söndag 27 februari 2011

Den gode grannen och våren

Denna morgon kände han att våren var i luften. Det liksom pirrade i hela kroppen och han svor över frun som tvunget skulle gå upp tidigt för att läsa Borås Tidning. Det var annars rätt tyst i huset och för en sekund tänkte han lägga sig ner igen. Halv elva var ingen tid för en hunk som han.

Han förberedde sig hela eftermiddagen. Dammade hyllor, smörjde Olga, och stekte strömming till familjen. Han kokade lingonen de plockat uppe i Härjedalen förra sommaren när myggen var som värst. Han mindes sitt skoskav som hämmade hans joggingturer hela augusti. Mums, svensk husmanskost när den är som bäst!

Han gick och smågnolade på en låt han fått på hjärnan. Igentligen var det Ove i Solsidan som äger sången men han hade fått nys på en annan version med goda vänners namn istället. Han såg scenaritet framför sig...Lätt avspänd, nya jeans och en G-star tröja. Skorna var perfekta och han hade införskaffat sig en liten fickplunta där det skvalpade omkring Jägermaister ifall han behövde ta sig en stänkare. Den gode granne som han är. Genast kom han tänka på Martin Beck som stod var och varannan kväll på balkongen med sin granne. Nej, nej, nej nu var det inte Beck resan skulle handla om utan Wallander. Han fick skärpa sig. Han såg sig själv hjälpa ombord frun på tåget likt OrientExpressen. Innerst inne var han rädd. Rädd för att någon i sällskapet skulle avslöja hans obotliga mörkrädsla. Därför var han djupt tacksam över att Den Trevliga Läraren kommit med förslaget Ystad i maj. Maj. Nu var det slutet av februari. Dags att sluta drömma men angenämt att ha något att se fram emot.

Kvällen med grannarna och Läraren blev trevlig som vanligt. Han var på strålande humör och kastade vid ett flertal gånger kärleksfulla blickar till sin fru. Tack Gode Gud för Våren!! Han delade ut öl till höger och vänster och han fann det lite märkligt att Den Trevliga Läraren också drack öl. Hon brukar alltid hålla sig till sitt rödvin annars. Vad han inte visste var att när hon varit nere på Cypern över sportlovet faktiskt bara druckit KEO. Hon var förvånad själv.

Allas våran veteran i fotbollssammanhang Johan Selin var tillsammans med Den Trevliga Lärarens man också på bra humör. Tidigare under veckan hade ett lass ved blivit hans och Den Trevliga Lärarens man försökte nu ta över ansvaret som materialare och vattenflaskbärare i samma projekt. Han var nämligen också sugen på ett lass ved. Johan var numera även Markmästare för P 11 Kinna IF så ett stort grattis till de duktiga spelarna.

Den Trevliga Läraren, Den Gode Grannens snygga fru och Fotbollsveteranens läckra sambo satt framför TV.n med sina förfriskningar och diskuterade andra projekt. Det var resor till Fjärran Östern om nu Skagern kunde göra sig i den jämförelsen och det var tältningar om sommaren. De hade en viss förhoppning av att denna sommaren skulle slå förra årets då det firades av riktigt ordentligen uppe på hyllan. Givetvis kommer alla berörda göra sitt bästa i förhoppning av att bli bättre!

När klockan var ett kröp han ner i sängen igen. Han kände sig lite yr men väldigt tillfreds. Det var 2 dagar kvar på vintern...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar