tisdag 9 mars 2010

Hjärntvättad

Dagen har ägnast mestadels åt pedagogiska diskussioner då det var studiedag. Efter lunch lyssnade vi till Martin Ingvar, hjärnforskare från Karolinska Institutet. Hur grymt som helst. En bland de bättre föreläsningarna på mycket länge. Han pratade om läsinlärning på hjärnans villkor. En övning var att vi skulle hålla koll på en film med sex personer. Tre av dem hade svarta kläder och de tre andra hade vita kläder. Vi skulle hålla ordning på hur många gånger tjejen i vitt fick passningar från de två vitklädda grabbarna och hur många gånger de studsade basketbollen till varandra. När filmen var slut frågade han givetvis hur många pass det vita laget fixade och hur många pass tjejen fick. Därefter frågade han om vi sett något konstigt med filmen. Några räckte upp handen men de flesta satt som fågelholkar! Då bad han oss att titta på filmen en gång till. Det gick några sekunder och sen ser man en stor svart jättegorilla kommer in bland dem och alla hållar på att passa bollen till varandra. Sen ställer sig gorillan i mitten för att sedan försvinna ut synhåll.... Hade totalt missat gorillan!! Hur fasen var det möjligt?! Helen, min kollega bara skrattade och sa att hon minsann sett den! Men jag blev helt mörkrädd alltså. Men man får sig en aha-upplevelse för det går att relatera till hur barn koncentrerar sig och hur många bollar i luften de klarar..

Nåväl, hemma igen efter att ha gått till jobbet idag och gått hem från Arenahallen. Får peta in motionen där...sen lite brödbak, lite musik och nu ska det bli lässtund i soffan. Kan undra vilken bok de valt idag. Därefter ska man förhöra 16-åringen på sitt prov!

Kanske jag kan lägga ner huvudet på kudden före 23.00.
Ska tillägga att jag fick jättefina blommor av en kvinna vars busskort Kjell hittade utanför gymnasiet i dag.
Ska också tillägga att Omega mår väldigt bra. Hans mamma tar väl hand om honom och han lär bli en liten tjockis!

Go Natt igen :)

2 kommentarer:

  1. Hej mitera mou! Saknar er alla! Kul att kunna lära vad som händer hemma i bloggen! Bra nu när du uppdaterar! Vill veta allt!

    Skönt att prata innan! Kändes som det var ett tag sedan, men det va ju inte så! Känns bara så ibland! Längtar efter er!

    Vill vara hos er! Vill ha er här!

    Ta hand om er! Älskar er! pussar och kramar i massor!

    SvaraRadera
  2. Kalemera!
    Du borde uppdatera din blogg du också!!!

    Saknar dig! Puss o kram

    SvaraRadera