onsdag 22 februari 2012

Romantiken som är livet

Romantiska platser och romantik...Ja, vad säger man? Paris är väl den mest romantiska stad jag vet. Ett trångt café med en kaffe och något gott till. Språket, människorna, atmosfären och mystiken. Ett litet sunkigt hotellrum. Bomull,  vind och lägg till lite målardukar och en gitarr. Kanske t o m ett glas rött och en brödbit.. 


Numera är det ett minne blott dock är jag galet romantisk fortfarande. Jag älskar det romantiska och i periodvis visar jag det mer än vanligt. En liten lapp i smörgåslådan kan det bli. Ett litet fint SMS. Små överraskningar. Hela ordet romantik är väl romantiskt!!


Det kan vara en måltid på tu man hand. Jag och min man har inte varit bortskämda med att vara ensamma. Förr när barnen var små åkte vi alltid till Stockholm varje vår och varje höst. Hoppade på tåget i Kinna och vips 4 timmar senare gick vi och strosade i Gamla Stan. 


Numera är det lättare att sticka iväg till sina smultronställen. Nu är det ju så att jag är väldigt familjär och mår allra bäst när min stora familj är i närheten men lite vill man ju har för sig själv och mannen!


Ett bad, lite levande ljus, massor av skumbad och helt tyst. Vi brukar ofta bada ihop och jag tycker det är romantiskt. Lite rosenblad i vattnet...


Att sitta uppe och vänta på att Han ska komma hem från jobbet. Trött men ändå glad. En liten tallrik med ostar och kex. 2 glas som väntar på lite rött. Det är vardagsromantik för mig. Visst jag gillar blommor och sånt men att få vara tillsammans är det bästa. 


Andra platser som jag gillar och som jag förknippar med romantik är Österlen. Jag är så lyrisk för denna del av Sverige. Havet, husen och satan i gatan vad jag älskar stället! Äppelmust Äppelvin och Äppelpaj. 


Jag är barnsligt förtjust i picknikar. DET är romantiskt. Då spelar inte stället någon roll. Det kan vara i Assbergsravinen, Paris, Venedig, Ystad eller Hedgärdessjön. Det är själva grejen! Åh, vad jag gillar det.
Det var det jag hade om ämnet Romantik!


JAg har inte kunnat blogga tidigare i veckan. Min webbläsare stödjer inte blogger och jag har försökt att få till det men inte lyckats förrän idag!! Wohooo,så bra det gick till slut!! Så nu blir det blogginlägg igen! Fast jag ska ta och pausa för en spännande basketmatch i Kinnahallen. Håll tummarna för tjejerna!
Kram Anna

11 kommentarer:

 1. Platsen beror vem man delar den med... en regnig dag i Morrköping kan vara riktigt romantisk med min älskling! Har antagit utmaningen jag med... Paris o' la la! Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Vad skönt romantiska ni är! Både i vardagen och ibland lite lyx, kanske bara ni två på en resa.

  Så underbart att läsa. Det är viktigt att visa att man längtar, vill vara tillsammans och prioriterar det. Det var alltför länge sedan vi badade skumbad ihop inser jag nu ;)

  Kram min vän!

  SvaraRadera
 3. Å romantik i vardagen! Den allra bästa sorten! Vardag är det ju för det mesta menar jag så kan man få in lite romantik i den är det GULD!!!
  Kram!!

  SvaraRadera
 4. Vilket fint inlägg det blev här! Jag håller helt och hållet med dig i det där att man romantiken i vardagen är det bästa. Du beskriver det så bra.
  TACK för att du delar med och för att du hängde med på temat! :-)

  // Lisbeth

  SvaraRadera
 5. Så vackert beskrivet! För så där är det ju, romantiken är ju inget om man inte har någon att dela det med ;) Österlen är ju underbart vackert! Hämtade en hund vid Haväng för ett antal år sedan och förrförra sommaren var vi tillbaka dit, tyvärr finns inte hunden mer, men stranden vid Haväng är ju sååå vacker! Kram

  SvaraRadera
 6. Åh Anna, jag kan bara instämma. Vardagsromantiken är den vackraste av dem alla. Den lilla men som betyder så otroligt mycket. Som när mn man värmer upp min sida på sängen för att han vet att jag är så frusen av mig, eller hur han spolar fram varmvatten så att jag ska ha varmt vatten då jag ska duscha,eller startar bilen och skrapar rutorna åt mig då han vet att jag glömmer att gå ut och göra det 10 minuter innan jag ska iväg. Det är romantik och kärlek i vardagen för mig. :)

  Ta hand om dig vännen och er vackra kärlek.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. Kan bara instämma med tidigare skribenter.... Den där lilla gesten i vardagen betyder så otroligt mycket!

  Just nu har jag vardagsromantik varje lunch! Maken har sin lediga period av året och brukar ordna med en delikat lunch som står och ryker på bordet i väntan på mig.... Kärlek!

  Kraaam Carin

  SvaraRadera
 8. Det kanske är ifrån dig jag har fått den romantiska sidan av!? ;)

  SvaraRadera
 9. VAD fint och VACKERT du skriver, Anna.
  Jag suger i mig varenda ord!!
  SANT!!
  OCH det är i vardagen det lilla betyder så mkt också.
  Österlen!
  Jag har aldrig varit där, men gissa att jag skulle VILJA!!!
  Förstår att det är en sanslöst vacker plats!!
  Kramar!!

  SvaraRadera
 10. Håller med dig om att det är med vem man är inte var man är som är det viktiga. Romantik är mycket de små sakerna i vardagen, sen är de där "storslagna" resorna också mycket värt, men om jag ska välja så har jag mycket hellre vardagsromnatik.

  Österlen, kan bara hålla med, helt underbart. Har förmånen att bo väldigt nära Österlen och vi njuter ofta av underbar sand och hav, öppna landskap och underbara gårdsbutiker och små restauranger som man hittar där man minst anar det! Njutning och romantik!

  Vilket härligt ämne att blogga om, underbart!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 11. Så härligt med romantik!

  Vardagsromantik är det bästa tycker jag, det måste inte vara storstilat och dyrt. Som du skrev, lite ostar och vin en vanlig vardagkväll... Härligt!

  Kram!

  SvaraRadera