fredag 9 mars 2012

Fredagstemat: Reklam


Dags för ett nytt ämne i "Fredagstemat" och i dag är det reklam. Vad tycker man om reklam? Påverkas man!

Japp, här är en som påverkas! Jag älskar när reklambladen väller in i postlådan!! Sånt där som biltema och annan smörja sorterar jag bort direkt. Jag gillar matreklamen så man vet vad man ska äta kommande vecka och jag gillar Markbladet. Markbladet är en reklamtidning som blivit som en veckotidning för oss Mark-bor! Varje onsdag kommer den i postlådan och det är en liten helig stund att läsa den! Tycker om att se vad det finns för erbjudanden i olika affärer och ibland blir det lite mer shopping tack vare reklamen!

TV-reklam hatar jag! I alla fall under ett program. Vill inte ha en massa pauser som stör. Visserligen finns det vissa reklamfilmer som är mer charmiga än andra. En fara med reklam tycker jag är att barnen påverkas. Visar media på något..ex på mobiltelefoner så ska ju alla ha det. Här hemma har det tjötats om iPhone hit och dit. Jag har en och Lovisa lyckades ju få sin morfar att ge henne en men de andra tjötar HELA tiden om att de ska ha en sån. Jag tänker aldrig tillåta att en (i detta fallet två) tolvåring går omkring med en sån dyrbar leksak. Ett misstag så är den sönder. Krossad. Varför ska de ha en? De har var sina fina mobiler som det går att fota med, ringa på, facebooka, spela spel på, ringa med och lyssna på Spotify med. Men börjar någon köpa en så är det färdigt. Hur som helst förstår jag inte vitsen med det. Kommer jag att trilla dit? NEJ!

Om ni ser på bilden ovan gör jag reklam för ett UF-företag som kommer ifrån Vårgårda. De fanns med på Åhaga där många UF-företagare fanns representerade i veckan. De säljer muggar där 10 kronor per mugg går till olika välgörenheter. Varje Take-away-mugg har två texter. En på framsidan och en på baksidan. En rosa och en blå mugg har hittat nya hem hos mig. Tycker de är superfina och en väldigt bra idé.

Bloggen har varit lite off denna veckan! Vet inte varför men jag har varit lite disträ. Dock har jag läst många andra bloggar och kommenterat lite här och var. Nu ska det bli bättring i alla fall! Har varit seg med att ta kort och annat fast jag är full av energi och sugen på att hitta på roliga saker! Dessvärre blir denna helgen lite lugn tror jag. Tjejerna ska på disco på Kinna Hotell i kväll och i morgon ska mannen bowla och ha massa kul med sitt jobb. Och jag ska motionera!  Ni ser ju...!!!

Letar efter någon rolig aktivitet på nätet. Är det kul att gå på Ladys night tro? Jaa, kanske! Vi får se vad jag hittar på!

Kram och en fin fredag till Er alla <3

10 kommentarer:

 1. Hej Anna!

  TV-reklam är verkligen otroligt irriterande, det är nog till stor del reklamen som gör att jag så sällan tittar på TV. Hellre serier på DVD, då slipper man eländet. :)

  Bägge våra barn har iPhones, men det är för att dom har fått ärva min och mannens gamla avlagda när vi köpt nya. Det var ju billigare så än att vi skulle köpa någon annan ny sort till dom. Men nackdelen blir ju att när dessa går sönder kommer dom att vilja fortsätta med iPhones, och då blir det dyrt. Men dom kommer i så fall att få betala en del själva.

  Vilket fint initiativ från UF-företaget, muggarna är ju jättefina! Hurra för påhittiga och omtänksamma ungdomar!

  Önskar dig och familjen en fin helg. Jag ska jobba nätter hela helgen så det blir inte så mycket annat gjort för min del. Men ett par promenader och lite mys i soffhörnet ska jag nog kunna få till i alla fall.

  Kram Elin

  SvaraRadera
 2. Elin,

  Så är det här också...jag är på gång att byta min iPhone och då vet jag att de kommer dra i den och då får de ha den. För visst gör man vad som blir billigt och jag är liite orolig att de får blodad tand. Men då skickar jag dem till min pappa ;)))

  Gillar verkligen kreativa ungdomar!!


  Hoppas ni också får en fin helg trots att du ska jobba. Du är en sån där vardagshjälte. Vi behöver dig!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Det är nödvändigt att vara litet seeeg ibland:). Är övertygad om detta.
  Kloka ord i ditt inlägg
  Håller med på de flesta punkter..

  nu ropar Uffe att maten är klar, måste rusa från datorn:)

  kram
  Karin

  SvaraRadera
 4. Det blir en snabbis för jag ska iväg...men jag hatar också TV reklam. Orkar inte, vill inte!

  Alla mina kids använder iPhones...no going back.

  Ha en underbar fredag!!

  Kramar <3

  SvaraRadera
 5. Jag förstår att du inte vill köpa iPhones till dina 12-åringar! Det är svindyra "leksaker" och kanske får de vänta ett tag till på ett sådant förtoende. :-)
  Sedan håller jag med dig om att TV-reklam är jobbigt! Bu!
  Men muggarna du visar var otroligt fina! Me like! :-)
  Hoppas nu du får en fin helg!
  KRAM!

  SvaraRadera
 6. Inte bara kan telefonen gå sönder - ungar rånas ju hela tiden på sina mobiltelefoner dessutom. Men att ärva en "gammal"är ju OK (inte blir de särskilt gamla, heller, innan man vill ha en ny, Apples släppreklam är oerhört effektiv! Snacka om proffs!)
  Muggarna verkar vara en trevlig idé även om jag är LIITET skeptisk till den sortens välgörenhet. Om hela vinsten går till ett behjärtansvärt ändamål, så OK, men om bara en pyttedel gör det så luktar det en aning illa.

  SvaraRadera
 7. Glad att inte bo i USA där programmen bryts av reklam hela tiden. Jag skulle bli tokig. TVreklam stör mig inte så där jättejättemycket. Men jag reagerade under House i tisdags då reklamen kom 8 min in i programmet. Det är fasen inte kul. Jag tappar visserligen lite fokus. Särskilt om det är något bra program. Annars tar jag bara tiden till att sitta med datorn eller läsa en tidning eller fylla på med mer te eller.....
  Däremot avskyr jag radioreklam. Jag lyssnar bara på radio i bilen och då vill jag ha musikkanal. Ev får någon begåvad och rolig människa babbla en smula, men det ska framförallt vara musik när jag kör bil. Hatar reklam i det sammanhanget.

  Hoppas du får en fin helg. Kram

  SvaraRadera
 8. Jag avskyr reklamen i brevlådan. Min sambo älskar den.....För mig är det en massa skräp som skall bäras till återvinningen.

  Reklam i tv har jag vant mig vid.

  Ha en fin lördag Anna!

  SvaraRadera
 9. Jag avskyr reklamen i brevlådan. Min sambo älskar den.....För mig är det en massa skräp som skall bäras till återvinningen.

  Reklam i tv har jag vant mig vid.

  Ha en fin lördag Anna!

  SvaraRadera
 10. Tack alla <3 fina för kommentarerna. De värmer i <3 alltid!

  Kraam!

  SvaraRadera