fredag 10 februari 2012

Fredagstemat: Att slänga

Att slänga, jag funderar ett tag på vad det betyder för mig. Jag är inte någon samlare av något slag. När vi flyttade för 4 år sedan till vår nybyggda hus gjorde jag av med massor. Det jag var tveksam över åkte ner i lådor som ställdes in prydligt i garaget. Förra sommaren gjordes dock en upprensning av allt det där igen! Då åkte det till tippen för tid och evighet.

Jag gillar att ha ordning i garderober och lådor. Därför känner jag att det krävs en del åtgärder emellanåt! Dock är jag ändå grymt avundsjuk på de som sparar gamla kläder för att sedan ta på sig det efter många år. DET tycker jag är imponerande! Då sitter jag här och funderar på varför jag slängde den där och den där...

Däremot känner jag med åren att jag blivit bättre på att ta hand om det jag har. Uppskatta saker jag köper. Tidigare var det mer plock för en billig peng och så tröttnade jag efter ett tag. Nu syftar jag mer på inredningsprylar. Jag tänker till mer om jag verkligen behöver det och lägger mer pengar på upplevelser. De upplevelserna kan man aldrig slänga!

Numera efter en lång höst och vinter finns det massor i mitt garage som behöver slängas. Jösses, som det ser ut! Där ska sorteras och åkas iväg med massor. Hur kunde det bli så? Tror knappt att jag får ut min cykel!
Nej, om några helger framöver ska vi fixa en kärra och köra bort det. Allt har blivit inhysat där som inte får plats någon annanstans. Detsamma gäller vår friggebod. Den ska bli bastu och lite annat kring. Helst av allt vill jag ordna ett litet spa där men badtunna utanför. Men än så länge bara i planeringsstadiet :)

Något som mer slår mig på fredagstemat är sortering av sopor, att slänga sopor. För några år sedan var jag hopplös på att slänga och blanda allt i soporna. Idag har jag blivit mycket mer medveten och verkligen gör det. Återvinning är ett bra ord i sammanhanget tycker jag. Sedan gör man en god insats för vår miljö. Den som vi ska förvalta på bästa sätt!

Nu börjar klockan dra sig mot "dags-att-göra-sig-iordning" och en dags arbete återstår innan jag går på sportlov!! Woohooo och så är det fredag! Min favoritdag! Behöver jag säga mer!


Jag önskar alla er fina bloggläsare en finfin fredag! Själv ska jag jobba, handla, städa, packa och se på The Voice!

Kram Anna

8 kommentarer:

 1. Jag ringer garanterat! När är du på plats ikväll?

  Kram Susanne

  SvaraRadera
 2. Jag kommer vid elva i morgon!!!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Tänker också ibland på sopor och vilken skillnad det är, nu kan jag få dåligt samvete om jag mot all förmodan slänger något i soporna som egentligen inte skulle vara där (tex en gammal gräddförpackning som bara luktar surt och som är svår att få ren). & vilka berg av kartonger och plast som bildas, man ser det ju så tydligt när man samlar det på hög.

  Vi har kommit långt helt enkelt, och det är ju superbra.

  Ses i Malmö i morgon!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag är också mkt mer noga med min sopsortering idag. Men visst kan jag fuska där också. Ibland.
  Låter mysigt med ert planerande "spa hus" med bastu och badtunna.
  Supermysigt!
  Hoppas det kan bli verklighet!
  Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Ja du har verkligen helt rätt i att upplevelser ofta är något man kan ha så mycket mer glädje av i långa loppet än saker.
  Och duktigt att du rensar så bra. Jag tycker jag blivit bättre med åren även om jag fortfarande kan ha svårt att skiljas från vissa saker. Oftast av emotionella skäl...
  Ha nu en finfin helg!
  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Bra att rensa! Jag väljer mer noga vad jag köper. Tar fram, lägger undan, tar fram igen. Behöver inte alltid köpa nytt och mer.

  Å vilken helg du har framför dig!!

  Tjoho!!!


  Kramar!!

  SvaraRadera
 7. Måste titta in ordentligt och se vad jag har missat av alla fredagsteman när jag har varit borta.
  Angående dagens tema så är jag på gång hela tiden med detta, sorterar, för bort och sorterar, delar ut kors och tvärs, sorterar....:)
  Det tar aldrig slut verkar det som.

  Hoppas att du slipper med på nästa Annika Östbergs föreläsning. Skulle gärna vara med och lyssna på henne men får kanske möjlighet här på ön i havet någon gång.
  Vilket öde, vilket liv och vilken människa hon är!

  kram!
  Karin

  SvaraRadera
 8. Hej Anna!
  En liten hälsning för att önska dig en riktigt härlig helg!
  Jag skulle också behöva rensa en del. Vi ha stora förvaringsytor i uthusen. Det blir lätt att man fyller dessa ytor!!

  Må så gott!
  Kram Anna

  SvaraRadera