torsdag 29 april 2010

Valborg..

Usch, länge sen man blogga men den satans förkylningen har gjort att orken fullständigt är borta.
Förra helgen kände jag mig lite bättre och det blev t om grill hos Ralph och Rebecca. Jättemysigt var det. Vi har ruskigt bra grannar..hm..eller vissa av dem! En del hälsa inte på någon men de kan kvitta.

Har trampat på på jobbet och det har minst sagt varit en händelserik vecka. Sena kvällar på jobbet har det blivit och i morgon ska jag på kurs om nya skolplattformen. Alla IT-ansvariga på varje skola ska delta.

På lördag är det sotarfest igen.. Galet skoj ska det bli. Bara Agnes hinner att friskna till.
Nej, nu är det åter dags för verkligheten...packa upp alla varor. Jag har handlat mat för 2000 spänn idag och på måndag lär det vara ett tomt kylskåp igen..

onsdag 21 april 2010

Hinner inte...

Det ser ut som ett kontor i mitt kök just nu. Datorer och papper. Alla har suttit med sina datorer och ingen har tagit bort dem. Det betyder väl att jag får göra det själv. Jag har ägnat förmiddagen lite åt att sortera papper. Är inte så pigg på att göra någonting.
Var på vårdcentralen igår för att få lite hostmedicin men fick åka om apoteket och hämta penicilin mot öroninflammation också! Jag hade iof kännt av örat lite men inte så. Tur var väl det att jag fick medicin för igår eftermiddag började det att göra rejält ont. Låg hela dagen.
Missa min utbildning i Lärarförbundet och dt känns kanske lite surt.
Nä, nu ska jag krypa ner i sängen igen och kolla ngn film

måndag 19 april 2010

Sorg i hjärtat...det gulsvarta!

En dag på jobbet är till ända. Visserligen planering kvar men den får jag nog göra hemma för nu är jag helt slut. Min förkylning har inte blivit bättre men hjälp av alvedon och vatten har jag lyckats ta mig igenom dagen.
Ikväll har Agnes och Signe musikal för föräldrarna. Det handlar om miljön och de har verkligen sett fram emot att få spela upp denna. De har en duktig musiklärare, Stina, som faktiskt offrar sig hur mycket som helst när det gäller att barnen ska få visa upp sånt på kvällstid. Proffsigt!
Igår blev det en tur till Göteborg. Jag hade lovat Gabriella och Johan att jag skulle åka med dem till matchen mellan IFK Göteborg och Elfsborg på nya Ullevi. Men strax innan så beslutade jag mig för att inte följa med in på arenan. Jag var frusen och så. Istället lurade jag med mig Schlagenkungen och hans familj på ett tur till IKEA!! Vi käka middag där och provlåg sängar och soffor! Det fanns dock inte mycket annat som tilltalade mig i inredningsväg. Några vita blockljus var allt förutom två spaljeér som jag ska ha i en kruka. Det var nästan konstigt när man kom hem tomhänt!! Men skönt för ekonomin!!
Matchen i fotboll då? Hm..ja inte mycket att orda om. Göteborgarna kammade hem segern med 5-1. Dessvärre blev Anticovac utvisad när Elfsborg ledde med 1-0.
Grattis till alla er blåvita!! Kollegan Hasse springer omkring med en blåvit matchtröja och det svider i ögonen !!!

Ha en bra dag!

lördag 17 april 2010

Vill vara frisk NU

Har sovit bort hela dagen och förmodligen kommer jag att sova hela kvällen också. Jag har verkligen inte orkat upp ur sängen. Nu tror och hoppas jag att min familj lagar något ätligt till mig ikväll!
Undrar om det är något bra på tv i kväll annars får det bli resterande avsnitt av Sex and The City boxen. Förresten finns det en hyrfilm som heter Boxen eller The box. Den verkar skitbra! Rysare av något slag.
Fortfarande inga luftrumm öppna för flygtrafiken och det gör mig orolig. Läste att flygbolag kunde hamn i konkurs och det är ju inte så bra...
Jag är så trött på våra katter. De har gått runt och skrikigt hela dagen. Har lust att kasta ut dem. Olle håller koll på att allt går rätt till när de håller på så att päls flyger..Jag säger bara det; Våldtäktsmänn finns i djurens värld också..

Nerbäddad i säng

Ligger som ett vrak i sängen med en kort paus för lite dator. Knappt att jag orkar det. Attans förkylning till att komma perfekt. NOT.
Kjell jobbar och det är ganska tyst i huset. Niklas ska hjälpa Marcus och Stina att flytta till sin nya fina lägenhet. Gissat på att småtjejerna tar hand om smågrabbarna under tiden.
Längtar efter Natalie mer än vanligt och jag tänker på allt skoj vi ska ha när hon kommer hem även om det är för en kort period!
I morgon har jag tänkt att vara frisk för då är det derby mellan Elfsborg och IFK Göteborg! Självklart en av vårens höjdare.. och givetvis vinner Elfsborg med 2-1!

Tycker synd om min goda vän Mia som skulle flygit till London i torsdags men som pga vulkanutbrottet på Island inte kom iväg.. Det finns andra orsaker som skulle kännas OK som anledning till att inte komma iväg men en vulkan????? Allt är tydligen möjligt. Hoppas att hon kommer iväg en annan helg istället.
London är verkligen en favvostad där allt finns. Vi tog med oss våre tre små tjejer dit för snart tre år sen och de pratar fortfarande om den resan! Jag var lite orolig innan vi åkte över hur denna storstad skulle passa för en barnfamilj. Men det var inga problem. Det gäller att ha bra skor och när benen värker hoppar man på en av miljarder bussar och bara sitter där och njuter!

Nä, nu ska jag krypa ner i sängen igen och hoppas att någon av barnen vill passa upp mig med alvedon och vatten som känns som dagens föda :)

onsdag 14 april 2010

:)


På min status på facebook idag har jag skrivit om mina funderingar på mitt yrke. I söndags när vi var i Varberg på innebandy satt jag brevid några föräldrar som diskuterade lärare på en skola. Åsikterna var starka då det gällde hur lärare till deras barn uppförde sig. De kom inte i tid till lektionerna, de hade mobiltelefoner. Ja, när deras barn inte fick ha mobiler på lektioner så skulle minsann inte lärarna heller få ha det osv osv... Jag kände hur jag igentligen ville lägga mig i diskusionen men hejdade mig. Men jag tänkte desto mer.
Alltså, NÄR ska barn vara jämlik vuxna?? Systembolaget 20 år? Körkort 18 år? Krogen 18 år ? Ska man undervisa barn i skolan med den filosofin att de ska få bestämma över att det läraren gör är orättvist. Det är orättvist att lärarna fick fika på personalrummet och inte barnen tyckte de. Då kan man fråga sig om de själva inte fikar på sin arbetsplats. För att jag jobbar med barn betyder det inte att jag vill sluta ta en fika på förmiddagen och en på eftermiddagen. Ska en yrkeskår plötsligt fråga barnen om lov?? Men Snälla Hallå!

Jag använder min mobil varje dag. Ibland kommer det ett trevligt sms men det betyder inte att jag står framför eleverna och smsar tillbaks. Men det händer att jag skickar iväg ett om de sitter och läser tyst för sig själva. Jag tycker inte att jag som vuxen ska fråga en enda unge om det skulle vara tillåtet?! Och jag frågar inte heller. Många föräldrar tror att vi i skolan ska fixa allt åt deras barn. Vi i skolan är till för att ge barnen de verktyg de behöver för att lära sig fakta och att hitta glädje och guldkorn i olika situationer. Att kunna läsa och skriva underlättar både i skola och utanför skola. Att kunna räkna olika former av algoritmer och andra uträkningar kan vara till stor nytta. Dessutom få en någolunda hum om världen i stort. Det vore svårt att vara alla föräldrar till lags med denna inställning.

Det händer att jag kommer försent till lektion. Alltid beror detta på att en incident har hänt, ett barn behöver omhändertas för tröst eller förmaning eller av någon annan anledning. Att vara lärare är inte enbart att visa dessa verktyg de kan ha nytta av utan även om det sociala spelet mellan människan. Det är också att vara sjuksyster, mamma, eller bara vara vän. Att jag då kommer försent till en lektion är inget jag ber om ursäkt för. Man har ständigt jour på middagsraster med saker som kan inträffa på skolgården. Vi klagar inte över att behöva avbryta den och reda ut vad och varför och hur saker och ting gått till.

Det händer även att jag får ta ett äpple mitt under lektion utan att barnen får göra det. I mitt fall kräver min diabetes att jag särbehandlas och att jag och eleverna inte har samma regler. Så är det, olika omständigheter kräver olika omständigheter!

Nog om detta men man förstår att man är synad från topp till tå när man är lärare. Ibland önskar jag att alla fick pröva detta totalt underbara yrke och faktiskt visa på att det är inte för sommarlov och jullov man gjort sitt val. Faktum är att det är ett så galet slitsamt jobb men bara för att man älskar sitt jobb står man ut. Nu menar jag inte med att man står ut med barnen för de är urgulliga men det är allt som är runtomkring. Ikväll ska jag skiva 37 omdömen i engelska som ska vara färdiga i morgon. Finns ingen tid kvar men jobbet ska göras och man kan säga adjö till tv och till familj just denna kväll. Ja, jo så var det ju det också...sommarlovet..jag kan säga att det är inarbetat för länge sen! Jag är inte perfekt som lärare, säkert långt därifrån. Men jag gör mitt bästa och jag försöker att se varje individ för den de är. Jag dömer ingen och utifrån det känner jag att jag är förhållande rättvis. Jag försöker ta snabba beslut när det krävs och hoppas innerligt att det är rätt beslut jag tar just i den stunden. För jag kan inte tänka mig något annat jobb som är roligare än det jag har. Sen kan jag ju tillägga att jag har de bästa eleverna!!!!


Förutom Varberspelen tog vi oss en tur till skogarna kring Älekulla! Gabriella hade stannat kvar hos Johan och hon skulle hämtas. Vi stannade på fika och tog årets första fika utomhus! Underbart var det att sitta ute!

Vi har redan kommit till dag 2 denna veckan och nu ska jag som sagt fortsätta med mina omdömen. Klockan går fort och jag måste iväg och handla också!

Lev väl !

tisdag 13 april 2010

Åh, dessa bloggar..krånglar bara! Ska testa att lägga ut denna tomma sida!

lördag 10 april 2010

Tid är allt jag har!!! :))


Tid..Ja, det skulle min 16-åring behöva träna på ! Igår satt jag halva kvällen och försökte lösa hennes problem att ta sig till Johans konfirmation i Torestorp. Hon skulle vara där kl 11.30 eftersom konfirmationen började 12.00. Det hela löste sig dock med att Agnes och Signe blev sämre. Jag tog belutet att stanna hemma.

Idag strax innan vi skulle åka ser jag en väns status på Facebook "Idag komfirmeras min son kl.15.00" Hopp och hej! Jo, visst är det skönt att vara i tid med att vara 3½ timma innan är väl ändå till att ta i.

Nu sitter vi och diskuterar vad vi ska äta jag och Kjell! Vi kan inte komma överens om detta!
Sen är det dags för El Clasico. Härligt att Barcelona ska besegra Madrid idag :))))

Ack, vad tiden går fort!
Året är 1989. En 22-årig kvinna sövs akut vid 14.-00 tiden på eftermiddagen. Det dröjer innan hon vaknar igen. Men när hon väl gör det ligger det en liten varelse, i en liten säng brevid, som är den ljuvligaste hon sett någonsin! Håret är alldeles kolsvart och döljs av en rosa liten mössa. Varelsen har en gul liten dräkt på sig och hon ser solbränd ut. Denna lilla varelse på 3110 g fick namnet Natalie och springer idag omkring på en Medelhavsö och jagar boll på en fotbollsplan. Grattis älskade dotter! Hade önskat att det inte var så svårt att bara titta in på en fika med lite paketer under armen. Men vi får ta igen det till sommaren!

Host, host, snörvel, alvedon, bubbelvatten, alvedon. Natten har varit seg med sjuka barn i sängen. Det är konstigt att man hellre ivill ha dem brevid sig när de är sjuka..eller det är inte konstigt alls! Agnes dras med en förkylning som har urartat med en hemsk hosta och Signe har även hon dragits med förkylning och igår kväll bara hux flux började hennes öga att svullna igen. Så nu är det apoteket som gäller idag.


Jag och Lovisa skulle åka ner till Varbergsspelen men jag fick skicka ner henne med Linda eftersom jag får vara hemma med sjuka barn. Lite tråkigt var det allt. Lovisa lyckades dölja sin besvikelse i alla fall. Sen måste jag skjutsa Gabriella till Johan. Han konfirmeras idag. Mycket på samma gång!


Kjell jobbar och står i. Det var segt när klockan ringde i morse. Tur man gjorde mackor igår som olika folk skulle ha med sig till olika ställen!


Ser grannen komma hem från en promenad med hunden. Borde göra likadant men väntar tills i eftermiddag. Ska nog ta en runda på crosstrainern istället!!


Ha en bra dag i solen !

fredag 9 april 2010

Snabb, snabbare, snabbast!En liten snabbis får det bli idag. Solen skiner och det är underbart ute. Barnen är ute och cyklar men förmodligen befinner de sig hos grabbarna Elzer. Lite moln kommer smygandes men kanske går det att torka en tvätt ute.

Olle gör mig sällskap i köket. Han är en god hund :)


Jag ska snart åka ner och handla. Lovisa har innebandy i Varberg i morgon och vi ska åka redan vid 07-snåret. Blir väl att få laga lite pastasallad. Hon är inte stor i maten precis men jag antar att Agnes och Signe ska följa med..mot sin vilja! Kjell jobbar till två och det kan bli trist att vara ensam så länge!


När jag sitter i köket och bloggar ser man lite folk som tar en promenad mot spåret och en och annan bil susar förbi..just nu for grannen polis förbi. Roligt att det är just han som kör som en biltjuv! Hm..yrkesskada tro?


Go Middag på er alla, var ni än befinner er i världen! Kanske i New York, Cypern eller varför inte i Kinna ;)torsdag 8 april 2010

Jag vet du kommer att se på mig sådär...Har kommit in i en riktig Winnerbäckperiod. Hans röst har lyst upp denna torsdag i mitt hem. Alltså det går ALDRIG att tröttna på hans låtar. Så mycket som jag spelat dem borde jag vara dödstrött på karln men ju mer desto bättre. Jag är så glad över att han skriver dessa texter som borrar sig ner på djupet..längst in i själen. Vissa dagar lite mer än andra... Söndermarken är fortfarande favoriten. Den säger allt och den är helt underbar. I Jönköping när han visade den på den stora vita duken kändes det som om det var jag som skrivit låten!!!
Jag har väl inte fått gjort så mö idag mer än att pyssla om Signe lite extra. Hennes förkylning vill inte ge med sig.

Jag, Lovisa och Gabriella var nere i byn och köpte en liten konfirmationspresent till Johan. Vad svårt det är att köpa saker till killar. Hade det varit en tjej så hade Tomas Sabo varit en dröm. Herre Gud, vad mycket fint det finns! Jag blev sugen på lite nya belocker. En gång Tomas Sabo, alltid Tomas Sabo!


Idag har jag funderat, begrundat och bestämt saker! Jag har smsat och begrundat igen och därmed blivit mer säker på min sak. Så får det blir! kan dessvärre ta lite tid men det kanske det är värt! Stackars Kjell, som jag tjatar fram och tillbaks...


Längtar galet mycket till Cypern och till värmen. Nissi och allt det andra...By the way, ska jag snart skicka in ansökan om kursen på Cypern i oktober, den där som jag glömde signera förra gången jag sökte :(


Middag i det gröna


Det är dags att ta tag i sitt liv. Visst låter det antingen skrämmande eller överredigt eller you name it! Nu har all snö smält undan och motionsspåret ligger öppet igen. Och bor man precis i kanten på spåret finns inga undantag för att man inte skulle ge sig ut...

Igår sent på eftermiddagen packade vi picknickkorgen och drog till Hedgärdessjön för lite middag. Vindarna var varma och det kändes skönt att sitta ute och äta. Olle var med och han träffade på sin like. De var väldigt intresserade av varandra men inom behörigt avstånd!
Vi försökte fånga en boll som rullade ner i vattnet och la sig lagom långt ut för att man inte skulle nå den! Ja, ja någon gång flyter den väl in till kanten!

Kanske dags för att ta den där promenaden :)

onsdag 7 april 2010

Nöjd med livet..


Sitter i köket och det är alldeles tyst. Finns inte många såna ögonblick i mitt liv kan jag säga! Drar fortfarande på munnen efter gårdagens Mia Skäringer.. Herre Gud, vad vi skrattade!! Lite kul för hon tog upp en del ämnen som blev helt klockrena för oss i Sotarföreningens interna idiotbank av komiska händelser. Plus att jag och Mia diskuterade en sak som hon tog upp på direkten och då hade jag och Mia pratat om detta ca 20 minuter innan hon började!!

Vi började på Oliven med kycklingar och laxar och borttappat toapapper för att sedan infinna oss på Åhaga vid sju-tiden. Hon är kvinnan i mitt liv!!! Hahahah hon var som sagt så jäkla suverän att man aldrig ville att det skulle ta slut!

Försökte delge mannen i mitt liv om hennes komiska saker men han förstod ingenting mellan snarkningar och nattamat! Han var mer intresserad av att inte bygga för många altaner ;)

Nu ska jag bort till jobbet en sväng och möblera om ett litet klassrum som vi ska börja att använda jag och Else-Marie! Hon är en mycket bra kollega och jag hoppas att hon kommer förbi en stund hon också.

Njut av vårregnet, vi är snart inne i sista vårmånaden ...

tisdag 6 april 2010

Bullbak och Dyngkåt blir det idag ;)

Lite gråmulet väder och en dag som startade redan kl 04.45. Klarvaken var jag när Kjells mobil ringde in den nya dagen! Fick tidningen på sängen och funderade på om jag skulle gå upp eller inte men jag tvingade att ligga kvar nu när man är ledig! Halv tio vaknade jag nästa gång och smått ångrade mig lite! Men tänkte att det ändå var skönt att ligga så länge när man ska ut i kväll. " Dyngkåt och hur helig som helst"..Spännande ska det bli. Jag fullkomligt avgudar Mia Skäringer. Hon har en sån talang och en sån humor alltså. Samtidigt vet jag att hon bekostar med sina egna tråkiga erfarenheter men säkert också blir det som en terapi.
Agnes vill baka bullar och det kanske vore en idé. Igentligen hade jag väl tänkt att städa deras hemska garderob men vem säger att inte det kan vänta...

Varje dag handlar om en längtan..om en längtan efter sol och sommar. Det känns så länge sedan sist men samtidigt vill man ju ha våren så länge som möjligt den också! Drömde i natt att det snöade. Vilken mardröm!

Våran lille Omega växer och blir sötare för varje dag. Barnen vill så gärna behålla honom men jag är inte lika förtjust i tanken. Ska nog försöka övertala Agnes igen. Vill inte ha tre katter då jag tycker t o m två är för mycket!!!
Ha en bra dag alla !

måndag 5 april 2010

Snabbt går det :)


Sista dagen på den häringa påsken. Det gick undan men ack så mycket man fick gjort och så mycket roligt folk man har träffat!
Igår drack vi påskens första äggtoddy. Schlagerkungen stod i mitt kök och vispade ägg och socker för fullt!
Påskafton firades uppe i Öxabäck och det var trevligt men speciellt ;)

Idag har vi sovit en stund och sedan gick tjejerna bort till grabbarna Elzer, Lovisa ska till Ida, Johan kommer till Gabriella och jag och mannen ska ägna oss åt soffaktiviteter med DVD.
Dåtid nutid framtid :)

lördag 3 april 2010

Underbara påskafton..Strålande sol och jag har dragit med mig Kjell och Agnes ut runt spåret. Premiär faktiskt och så underbart. Alltså vara ute i skogen är bland de bättre saker man göra. Fåglarna kvittrade och skogen riktigt strålade. Tyvärr har någon avverkat på ett par ställen och det ser rätt tråkigt ut. Det finns en stor sten utmed spåret och jag och barnen har ofta suttit där och haft en vattenpaus, den känner man inte igen. de har verkligen förstört den idyllen. Men då får man njuta av det som är kvar då :)


Just nu sitter jag med färg i huvudet och benen ska rakas (!) och ögonbryn noppas. Extreme home makover ;)


Jag ska snart åka ner till Kinna och handla lite, sen bär det hem och fixa med lite mat som skall tas med till Jessie. Vi brukar ju alltid åka till Lalandia över påsk så vi har inte införskaffat några riktiga rutiner!! Men Jessie ska ha påskafton och Helen och Jari kommer också dit. Det ska bli rikigt skoj! Lennart firar väl påsk med sin nya "familj" och stolen står tom om inte Jessica har lurat dit Jonas. Men tveksamt är det i alla fall!!


Kan undra hur mitt nya träningspass ser ut. Niklas lovade igår att han skulle sätta ihop ngt åt mig!


Vad ska jag köpa med mig till Jessie tro? Det får nog bli ett besök på Blomsterjätten :) Skojsigt att gå omkring bland blommorna tycker jag. Vill så gärna ha ett par nya trädgårdsmöbler.. vi elda ju upp våra gamla skrangliga möbler i höstas..!!! Eller rättar sagt när vi hade våran glöggfest första advent!


:)

fredag 2 april 2010

Lååååååååååååååååångfredag!

Vips, och så var det Långfredag! Skärtorsdag är nog den dag på året, förutom den 23 december och dagen före midsommarafton, som jag bara tycker är fantastiska. Allt är färdigt och lugnet infinner sig. Igår hade vi lite påskbuffé hemma med familjen. Inte alla dagar då vi är alla vid bordet! Speciellt inte innan helg :) Nu var det lite extrabarn och ungdomar också! Tuva var hos Lovisa, Elin var hos Agnes och Signe och Johan var hos Gabriella. Det blev soffan sen och alla var mätta! När alla sedan sov tog jag kvasten med mig och tog en tur tillsammans med de andra häxorna till Blåkulla! Lucifer var där som vanligt ;)

Idag åkte Gabriella till Göteborg för att vara med i Dumle-cupen i innebandy. Så vi fick gå upp lite tidigare och skjutsa iväg henne. Elin, Agnes och Signe är ute och Kjell och Jörgen tog hundarna för en promenad. Tyst vid köksbordet.. Det enda som hörs är lite musik från Spotify och tangenternas knappande!
Jag har hämtat godisskålen och sitter och mumsar i mig lite godis..det brukar inte hända att man kan sitta helt ostört och äta!!

Kanske ska ta och rätta resterande av 4:ornas engelskaprov de hade igår. Det är en ganska häftig känsla att få undervisa i ett annat språk. Vi pratade om det i veckan, jag och eleverna, att de inte kunde någonting i princip i augusti och nu behärskar de språket hur bra som helst!

Började läsa en bok av Mia Skäringer. Det var som att se tillbaks på mitt eget liv...varje mening stämde och det är skrämmande att någon kan sätta ord på mina egna känslor..
Vi ska snart se en föreställning med henne på Åhaga! På tisdag närmare bestämt. Det ska bli hur jäkla skoj som helst!!

Glad Påsk till alla :)