onsdag 7 augusti 2013

När sommarlovet går mot sitt slut...


Bloggen tog visst sommarlov precis som jag! Jag var totalt uttröttad i våras och tänkte att i sommar ska jag åtminstone ägna mig åt att blogga och att läsa bloggar. Så blev det inte. Kom mig inte för att ens använda datorn. Den har stått i ett hörne och samlat på sig damm istället. Skönt säger jag med en viss tveksamhet. Det som är saknat är att läsa alla bloggvänners bloggar men på ett vis känner jag att jag tagit del av dem ändå när det numera är lättare att följa via Instagram. Tack för det!

Svensk sommar när den är som bäst. Ja, det har vi fått uppleva helt klart. Ända sedan studenten har det varit ljuvligt soligt här hemma i Sverige. Midsommar kanske ett litet undantag. Jag har bara njutit. Jobbat lite extra inne i Borås. Alldeles lagom. 

Gabriella och Johan for till New York strax efter midsommar och vi skrev shoppinglistor! Spända väntade vi hem dem tio dagar senare! Det blev så frestande för mig så nu är resa beställd även för mig! Till staden som aldrig sover. Vi ska också känna pulsen. Åka till Woodberry och shoppa. Dricka Starbucks på Manhattan. Förhoppningsvis få träffa någon av fina bloggvänner i Landet-aldrig-lagom!

Lovisa lever tonårens ljuva liv med sena nätter och upp och jobba på morgonen. Aldrig någonsin har vi ätit så mycket jordgubbar som i år. Det har luktat jordgubbar i kylskåpet varenda morgon man öppnat det!



Jag har haft ett eget litet träningsläger vad gäller Lchf. Vridit och vänt på om det känns bra att vara utan kolhydrater. Det har gått bra. När jag sedan tillsatt kolhydrater igen är jag galet trött och mår inte alls bra. Så nu är det bara Lchf som gäller för mig och det kommer ni märka i bloggen framöver! 

Mitt blodsocker ligger också bra när jag skippar kolhydraterna.Nu återstår det bara att packa väskan till gymmet! Som ni kanske minns tränade jag hur mycket som helst, så mycket att jag fick inflammationer i kroppen och har fått vila mig i form. Det är i alla fall dags igen att sätta fart! Kjell har köpt nya träningsskor så honom kommer man också att få se på gymmet i höst!

 Vi har ägnat sommaren åt att försöka njuta av dagen. Inte planera något större utan som sagt fånga dagen.
Det har blivit ett tema av det insåg jag när jag la ut bilderna. Och det är vatten! Vi dras nog dit och det har badats både i sjö, pool och hav! Ett fint utflyktsmål är Ramhultafallet utanför Sätila. Dit åker vi gärna för att inta en kvällsfika i solnedgången. Vår egen sjö får också många besök av oss.

 Små dagsutflykter har det blivit ner till sommarstaden Varberg. Där man man för övrigt sätta bo! En dag kommer det att bli min hemstad!

Vi har besökt fina vänners stuga och haft lika trevligt som tidigare år. Bad, grill och sällskapsspel med revanch-lystra herrar! Skam den som kan räkna alltså. Hur svårt kan det vara egentligen ;)

 Lovisa for till Vrångö  på konfirmationsläger och vi andra i familjen bestämde oss för att besöka Stockholm igen. Att åka dit blir man aldrig trött på. Dessutom när tjejerna numera gillar att shoppa så blir det på ett helt annat sätt. Inte så att sightseeingen blir nummer ett men ändå! Vi köade in till Hollister och det gjorde deras dag! Sedan satt vi i Kungsträdgården och mumsade i oss mjukglass med lakritsströssel! 

Vi begav oss vidare till Estland via Åland och närmare bestämt Tallinn. Ett nytt land och en ny stad att skapa bekantskap med. Och vi alla är så nöjda. Vi återkommer gärna dit och helst kanske till jul. En underbart vacker del av Tallinn är den gamla stan. Precis som att komma till Gotland på Medeltidsveckan!



 Jag tog med mig fina vänner till "Lotta på Liseberg". Vi hade otroligt trevligt och dessutom trevlig utsikt i form av Patrik Isaksson på scen! Länge sen man såg till honom men lika bra och lika good-looking än!
Vi sjöng "Sånt är livet" och fick lära oss lite nya moves som kan vara bra inför kommande kräftskivor!




Efter att ha blivit inspirerad av en blogg och Instagramföljare tog vi oss en avstickare på väg hem från Stockholm och besökte underbara Trosa. Jag blev helt förtrollad av både kanalen och dess underbara sekelskifteshus! 


Med den bilden sätter jag stopp för dagens inlägg och konstaterar att det känns skönt att vara igång med skrivandet igen! Så med andra ord kommer det inte att dröja två månader till nästa inlägg. 


K Ä R L E K 

12 kommentarer:

  1. Härligt att se dig här igen. Har också haft en toppensommar med många resor och utflykter. Vädret har varit heeeelt amazing. Får nästan nypa mig i armen. Lyllo dig som har en sådan härlig resa inplanerad.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vilket mottagande man får! Jag inser hur mycket jag saknat er <3

      Varmaste kramen

      Radera
  2. Underbart med ett inlägg från dig igen! Du verkar ha haft en toppensommar, något jag visserligen har förstått redan via instagram... Så härligt att du har bokat en NY-resa, det är min stora dröm också! Min man var där i en dag förra veckan på genomresa till Texas, jag hade gärna följt med honom. Förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan även jag får komma dit.

    Nu börjar det bli läggdags här, väckarklockan ringer alldeles för tidigt i morgon.. Ha det gott så länge så hörs vi snart igen, här eller på IG!

    Kram Elin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Elin! Jag är redo för bloggen igen. Det är så kul att vi ses även på Instagram 😊

      Många kramar Anna

      Radera
  3. men åh där är du tänker jag och hoppar nästan till.
    Jag vet ju att du lever, att du solar och myser med barnen och mannen (insta) men ändå.. helt plötsligt finns din blogg att läsa igen!
    såå trevligt! Du är saknad köra Anna!

    Ta hand om dig, och ja du får lära mig mer om LCHF.. kanske ska man ändå.. ?

    KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu jäklar Carola nu kör vi lchf så det ryker!

      Kramar Anna 😊

      Radera
  4. Åh Anna vilket härligt inlägg!

    Och vad roligt att du ska åka till städernas stad. Jag är avis!

    Kramkram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack du fina! Ja nu ska det bli av NYC :)

      Radera
  5. Låter som en sommar att tänka tillbaka på med ett leende på läpparna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa verkligen! Vi tänkte åka iväg till hösten men nu är jag inte så sugen :) sparar den till nästa år tror jag!!

      Radera
  6. Nämen hallå! Äntligen är du tillbaka. Men jag förstår dig precis, minb logg gick också på semester även om jag har uppdaterat då och då. Men så skönt att inte stressa över det utan låta den vila när det behövs.

    Härliga bilder och du, jag är sjukt avis på din NY-resa.

    Kram

    SvaraRadera
  7. Hej där! Kul att du hittade hit igen :)

    Ja, ibland är det vila som krävs för att gå vidare :)

    Kram

    SvaraRadera