ni är beundransvärda <3

  Kram Anna

  SvaraRadera