måndag 12 augusti 2013

Att bli en bokmal på sommaren!

 

En av de bättre böckerna jag läst denna sommar "Mera självkänsla" av Mia Törnblom. Den har väckt många tankar och det är just det jag tycker om- att tankarna väcks. Man analyserar och går in på djupet med vissa saker. Den här boken har fått mig att se i ett annat perspektiv om vissa saker. Lite utveckling i sig själv om inte annat. 

Läsa böcker har det blivit en hel del av denna sommar och visst är det underbart att fastna i en känsla där man inte vill att boken ska ta slut. Man segar och vill inte vända blad för då kommer man ett steg närmare slutet! Sommaren är lika med ett hav av böcker för mig. Jag ska berätta senare om en annan bok som ruskat om mig i sommar!

Nu sitter jag här vid köksbordet och bläddrar lite lätt i almanackan och inser att i morgon kör allvaret i gång igen. Det är en go känsla att allt ska bli som vanligt igen.Vi ska gå och lägga oss i tid, vi ska äta middag i tid och vi ska sköta oss helt enkelt!!! Nej, inte på det viset men det blir lite mer styrt och kroppen mår allra bäst att få sina sömntimmar. Jag gillar att gå och smålängta efter fredag. Att sucka över måndagarna och att känna när det är onsdag att det funka denna veckan med...

Jag har en stor korg i mitt sovrum med förberedelser inför höstterminen. Hade egentligen tänkt att jobba lite i sommar men min kropp och jag tog semester helt och hållet. Den ville helt enkelt inte. Nu har vi fått vila upp och och är redo för alla möjliga olika sorters utmaningar! Ganska skönt faktiskt!

Tidigare i eftermiddag har jag varit hos en god vän som minsann fyller år idag! Lite gofika i form av kaffe och vattenmelon blev det eftersom jag valde bort tårtan! Alltid trevligt att tjöta bort några timmar.

K Ä R L E K

10 kommentarer:

 1. Hej Anna!
  Kul att ha dig åter i bloggland! Bra böcker är svårslaget, har läst en hel hög bra böcker i sommar. Ja visst är det skönt med lite vardag igen. Jag är föräldraledig nu men mannen har just börjat jobba och oavsett hur mysigt det har varit med gemensam ledighet känns det nu skönt med vardagsliv och fredagsfeeling!!
  Sköt om dig Anna!
  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort grattis igen! Såg ju att prinsen kommit <3

   Kram Anna

   Radera
 2. Den boken vill jag läsa.
  kram viktoria

  SvaraRadera
 3. Här är en till som gillar vardag. Även om jag inte riktigt har den där strukturen på vardagen, för det har jag ju inte alls med skiftjobb varvat med fotojobb, men vardag är det iallafall. Min vardag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja en vardag kan se ut på många olika sätt!!!

   Kram!

   Radera
 4. Jag är alldeles överlycklig för jag har läst böcker i sommar, det har jag inte gjort sedan innan pojkarna. Jag har tydligen snöat in på biografier. Det är alldeles härligt men nu har jag kört fast så jag byter bok och försöker igen.

  Vardagar är fina dagar men helgen är jag tacksam för.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också biografier. Så himla naket och öppet på något vis :)

   Kram Anna

   Radera
 5. Det är bland det bästa med ledigheten... att jag får så många böcker lästa! Det är så skönt!

  Jag har inte ägnat en tanke på skoljobb under sommaren. De tar jag nu!! Och det ska bli så kul nästa vecka när eleverna kommer.

  KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis samma här Anna! Jag tänkte att jag skulle jobba lite men vips var det över!

   Vi hinner :)

   Radera