söndag 20 november 2011

Julmarknad med delikatesser


 För att få den där riktiga julkänslan åkte vi till Tjolöholms slott. Och det kan jag lova att vore det inte för vädret så fanns det massor av saker som gjorde att inspirationen flödade.

Äpplen, korvar, ostar, svagdrickor, godis, ostkakor, glögg och lite till! Julmusik strömmade ut ur högtalarna och det sprang små nissar lite här och var. Det var otroligt mycket folk. Stundtals näst intill omöjligt att ta sig fram.

Jag fastnade lite för små delikatessaker. Lite chilisalt, lite godis, lite ljus och lite te. Förr köpte jag allt och lite till. Nu blev det inget annat krimskrams även om jag hatar det där ordet! Sneglade länge och väl på hjortronburken med den var välan dyr. En annan gång kanske.

Vi varvade med glögg och det värmer inombords en sån här dag.

Vi fick en visad guidad tur i slottet. Massor av intressant historia dök upp. Så nu kan jag allt om familjen Dicksson. Av allt att döma verkade det ha varit kul att jobba där på slottet.

Dagen avslutades på ett litet hus brevid slottet där det serverades halländs julmiddag i form av; Potatis, kalv med ingefära, sky, grönkål och rostade grönsaker. Väldigt smaskigt var det. Miljön var perfekt med sprakande brasa och julpyntade vrår.

Nu är klockan mycket och sängen väntar. Kram Anna

10 kommentarer:

 1. En drömjulmarknad! Dina bilder är så fina och visar allt vackert och gott som såldes. Perfekta julklappar kan jag tänka mig. Vilken skön dag med glögg, julmiddag och brasa. Mmm! Längtar efter det där.

  Det är synd bara att det är så mycket folk när det är poppis, för det blir som du skriver svårt att ta sig fram ordentligt.

  Hjortron är så gott, det är bara Ikeas hjortronsylt som finns här och den är mycket söt och har lite bär i sig. MInns hemmagjord hjortronkräm som vänner i Hälsingland hade plockat och som jag åt som yngre.

  Fin tid nu strax innan advent tycker jag!

  Tack för att vi fick hänga med på ett hörn Anna, det gav mig en skön känsla och julpirr!

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Vad glad jag blir för dina fina kommnetarer!

  Julmarknader är supermysiga men oftast vääldigt välbesökta.
  Undrar om ni har såna där marknader där du bor? Minns inte riktigt, å andra sidan var det ju många år sen jag bodde där!! Och i Florida var det ändå svårt att få den där äkta känslan :)

  Håller med om att det är fint innan Advent. I år ska jag försöka ta det lugnt och inte stressa för mycket. Det blir jul ändå!

  Kramar Anna

  SvaraRadera
 3. Å vad det såh härligt ut. Min man ska snart iväg och resa igen , då ska jag gå på marknander.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Men vad mysigt med julkänsla. På söndag ska jag på julmarknad, något jag ser mcyket fram emot.

  Ha en fin söndag Anna

  SvaraRadera
 5. Lotta, Fyra årstider, man får passa på när männen är på annat!!

  Kram


  Mammaxtre, visst är det härligt! Julmarknader är så mysigt och jag gillar hemmagjorda varor!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Åh, vad mysigt! Vill också gå på julmarknad!!

  SvaraRadera
 7. Ja, visst är det något visst med julmarknader! Förr åkte jag till Huseby Julmarknad och det finns inget som slår det!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 8. Mmmm... Tjolöholm.... I år fanns inte tiden, men tack för att jag fick ta en liten del av julmarknaden ändå! :D

  Kraaam Carin

  SvaraRadera
 9. Carin, det där med tiden är inte alltid rätt. Mellan idrottsarenor och alla andra måsten är det svårt att få till. Härligt att man kan bjuda varandra på lite bilder!

  Kram Anna

  SvaraRadera