söndag 9 februari 2014

Det där fina vi minns..


Några veckor kvar...

Eller kanske några veckor kvar till några veckor!

Hur som helst bubblar våren inom mig och jag ser fram emot många roliga händelser som ligger och väntar på oss. Mest av allt ser jag naturligtvis fram emot vår USA-resa. Kanske blir lite snuvad på den svenska våren de två veckor som vi är iväg men man kan ju liksom inte få allt.

Just nu är det sportlov och en veckas ledighet sitter fint mellan nationella prov och annat. Det där med att inte ha dagarna planerade in i minsta detalj. Ligga och dra sig på morgonen samtidigt som man varit uppe längre än vanligt kvällen innan. En liten vinkväll. med goda ostar efter ett träningspass på gymmet. 

Vet inte om det stämmer men jag längtar mer än någonsin efter våren och undrar givetvis om det har med åldern att göra. Det mörka, dystra ligger inte för mig. Visserligen gillar jag att tända ljus men det gör jag de ljusa stunderna också!

Man ser liksom små tecken att det ljusnar om morgonen. Det är inte heller mörkt när man stänger igen dörren till skolan på eftermiddagen. Kroppen svarar på allt :)

Det blir liksom naturligt att börja tänka på april och maj. Semestern och ja ni vet allt det där goda. Ibland får jag bara stoppa mig själv och säga åt mig att njuta av livet runtomkring.

Det är ju det som är livet. Jag vet att man inte ska längta framåt utan fånga de där ögonblicken här och nu.

Det där som man inte kan få tillbaks som bara försvann. 

I förra veckan förlorade min man sin far. Mina barn sin farfar. Jag min svärfar. Livet är kort och skört. Plötsligt inser man hur mycket man borde ha gjort. Alla tankar som förblev tankar och inte blev handlingar. Skuld över det. Men i vårt minne lever han kvar så som sista gången vi sågs. Vi ska ha ett alldeles eget ställe där vi minns. 

K Ä R L E K
10 kommentarer:

 1. Jan feb är tuffa att ta sig igenom! Ute är det som en sur grå yllefilt över axlarna. Vill också ha vår nu! Härligt med sportlov! Vi har det nästa vecka.

  Tungt att förlora någon som alltid har funnits! TröstKRAM!! Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den som spar han har! Hur som helst är det väldigt skönt med ett litet break :)

   Kram Anna

   Radera
 2. Februari är ju nästan över :-) Snart är våren här. yay! Kanske är det extra tungt i år för att det (iaf i söder) varit väldigt få soltimmar de senaste två månaderna, i Lund var det 8 soltimmar under hela januari. Det borde ju vara olagligt.

  Ser fram mot att höra mer om er resa och jag beklagar din svärfars bortgång.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte minnas att jag längtade så efter solen som nu! Komsi komsi! Ni där nere i den verkliga södern tjuvstartar alltid :)

   Kram Anna

   Radera
 3. hej fina.
  Jag tänker att jag vill känna som du, känna lyckan och pirret men just nu är min kropp vid gränsen, jag känner det nu så jag försöker pausa och längtar till en natt med konstant sömn. Och Florida. Ja jag längtar tíll Florida, och önskar vänner bodde närmre, så mycket närmre.
  Så ledsen över svärfar. Ta hand om er.
  KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carola! Vad synd att vi inte är i Florida samtidigt :)
   Jag önskar att du får sova lite när du är där men å andra sidan det är ju där man vill vara vaken så mycket som möjligt.

   Kram på dig <3

   Radera
 4. Kul att ni snart ska till USA.
  Förstår att ni gläder er. Vet inte om det är åldern som gör att du längtar till våren? Jag tycker jag lever mer och mer i nuet ju äldre jag blir. OCH tänker att det blir vår när det blir vår. Längtar inte efter den, vet att den kommer. Visst märker man av ljusets ankomst redan nu.
  Tycker synd om er därhemma som ju knappt haft en riktig vinter, bara en enda lång höst. Klart att du blir less på det vädret.
  Men snart stundar nya tider.
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag beklagar också din svärfars bortgång. Så ledsamt och jobbigt för er alla. Styrka.

   Radera
  2. Det ska bli så kul och jag önskar att man hade både tid och råd att stanna längre. Nu får det bli New York en annan gång! Vi mellanlandar där bara två timmar :)
   Ja denna gråhet som verkar vara bestående...usch men nu är det nära i alla fall!

   Kram Anna <3

   Radera
 5. Så ledsen över er förlust. Livet är verkligen upp och det är ned. Men så fint att ni har fina minnen av honom som kommer leva med er.
  Längtan till våren har även jag. SÅÅ mycket! Här väntar vi en ny snöstorm nu inatt. BUHU!!!!
  Jag vill ha blommande träd, värme och sol.
  Jaja, man får helt enkelt vänta.
  Stor kram!!

  SvaraRadera