fredag 2 mars 2012

Fredagstemat: Vad vill jag rädda vid en brand!


Veckans fredagstema "Vad jag skulle rädda vid en brand?"

Det blev lite ångestladdat dagens tema då det inte var alltför länge sedan min familj/mitt hem kunde råkat ut för något gräsligt. Agnes hade vält ner en lampa i sömnen som verkligen hade bränt ner lakarn, kudde och madrass till en äcklig, hård smälthärd. Det hade börjat osa rejält i tjejernas rum som låg och sov. 

Men det är över och slutade lycklig.

Jag skulle naturligtvis se till att alla i familjen kom ut och därefter djuren. Min dator är mig kär men alla gamla kort skulle jag vilja rädda före. Materiella ting är inget som jag värderar i en sådan situation tror jag. Visst finns det många saker som är värdefulla minnen och betyder.

För många år sedan hade jag en kollega vars hus brann rejält. Mitt på dagen som tur var. Ingen var hemma men det berodde tydligen på att stormen Gudrun flyttat murstocken och på så vis uppstod det brand. Den hade kunnat bryta ut när som och hade det hänt på natten hade inte hennes barn funnits i livet idag.

Eld ska man behandla med respekt. Jag älskar ljuslyktor av alla sorter och ljus överhuvudtaget. Här brinner alltid en massa ljus. Men som sagt med respekt!

Kram Anna

12 kommentarer:

 1. Brand.... En riktig rysare för de flesta, tror jag... Och precis som du skriver, bara alla kommer hela ut, så tror jag inte man bryr sig så mycket om sakerna.... Faktiskt...

  Huuu.... Nu tänker vi på något trevligare, tycker jag... Som FREDAGSMYS te.x... :D

  Ha en härlig helg! Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Eldsvådor!
  En stor skräck i mitt liv. OCH i allas liv.
  USCH vad hemskt i ert fall. Vilken mardröm, men tur att det gick SÅ BRA!!
  Hemskare för din kollega.
  Ja, vad lite man vet...
  TOM en storm kan orsaka brand.
  USCH!
  Ha en fin helg nu.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jaa Carin nu är det FREDAGSMYS och invigning av grill!!!!!

  Annika, ha en fin helg du med

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Det är nog mardrömmen för oss alla om det skulle bli eldsvåda, men det är bra att tänka till ibland, precis som i dagens tema.

  Njut av helgen!
  Ha det bra!

  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 5. Vilken TUR att det inte blev värre hos er! Hu! Just eldsvådor är något som känns så fruktansvärt. Framförallt är skräcken såklart att de man älskar ska skadas eller ännu värre, omkomma, men även om man ser till det mer materiella är en brand tufft eftersom man kan förlora precis allt. Inte enbart materiella värdet, men emotionella värden i saker man har.
  Hoppas du är frisk nu!
  Kram och ha en fin helg!!

  SvaraRadera
 6. Det lät otäckt med lampan. Tur dwet gick bra! Alla bilder är mest värdefulla tycker jag också! Tänk om man inte är hemma när det börjar brinna! Usch vilken mardröm!
  Fin fredag till dig... Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Anna...I know! Vi har också haft en incident som kunde ha slutat illa. Det var glöd från grillen...var försiktig med den efter ni grillat.

  Jag har sett hus nedbrunnit och varit med om en mycket otäck hotellbrand.

  Ha brandvarnare, släck ljus när man lämnar rummen, kolla nödutgångar på hotell. Basic som kan rädda liv. Jag bryr mig inte heller om det materiella.

  DET låter iallfall underbart att grilla ute...så rätt! Kör igång våren nu i Kinna ;)

  Ha en härlig fredag Anna!!!

  Kramar!

  SvaraRadera
 8. Tur det gick så bra som det gjorde. Själv är jag extremt nojjig vad gäller bränder. Tänker på det varje kväll innan jag somnar och har många brandvarnare i huset.

  Ha en skön kväll och glöm inte släcka ljusen!

  SvaraRadera
 9. Otäckt. Tur att det inte slutade värre. Jag är riktigt rädd för brand. Inget jag fruktar så mycket. I datorn finns alla foton, så den skulle räddas. Julias hårlock och några smycken som är ovärderliga. Resten skulle kännas sorgligt, absolut, men det är bara materiellt. Lite affektionsvärde också es mycket i mitt hem är ärvt efter farmor o farfar. Men ändå. Det går att ersätta. Ha en fin helg

  SvaraRadera
 10. Pettas, jag är hopplös.Drar ut sladdar lite överallt p ga att jag är nojjig!

  Saltis, ja det var tur! Usch eld är inget att leka med!

  Channal, tack för din fina kommentar. Fin helg till dig med.

  Lotta. Varje gång jag sover på hotell kollar jag också läget lite sådär så jag vet..otäckt med att du varit med om en sån brand. Yees, våren är i Kinna!

  Angela, bra där med många brandvarnare. Det kan man inte ha för många av. <3

  Sahra, ja det finns vissa saker som ligger en varmt om hjärtat.


  Tack, snälla rara ni för alla kommentarer. De gör mig glad!!

  Kraam!

  SvaraRadera
 11. TUR att det gick bra för er! Fy, vilken mardröm att vakna till!

  SvaraRadera
 12. Vilken tur att det ändå gick så bra när randen bröt ut hoss er. Sådana upplevelser är verkligen skakande, men samtidigt får man ju en tankeställare som ju kan vara långt mer än guld värd om en värre situation nu mot all världens önskningar skulle inträffa.

  SvaraRadera