lördag 17 augusti 2013

Om man vill ha kul i livet...."Vill man ha kul här i livet får man se till att bjuda upp till den dansen själv! Vad är kul? Spelar det nån roll? Min humor och din humor kanske inte är lika, men jag får skratta ofta!! Ha en go helg och glöm inte att se glädjeämnen i vardagen"

Den här statusen hittade jag på Facebook i går. En underbar människa hade skrivit den och jag blev lite så där direkt förälskad i statusen.

Visst är den bra! Jag kände lite att så är det i livet. Man får inte roligare än man gör sig. Och då måste man själv bjuda upp. Det går inte att tro att alla andra fixar saker till en hela tiden. Ibland kan man lätt glömma av det där och förvänta och kräva. Det kan t o m gå så långt att man attackerar. 

Jag har läst ut "Mer självkänsla" av Mia Törnblom. En mycket bra bok. Hon berör ämnet. Hon skriver om att bry sig om sig själv. Att inte lägga energin på saker som suger. Jag håller med. Visst vore det väl trevligare att inte behöva tänka och reta sig på saker och ting. Se det positiva istället. 

Och hennes "Jag-är-bra-bok" visar en hint om rätt väg....

Hoppas du håller med :)


Från en sak till en annan. Klackarna i taket blir det ikväll. Kräftskivorna avlöser varandra. Jag sjunger upp mitt lilla snapsviseförråd och det kan bara bli bra. Allt kan hända. Från lite lätt uppkastning till nakenshow!!! Men det som man garanterat vet är: Att roligt blir det :)

På tal om humor. Jag vet att jag har en sjuk humor. Jag kan börja skratta vid de mest olämpliga tillfällena. I torsdags hände det senast. 

Vi hade HLR på jobbet och personen som höll i detta var så otroligt lik Robert Gustafsson. Tänk er när han står där med sin papegoja. Ni vet. Och när han öppnar munnen så har han t om Roberts röst. 

Jag bryter ihop. Tårarna rinner. En kollega är högröd i ansiktet av skratt. Vi vågar inte titta på varandra. Jag försöker tänka på sorgliga saker. Det hjälper inte. Jag flabbar ändå.

En liknande sak hände när jag och Åsa var på en julkonsert i kyrkan. Gospel. Någon hostar. Vi skrattar. I evighet. Jag hostar. Vi skrattar igen. Oavbrutet i en timma. Jag var totalt genomsvettig. Men roligt var det. Igentligen inte. Men ändå!

Så ni förstår ju. Kvällen, natten och morgonen ligger framför oss!

Nu kör vi!

12 kommentarer:

 1. Skriver under på det här!!

  Ju äldre jag blir, desto mer förstår jag....hur det ligger till om jag säger så!
  Blir glad att läsa vad du skriver Anna.

  Och ja, skratta mer, ha det underbart nu och kör på!!

  puss o kram
  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här. Mycket bättre på det nu på äldre dagar!

   Ja, det var en kräftis att minnas! Hjälp, svårt att skriva här :)

   Kram ANna

   Radera
 2. Så sant som det är sagt. Dansa mer. Grabba mer. Bort med allt som stjäl energi. Tanka energi istället. Jag ska skratta och dansa hela kvällen
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du/ Ni såg ut att ha haft en jättetrevlig kväll, och härligt med bloggträffar.
   Vi hade galet kul bland alla kräftor!

   Kram Anna

   Radera
 3. Javisst är det så, man måste bjuda till själv i livet!
  Ha det bra, bra...

  Karinkram

  SvaraRadera
 4. Skratta är gott. Skratta gör gott. Mer skratt åt folket!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahahh Helt rätt inställning!

   Kram Anna

   Radera
 5. Ett skratt förlänger livet och ger finare rynkor :-)

  Fortsätt ha kul Anna!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det skriver jag under på!!!!!

   Klackarna i taket!!!

   Kram Anna

   Radera