torsdag 20 februari 2014

När man börjar längta efter mer....


Visst är det så att i slutet av februari börjar alltid den där längtan efter plantering. Ett litet frö får liv och det utvecklar sig till en späd planta. Vissa år har jag hela huset fullt med krukor som sedan ska sättas ut så fort det blir varmt och frostfritt. Andra år vill jag inte se krukor på fönsterbrädorna utan köper färdiga och är tacksam för att det finns blomsterhandlare! I år har jag inga Mårbackor att dela. De var gigantiska förra sommaren men de frös bort en höstnatt. Det kanske blir helt andra växter i lådorna i år. Jag gillar lavendel och lite mer av dem kan det nog bli mer av! När vi bodde i Öxabäck hade vi ett gigantiskt växthus och jag toksaknar det. Ångrar nästan att jag inte tog med det.... Vi har dock ingen plats för det i vår lilla trädgård. Där fanns det vindruvor, tomater, gurkor, passionsfrukt och massa blommor.

Först ut i krukorna är alltid påskliljorna. Då är jag som lyckligast. Påsken är min bästa högtid . Den är prestigelös och man kan bara ta det lugn. Träffa vänner och dricka äggtoddy! Förra året hade vi pyjamasparty med kompisgänget och vi hade hyrt en badtunna som vi satt under stjärnorna och sjöng och drack! En badtunna står också högt upp på önskelistan. 

I år kommer vi att komma hem på långfredagen så att vi får lite påsk också. Det var jag lite noga med när jag bokade resan. Vårt påsklov ligger veckan före påsk i år och därför är det skönt att få tre påskdagar hemma! Det blir mysigt och avslutas på annandag påsk med fotboll i Skåne! 

Ska nog surfa runt och skaffa mig trädgårdsinspiration.

K Ä R L E K


4 kommentarer:

 1. Ja jösses vad jag önskar att vår trädgård hade haft plats till ett växthus!
  Det första jag planterar ut blir nog penséer eller vad nu de heter. De där som ser ut som små små styvmorsvioler typ. Alltså jag är så dålig på blommor men jag tycker det är galet kul. :)

  Påsken för mig har alltid varit en tråkig helg, mina föräldrar är ju kristna så långfredag då fick man inte ha skoj och man skulle inte göra ngt utan man skulle tänka på att Jesus hängde på korset. Så känner jag inte för påsken nu, nu är påsken en tid då den första värmen brukar komma och man kan ta en fika i solen iofs med jackan på men ändå en fika ute.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fika ute är inte dumt!!!

   Kramisar!

   Radera
 2. Detta är en av de saker jag verkligen kan sakna sedan vi flyttade från Sverige. Att unna odla lite. Vi bodde inte stort i Stockholm heller men hade en liten blkong. Som på sommaren ofta var gulll av krukor em diverse. Allt från tomater till jordgubbar, mangold och ja t o m potatis i en hink. :-) Som sagt, jag saknar det så jag kan förstå att du saknar ditt växthus.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast att bo i NY slår högre Saltisen <3

   Kram

   Radera