måndag 10 mars 2014

Mia Skäringers underbara tankar hamnar hos mig!Ja, vad säger man? Underbara Mia Skäringer ger sin version av det ljuva livet med dieter till höger och vänster och det är så bra att man bara vill nicka och säga att precis så är det. Det sorgliga i mina ögon är att Kostdoktorn jagar alla som inte håller med hans tro om LCHF och total nolltolerans mot socker. 

Det är precis det jag har kommit till insikt i. Att inte attackera andra som tror på andra saker än det jag själv står för. Jag har testat LCHF och det var inget för mig. Men jag vet folk som äter det och mår hur bra som helst och kan inte tänka sig något annat liv. Helt perfekt tycker jag då. Jag ratar inte heller 5:2 dieten eller livsstilen kanske man ska mer säga. Den skulle kanske vara något men jag har ju tagit beslutet och att jag ska äta allt i rimliga mängder. Jag valde Viktväktarna och givetvis står jag i ett med den filosofin men gillar alla andra som inte håller med mig. 

Tror i grund och botten på det som får oss att må bra. 
Jag är själv inne på min tredje vecka vecka som viktväktare. Jag mår galet bra fast jag jobbar intensivt på att dra ner kolhydraterna för mitt blodsocker. Det ligger fortfarande lite högt och det vet jag själv att det tar lite tid. Jag har börjat lägga till mer motion och då kommer det att ge sig självt,

Det där med motion är svårt alltså. Jobbar länge och har väldigt mycket att göra på jobbet just nu. Alla nationella prov som avläser varandra med allt vad det innebär, sena rättningskvällar och totalt klubbad. Nu kommer alla utvecklingssamtalen om två veckor. Var tvungen att klara av dem innan vi åker iväg så som sagt det går i hundra knyck!  Men jag vill ju få in så mycket som möjligt och då får det bli löpbandet här hemma. Till veckan ska jag också försöka få in lite besök på Corpus också. Där är ett medvetet drag att inte stöll-köra där för jag känner att min kropp precis återhämtat sig sig förra omgången. 

Tänk att allt det där man vet det sitter i huvudet. Efter andra veckan köpte jag mig en ny våg. Jag har haft en gammal och nu investerade jag i en med digitala siffror. Fick justera vikten med två kilo och dessutom åt fel håll...men det spelar ingen roll för det är samma viktnedgång 3,8 kg i onsdags. Och snart har det redan gått en ny vecka och dags för vägning igen. Kul det här! Jag längtar som attans efter onsdagar! Minsta gram ner betyder i alla fall att det är ett gram åt rätt håll.  Vid minus tio ska jag bjuda med honom på spa i Falkenberg. Han som jag kan vara så galet arg på ibland, han som kan reta gallfeber på mig men han som ändå finns där. Han som aldrig klagat eller pikat. Han ska få följa med!

Det blir lite lätt så att samvetet spelar en stor roll i vad man då måste kalla för livsstil. Jag har många ProPoints att spela på varje vecka. Och av motion kan man få ihop hur många extra som helst! Jag jobbar på att använda mig av dem, åtminstone några av dem så att det inte blir så att man inte får unna sig något. För det är ju det som är bra med Viktväktarna, att man får äta allt men inte alltid.  I helgen har jag ätit lite glass, och några få godisar. Det smakade jäkligt gott också! Men det kändes helt ok ändå för det var inte i stora mängder!

Nu ska jag snöra på mig mina träningsskor och ägna mig en timma åt att bara motionera! Woohooo för att jag kan och för att Mia Skäringer är så supergrym och supersnygg och har rätt i allt det hon skriver! 

K Ä R L E K10 kommentarer:

 1. Det är så underbart triggande det du skriver! Tur det finns olika metoder tycker jag, eftersom vi alla är såå olika! Viktväktarna ja jag älskar det :) i helgen fick jag ihopa 12 points genom vårstäda trädgården som jag sen omvandlade till 1hg godis! Jag gillar VV :) och Mia jag gillar henne med! Kämpa på! Heja heja!

  SvaraRadera
 2. Hej! Visst är det bra att kunna tjäna ihop lite mer :)))))

  Kram ANna

  SvaraRadera
 3. Dessa dieter! Man blir snurrig. Vad passar mig egentligen. Tror på VV - tror på långsigktighet. En vän till mig åt flytande i flera månader. Rasade i vikt. Needless to say gick hon upp igen.
  LCHF - kanske funkar och vissa mår så bra av det.
  5:2 - mina föräldrar använder metoden och de mår jättebra

  Snabba lösningar fungerar för många, långsiktighet och behålla vikten är det svåra för de flesta.
  Jag har jättefin erfarenhet av VV.

  KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det gäller att ha tålamod helt enkel. Jag har varit dålig på det och har velat se resultat direkt. Men nu har jag väl kommit dit i livet då jag vet...

   Kram Anna

   Radera
 4. Du vet vad jag sagt förr, egentligen är VV det enda raka. Absolut! Det enda vettiga i hela dietdjungeln.
  Ja, jag vet inte vad det är med dessa LCHF:are som går till attack mot alla som inte tänker som de. Konstigt är det.
  Läste Mias krönika igår och håller helt med henne. Såg Kostdoktorns attack också.
  Precis, när man ska gå ner i vikt finns inte en One size Fits All! utan det är olika som gäller, Olika diteter. LCHF för vissa, VV för somliga, GI för andra.
  Men, jag vet att VV egentligen är det enda raka. Så heja DIG!!!!
  Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa så är det, helt klart.
   Denna gången ska jag klara det jag är säker!!!!!

   Kramisar!

   Radera
 5. Tror på sund mat o träning! Sen får man hitta det som passar en själv! Inners inne vet vi vad som gäller.

  Mia är cool o klok! Det enda som jag inte gillar med VV är att bonus är mat! Allt handlar om mat! Har man sparat på points får man ta in mer! Jag gillar mer att bonus kan vara något fint till hemmet eller mig själv istället för mat! Blir galen på att tänka på vad man ska äta! Tallriksmodellen bra matval är bäst.

  Heja dig!! Kramar Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Apparna är mitt verktyg alltså! Sååå himla bra. Bonusen hoppas jag för det mesta över om det inte är kalas eller ngt annat jag vill ha :)

   Kram

   Radera
 6. Hon är klok, Mia, hon sätter huvudet på spiken. Tänk om vi alla kunde ta efter? Och bara sluta bråka med oss själva. Lättare att säga än att göra tänker jag :)

  SvaraRadera
 7. Alltså allt hon säger känner man ju att man kan skriva under på !

  Kram Anna

  SvaraRadera