tisdag 24 april 2012

Vem har rätten...till Sveriges snyggaste häck!


...hur många här inne är heterosexuella?


Ja, den frågan inledde min diskrimineringsutbildning i dag. Vi var ett sällskap, allt från Lärarförbundet, Polisen, Svenska kyrkan, till Vision.

Det hettade till direkt i Sensus lokaler. Jag satte nästan latten i halsen och för några sekunder virvlade tankarna runt i huvudet. Tills jag sansat mig och viftade lite lätt, tillsammans med några andra, med handen.
Här kör vi diskriminering direkt och kastade oss rätt in i hetluften.

Ja, hur många som var heterosexuella, bisexuella eller homosexuella var inte av intresse men frågan väckte oss. Det är en sak jag ofta tänker på. När man pratar om en person. Låt oss i detta fallet prata om en ung, snygg, dansant fotbollsspelare som är mångas snackis just nu! Jag vill påstå att N Ä S T A N alla vill också säga ordet bög i samband med honom.

Vi kan nu diskutera en annan gudomlig man. Lars Winnerbäck. Han med de underbara texterna, han med suget i blicken. Jag vill påstå att I N G E N nämner att han är heterosexuell om man snackar om honom.

Varför måste man ens nämna det? Jag menar i båda fallen eller snarare i ett av fallen. Den andra mannen får kanske mer höra att han är en duktig artist. Medan många med den dansante fotbollsspelaren sätter in ordet bög.

Tänkvärt. Jag har åsikter om det. Helt självklart ska man få vara den man är utan att ens sexuella läggning ska vara i fokus. Jag känner många heterosexuella människor. Jag känner många homosexuella människor också. De är lika trevliga och snygga oavsett. De betyder människa för mig.


Detta och mycket mycket mer matnyttigt diskuterades under dagen som genomsyrades av diskrimineringsgrunderna. Tänk att detta skulle alla behöva få höra, diskutera och värdera. Det är lätt att gå i samma lunk, samma fotspår. Kanske diskriminera utan att veta. Okunskap.

Mycket kaffe blev det och god mat men det hör till liksom!


Ja, mycket har dykt upp i huvudet på mig och det känns ännu bättre nu än i morse!

Ha en fin kväll hörni! Kram Anna

Ok då..ni får hela bilden av den man som dansar Sveriges bästa salsa just nu!10 kommentarer:

 1. oo vad bra!
  Jag och barnen pratade faktiskt om just det i morse.. om det där att stämpla dem med bög eller lesbisk.. men aldrig att vi säger det om de som är hetero.. eller ska vi börja med det nu bara för att..?
  Så att de fattar vad de gör liksom.?

  KRAM!!!

  SvaraRadera
 2. Bra skrivet och tänkt!
  Vi är människor, helt enkelt, inte någon sexuell status. Den är vår egen privata och inte någon annans och ingen skall bedömas utgående ifrån om man är hetero-eller homosexuell som varken sämre eller bättre.
  Men visst har samhället lång väg att vandra innan fördomarna är väck. Tyvärr. Ändå har så mycket ändrats till det bättre på rätt så kort tid. I våra länder.

  Ha en fin fortsättning på veckan!

  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 3. Jag håller helt med Karin och det hon skriver.

  Vi är människor, vi tycker om varandra för varandras egenskaper och personligheter...och blir kära just därför!

  Tänkvärt Anna! Bra och intressant dag du haft.

  KRam!

  SvaraRadera
 4. Exakt så tänker jag som du skriver. Kunde inte ha skrivit det bättre.

  Jag tror det kommer att ta ett tag till i vår värld innan vi kan skita i sexualiteten vad gäller något annat än hetro.

  Vi har ju accepterat homo precis. Eller ja nästan. Nu ska vi ju bekanta oss med Bi och Trans också. Allt tar sin tid;-)

  Det viktiga är att vi pratar med våra barn om det. Jag har gjort det många gånger. Ibland berättar dem om killar i skolan skriker bög till någon. De är mest killar som gör det.
  Mina döttrar tycker inte om det. De förstår att man får tycka om precis vilken man vill oavsett kön. Det är det som är viktigt, det är de som är vår framtid.

  KRAM PÅ DIG!!


  Anton Hysén är så go på dansgolvet. WOW säger jag!

  SvaraRadera
 5. Klokt och intressant och jag håller med dig till 100 %!! Varför ens nämna det??? Pratar ofta med min 17 åring som faktiskt kan vara lite "dömande" ibland när han och kompisar snackar om killar de tror är "bögar" Ja men låt dem vara det då säger jag!! Vad är problemet?

  Kramar!
  Adela

  SvaraRadera
 6. BRA skrivet, och bra tänkt.
  Karolina, min flicka., är så inne på det här tänket just nu också.
  Jag är blir så stolt över henne, och hennes kompisar och deras syn på detta.
  Jag håller med dem, och jag håller med dig.
  SE människan!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Så himla rätt. Har inte sett Lets Dance men har inte heller kunnat undgå att denna kille är homosexuell. Helt sjukt egentligen när man tänker på det...
  Vilken intressant dag du måste ha haft!
  Kram Jannike

  SvaraRadera
 8. Människor är vi allihopa, allihopa...

  Vi föräldrar har en väldigt viktig uppgift i denna fråga tänker jag.

  Kram

  SvaraRadera