torsdag 15 mars 2012

Att gå på Lärarförbundets Årsmöte en torsdag!
Nu här i kväll/natt gör jag ett litet undantag i bloggen. Vanligtvis brukar jag inte blogga om mitt jobb och allt vad det innebär. Förvisso nämner jag ibland något om alla mina gulliga elever men oftast låter jag det vara där - på jobbet!

Idag ska jag skriva lite om Lärarförbundet. Jag har jobbat aktivt i Lärarförbundet nu i tre år. Tre år av styrelsearbete. Inget jag någonsin ångrar. Så mycket man lär sig och det för gott med sig på många sätt. I dag har det varit årsmöte på Kinna Hotell. Årsmöte ja. För mig är det viktig att gå. Därför att man blir mer medveten om vad som egentligen händer i förbundet och man får en inblick i vad den lokala avdelningen sysslar med när alla andra sliter med lektioner och annat där ute på fältet. Ingen ska känna att man inte vågar gå för risk med massor av uppdrag! Dessa uppdrag är redan väl förankrade med valberedelsens förarbete.

Jag ser det som en trevlig stund med människor som arbetar med samma uppdrag. Helt klart värt att gå på!

Nu tillhör jag styrelsen och arbetar varje torsdags eftermiddag med fackliga frågor. Oftast är det mig du träffar på Facebook som delar Lärarförbundets utskick eller gillar någons status som handlar om en feelgood status, skola eller underbart väder. Knuffar någon eller säger ett vänligt ord i Lärarförbundets namn. Jag vill väcka tankar hos medlemmarna....att det vi gör är något bra. Sociala medier är galet bra! Eller hur?

Idag fick många se och höra vad vi arbetat med 2011 och det var inte lite det. Nästan så magen gick i spinn det sista. All utbildning som serveras ur Lärarförbundets smörgåsbord. Så mycket fantastiska utbildningar som jag rekomenderar starkt! Våra aktivitetsjobb där vi bjudit in medlemmar på bowlingkvällar. Nu stundar snart en kväll med picknik och annat smått och gott. Där kan man tävla i lag från en arbetsplats och bara ha roligt! Så det där är klart att du ska med på!

Det klart att det är lönerna mycket handlar om. Lärarna vill ha mer än andra i avtalsrörelsen. Vi har sorgligt låga löner. Tänk fyra och ett halvt års högskolestudier och tjänar nästan sämre idag än vad jag gjorde på mitt förra jobb. Nåväl det skiljer inte många kronor plus att CSN vill ha några tusenlappar av mig varje månad. Varför gör man det? Jo, man brinner för sitt uppdrag och man gillar att jobba med barn och ungdomar. Skulle inte tänka mig att jobba någon annanstans just nu. Men det är tufft. Alla besparingar på längden och på tvären. Vi lärare är lojala. Vi värnar om eleverna. Vi värnar om människan. Vi värnar om varandra. Arbetsmiljön är ett annat ämne som diskuterades. När är botten nådd?

Det är vikigt att hålla andan uppe och hålla ihop när vi stampar ner foten. Hur det än är så är vi starka tillsammans.

Vi avslutade vårt årsmöte med soppbuffé. Hur gott är det med soppa egentligen? Det sitter som en smäck. Havet och skogen! Om jag får välja var skogen den bästa soppan och för att inte tala om den sockersöta äpplekakan med vaniljsås. Om inte annat så var allt detta, bara det, värt att gå till Kinna Hotell för ;)

Hoppas på många möten med medlemmar det kommande styrelseåret! Och att man själv tar klivet uppåt :)


Kram Anna


"Att resa betyder att nå ett mål. Att vandra betyder att vara på väg..."

10 kommentarer:

 1. Synd men det mötet krockade med vårt APT som vi hade ikväll.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Japp,hörde att det var en hel del som hade APT i kväll!

  Nästa år så!!!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Utan er lärare och er passion skulle vi inte ha de välutbildade barn och ungdomar som Sverige har! En bra lärare som brinner för sitt arbete och som ser barnen, individen är en förälders dröm, top on the list!

  Jag kan inte nog prisa lärare som ger så mycket av sig själva och som gör ett bra arbete, år efter år. Det gör skillnad för våra barn Anna!

  Jag är full av beundran!

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Tack för dina fina ord Lotta! <3

  SvaraRadera
 5. Att vara lärare är snudd på att ha ett kall. De är förebilderna i vardagen när inte föräldrarna är med, som får barn och ungdomar att växa till fullgoda människor. På sätt och vis så blir ju eleverna ens egna barn, man lever med dem...
  Jag har prövat på någon gång att vara inhoppare när ingen annan har funnits att tillgå och det är verkligen fint att få arbeta med barn och ungdomar.

  Lycka till Anna!Ni lärare är guld värda!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Ja, ni gör ett skitbra jobb i stark motvind!
  För, jag vet ju att ni inte har det lätt.
  Heja!!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Vad vore framtiden utan lärare. Ni gör skillnad!

  Ha en fin kväll Anna

  SvaraRadera
 8. Tycker såklart jag också att ni gör ett kanonjobb! Kram Mia

  SvaraRadera