måndag 5 maj 2014

En stark resa- sista delen


Att börja med en kaffe på IHOP kan vara en bra start på dagen om jag får bestämma. Klart man måste testa alla dessa ställena som ungdomarna ville äta på. IHOP var det fösta en av mina tjejer nämnde när vi pratade om att åka över till USA.. Så visst fick det bli IHOPs frukost.


Gott men galet söt! En dag åkte vi till Kissimmee. Det var ett bra bit från huset och det kombinerades med en shoppingdag i Orlando. 

 Här skulle vi åka Airboat och kika efter Greger. Jag var nog lite pirrig måste jag villigt erkänna! Just den där känslan av att ha dem bredvid mig. Den här gossen skulle köra oss runt på sjön och hans plats kändes som den bästa! Jag kan säga att han kunde nog köra airboaten i sömnen och han hade ett tränat öga för det här med alligatorer! Han såg dem överallt där jag inte ens kunnat föreställa mig att de fanns!

 Dock såg jag den här damen ganska så tydligt!!! Även om det var varmt så var ingen av oss jättesugna på att bada :)


Det var ganska festligt ändå. I denna alligatorfyllda sjön gick det kor och kalvar och betade mitt ute i sjön. Det växte sjögräs och de bekom dem inte att ha sk kompisar kring benen! Tydligen var de för stora för alligatorernas smak.Tur tänkte jag för då vill de inte ha mig heller!


 Kommer inte ihåg om det var honan eller Greger som uppenbarade sig här. Den andra partnern ligger på en sanddyna strax bredvid. Ja, är det parning så är det! 

Efteråt fick vi hålla en liten goding som var två år. Alltså den var så mjuk och för ett ögonblick ville jag bara stoppa ner den i väskan och ta med mig hem! Fast hade det inte varit för tejpen runt munnen så...!! Alla i sällskapet var modiga och höll upp den mot kameran så vi kunde köpa med oss foton hem. 
Efter äventyret med Greger så styrde vi kosan mot barnens favoritmål. Shopping i Orlando. Vi startade upp med en lunch sedan var startskottet igång. Alla butiker besöktes. Var det inte Forever 21, Victorias Secret eller Ralph Laurent så var det Michael Kors, Juicy Couture och Lewis. Jag jublade över Yankee Candle! Efter många timmar och många påsar i händerna kände vi oss nöjda och körde hem till Hudson i natten.


Min dotter var i trance. Michael Kors.
Hudson har de mest fantastiska solnedgångar ever. Det var ljuvligt vackert. Det går liksom inte att förklara hur himlen ändrade karaktär under tiden solen gick ner. Njutbart till hundra procent.

  
Det simmade delfiner mot ljuset strax innan solen gick ner. Då är det som man vill att hela världen ska stanna till för en stund. Ögonblick som inte kommer tillbaks. Jag ville nypa mig i armen för att förvissa mig om att detta var sant. 
En kväll tog vi en riktig amerikans hamburgare på ApplesBee´s. Jag blev lite lätt full i skratt då jag såg att det fanns viktväktarmat på menyn. Dock gick den bort denna kväll för hamburgare på AppleBees är hamburgare på AppelBees. Punkt slut.


Ja, ni kan ju se själva!! Det var liksom svårt att ens tänka Mc Donalds en sån här kväll!!! Ja, det går ju en ens att jämföra! Är det något som kan slå detta så om möjligt en grillkväll med hamburgare hemma på Kinnasten!


Kan inte släppa hur solnedgången i Hudson förvandlades till ett himmelens konstverk. 

Med denna bild avslutar jag "En-stark-resa" för denna gången. 

Vi har haft en minnesvärd semester tillsammans med familjen Axelsson och det kommer att komma fler sådana tillsammans. Detta är bara början. Till höstlovet intar vi amerikans mark igen och tänker utforska staden som jag varit i tre gånger men inte kommit från flygplatsen en enda gång!

Vi firar Halloween i New York tillsammans. På återseende landet.

K Ä R L E K

5 kommentarer:

 1. Kul att läsa.
  IHOP ja, det är gott ibland. Jag brukar mest beställa deras omeletter. GODA!!!
  AppleBees har haft VV-meny i flera år. Uppskattat av många, tror jag.
  Men, ja, jag fattar ju att du inte ville hålla på att räkna points på resan, haha!!
  Ja, solnedgångar är underbara.
  Di får mig att vilja åka till Floridas västkust. Jag är inget större Florida-fan, men till Key West vill jag, och till delar av västkusten i staten.
  hart bara varit i Orlando tre gg, WDW. OCh så har jag varit i Florida för att sedan kryssa ut i Karibien. Måste nog ta och ge mig av dit igen. Dina inlägg inspirerar.
  Haha, ja vad NI shoppade. Men WHY not!!???
  Blir det första ggn i NYC när ni ska dit i höst?
  Nyc på hösten är underbart, underbart!!!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill egentligen också kryssa runt i Karibien men jag tror det blir för dyrt för oss. Min dotter och hennes pojkvän åker till St Martin den 8 dec och stannar där i två veckor och det går jag ju i gasen på!
   Jag har varit tre gånger i NYC men inte kommit längre än till flygplatsen men nu ska jag utforska staden NY!!!! Och av er alla fina USA-bloggare kan jag nog bestämma mig för att NY är vackrast på hösten...eller kanske våren ;)

   Kram

   Radera
 2. Vilken resa Anna! Fina bilder.

  Lyckliga du som ska till NY!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag längtar fast det inte var så länge sen...

   Kram

   Radera
 3. Så underbart att ha fått följa er resa. Härliga minen att leva på länge!

  SvaraRadera