tisdag 27 november 2012

Det där med Internet...Ved och pläd. Kan man ha bättre saker att omge sig med. Värme. Kallt. Jag fullkomligt älskar det där ljudet från kaminen och jag kan sitta hur länge som helst med slutna ögon och njuta. Att man sedan har en pläd på sig gör inte allt sämre precis. Helst ska det vara mörkt som så när på några stearinljus. Det räcker för mig!


Mycket har jag som jag går och funderar på. Det har hänt lite saker och klart att man funderar på hur det ens kan uppstå. Internet. Är det källan till ondska eller framgång eller lite av varje. Hur mycket kan man skylla på Internet. Är vi dåligt upplysta eller är vi dåliga på att upplysa. Det är en disskusion som jag för med mina barn just nu. Finns det saker man kan tänka på. Finns det saker som gör att saker och ting kan undvikas och vilka konsekvenser får det? Hur enkelt ska det få vara?

Jag brukar säga att det som man inte kan säga rätt till en person, det ska man inte skriva på olika forum. Jag själv är ju en obotlig Internetanvändare och skulle aldrig kunna sluta. Men jag har tänkt till mycket det sista på hur saker och ting fungerar. Försökt att säga till barnen att det som hamnar på Internet aldrig någonsin försvinner. Att de ska vara medvetna att hela världen kan se och läsa.

Bloggen är ett sånt ställe. Men jag känner att jag aldrig skriver något som jag inte kan stå för. Däremot skriver jag sällan eller nästan aldrig om mitt arbete. Jag kan inte säga att det inte hör hemma här  men det går liksom inte att förklara för andra. Och det vet ju ni som följer bloggen att jag älskar mitt yrke och det mesta som kretsar kring det. Visst finns det saker jag ibland skulle vilja delge andra men där går gränsen om det inte är något väldigt positivt vill säga!

Klockan har blivit midnatt och jag ska snart iväg på utbildning. Det är alltid lika skoj. En heldag blir det och kommer säkerligen att vara helt slut i morgon kväll. Men det får det vara värt.

Kram alla fina!

PS...Tack för alla goa fjortiskommentarer i går :))))))


12 kommentarer:

 1. Ved och pläd det är mina grejer med, det vet du Anna!!

  Viktigt att tänka igenom sin internetstrategi. Tycker du har rätt inställning!

  Kram från Lotta som just kommit hem och är hungrig och lite kall...nu ska det ätas och sedan testa nya pläden ;)

  xx

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes, jag vet!!!! Åh, har du köpte en ny pläd! Visa den :)

   Kram Anna

   Radera
 2. jag har oxå haft den diskussionen med barnen, nu är ju inte mina på internet ännu.. pust, men ändå.. det där med att det man säger till andra om andra eller annat,.. ska man kunna säga till den personen face to face. annars är det skitsnack.
  Och nej att du inte skriver om jobbet det förstår man ju.. kan ju vara många som liksom dras med i ditt jobb om man säger så.. ;)
  Men sen har vi ju alla rätten till oss själva, vårt liv, våra tankar och åsikter.
  men såra andra behöver vi ju inte. Finns ju aödrig någon mening med.
  (fast vissa tror ju det ändå tyvärr)
  Ha en underbar dag!!

  KRAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kram vännen! Nu ska jag in och hälsa på dig :)

   Radera
 3. Önskar att jag hade en brasa att sitta och njuta vid.

  Internet. Haft många och långa diskussioner med barnen. Ibland behöver de påminnas. Ibland hittar jag tex äldsta sonens frustration över vissa saker eller personer uttryckas på fb och då får vi dra det här med etik och allt igen. Jag tycker skolan har tagit ett bra ansvar som har bjudit in till samtal och föreläsningar om våra barns internetanvändande. Det har hjälpt oss mycket. Hur vi ska förhålla oss till deras datoranvändande.

  Vissa saker skriver jag inte heller om. Vissa saker är privata och det håller jag stenhårt på. Jag har inga problem att uttrycka vissa känslor, men jag skriver sällan om de bakomliggande orsakerna till det. Jobbet kan jag snudda vid, men nej. Det hör också till tabuämnena. En blogg som bjuder på hela registret är totalt ointressant. Kan vara intressant ur den aspekten att det går att förfasas över hur någon kan vilja vräka ur sitt liv på det sättet. Men, nej. Inte särskilt intressant att läsa om.

  Ha en fin dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar ju din blogg med starka åsikter och känslor, det vet du!
   Kram Anna

   Radera
 4. Internet ja...NOG är det på både gott och ont.
  Verkligen.
  Jag har talat med K om detta också, och jag tror att hon förstår hur försiktig man måste vara. TROR det iaf. det gäller ju Instagram och annat också, såklart. Allt.
  Bloggen ja, allt jag skrivit på min står jag också för. VILL absolut inte var privat där, det får inte bli en dump. USCH, gillar inte sådant. Ngnstans.
  Jag är glad att inte nätet fanns då jag växte upp.
  Näthatet är stort. Det är bara att gå in på Flashback och jättestora bloggar så ser man det tydligt. Jag förstår att många tidningar tagit bort sina kommentasfunktioner, och att man ofta kommentarar via FB.
  Det finns verkligen mkt att tänka på vad gäller säkerhet på nätet, för oss alla.
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sunda tankar som vanligt vännen!!

   KRAM!

   Radera
 5. Jag älskar Internet och allt vad det för med sig. Jag har full förståelse för ungarnas fascination och deras sätt att umgås via sociala medier. Tycker till och med att det är bra. MEN vi som vuxna måste vägleda. Och för att kunna göra det behöver vi nog faktiskt ta till oss Internets värld på ett sätt som åtminstone liknar deras. För att fatta helt enkelt. Tror jag.

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är sociala medier bra men jag har börjat att tänka till. Hänt lite i min närhet som skakat om. Men pratar man med ungarna så hoppas jag det ska räcka!

   Kram Anna

   Radera
 6. Hej fina du! Ja, det är viktigt med vad man skrivet på nätet. Integritet! Det är offentligt! Jag skulle aldrig hänga ut någon eller skriva om jobbet. Jag vet ju faktiskt inte vem som läser. Samma sak på fb! Jag försöker använda mitt förnuft! Mys i pläden och till eldspraket! KRAMAR Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallå där! Visst är det. Ja, du är ju i branschen så du vet!

   Mys tillbaks!

   Kram Anna

   Radera