onsdag 18 juli 2012

Motionsspåret, Winnerbäck och latte-glass!


När man vänder på dygnet inser man lätt att frukost det är det vid lunchtid! Men det hindrar inte att börja dagen i spåret. Ibland får jag nypa mig i armen för att fatta hur gott det är att bo precis utanför ett sånt spår dit andra tar bilen till.

Jag och Agnes tog med oss alla tre hundarna på en gång i dag. Valpen är lite mindre försiktig numera men han går lös. Det är underbart att se vilken fart han kan komma upp i.






Har suttit och tittat i en tidning om Gotland som Natalie hade med sig därifrån förra helgen. Så mycket roligt det finns att göra. Och så mycket fint att titta på. Barnen är så förväntansfulla och ser verkligen fram mot att besöka Gotland. Någon som har något smultronställe?


 Hm..hur skulle det vara att bo här då?! Fint och med världens utsikt. Men jag fördrar att titta och beundra!



Här väljer jag inte att titta och beundra! Ghaaa, vad snygg karln är alltså. Han är favvo NO 1. Hans underbara texter. Tänk så mycket jag lyssnat på honom och ändå är låtarna lika fina och lika bra. Det går helt enkelt inte att tröttna på honom. I Visby är han när vi är där. Tror jag ska äta upp honom :)



  På tal om att äta upp...HÄR ska jag äta många gånger under resan. Vad sägs om dessa smaker som lätt kan bli mina favoriter!!! ; Coffee Coffee Buzz Buzz, Dammsugar glass, Delicatoboll glass, Caffe Latte,Lemoncurd, Marsipan, Mint & Choklad, Mocca Espresso, Morotskaka, New York Super Fudge Chunk, Pecannöt Kola, Strawberry Cheesecake, Äppel & Kanel ....Kommer gå med kall mage i flera dagar!
 


2 dagar kvar tills Kjell får sin efterlängtade semester! Sedan blir det fullt upp. Härligt ska det bli :)

Undrar vad alla ni läsare har för er. Är semester slut eller den kanske pågår för fullt. Vad gör man i regnet eller ni kanske har sol?


Kram fina ni <3

18 kommentarer:

  1. Hej Anna!
    Härligt att smida Gotlandsplaner kan jag tänka mig!! Botaniska i Visby är en favorit för mig. Jag blev också väldigt förtjust i de allra sydligaste delarna. Kändes som en touch av Medelhavet där. Långa grusvägar, offantlig grönska etc med start i Burgsvik och öderut. Det finns en liten väg som går längs havet från Hoburgen och norrut längs den västra kusten. Galet vackert oavsett väder. Englandskänsla med får och kuperat landskap.
    Här är det semester i sikte, snart så!!!!
    Må så gott Anna!
    Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag suger åt mig alla dina tips Anna!!!

      Det ska bli sååå himla kul!

      Kram ANna

      Radera
  2. Missa inte Blå lagunen (på norra Gotland), som är ett vattenfyllt gamalt kalkbrott med helt turkost vatten. Det är kallt att bada där men det är SÅ vackert!!
    Kraaaam

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det har jag hört talas om så dit ska vi åka!!! Och nu ska det badas oavsett temp i vattnet!!! Nu struntar jag i denna sommaren och trotsar allt!!

      Kram Anna

      Radera
  3. Det låter som en underbar semester!

    SvaraRadera
  4. Lyllos dig som ska åka till Gotland!! Om ni har vägarna för BERSÅ café så hälsa från mig. Jag bara smäller av varje gång jag ser bilder därifrån.

    Guld att ha nära skog, natur och motionsspår!!

    Kram min vän!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, just denna resa känns som jag närmar mig dina underbara roadtrips där borta!!!

      Jag ska se till att besöka Berså cafe och hälsa från dig!!

      Kramar Anna

      Radera
  5. Åhhh Anna, snart är ni där! Och jag är övertgad om att ni kommer att älska Gotland. Ön har en magisk förmåga att förtrolla och för alltid fånga en bit av ens hjärta.♥

    Jag har masor med smultronställen på Gotland. Det finns så mycket att se och göra. Därför kommer ni säkert återkomma flera gånger. ;) Var på ön komer ni att bo? Norra, södra eller mellersta? Ön är inte större än att man kan köra dit man vill utan några större problem. Men ett tips är att fokusera på olika delar av ön på olika dagar för att slippa långa turer i bil varje dag.

    Något av det som jag gärna rekommenderar är:
    *Fårö (båtresan över, raukar, en sagolik miljö, fantastisk mat och fika, bad)- med cykel eller bil.
    *Kneippbyn (om man som vi älskar att åka vattenutchkanor är Kneippbyn ett måste, var där tidigt så kanske ni slipper de värsta köerna).
    *Visby (självklart ett måste) med shopping (Kränku, Akantus, Idyllen, Kvinnfolki och så mycket annat), god mat (hur mycket fina restauranger som helst), glass (vägg i vägg ligger de där nere i hamnen, båda två är ett måste), det lilla turisttåget (om man vill lära sig lite om Visbys historia och få en snabb lite rundtur), Almedalen, ringmuren och de små vackra husen längs densamma, Botaniska, Sankta Maria Domkyrka och de vackra kyrkoruinerna.
    *Bad - finns massor av fina ställen överallt på ön. Blå Lagunen på norra delen av ön är ett vackert och nästan magiskt gammalt brott, Tofta strand längs Ekstakusten är fin sandstrand och många, många fler.
    * Lummelundagrottorna. Spännande.
    * Stora och lilla Karlsö om man är ute efter storslagna naturupplevelser.
    * Hoburgen allra längst ner på sydspetsen. Vansinnigt vackert.
    *Holmhällar - även det nere i söder. Raukar, blåeld i massor och storslagen natur. Vansinnigt god mat mitt ute i skogen vid pensionatet /B&B. Otippat men rekommenderas varmt.
    * Körsbärsgården - trädgård, konst, butik och fika.
    * Hablingbo - creperiet. Lovely!
    * Ekstakusten - så otroligt vackert.
    * Roma Kungsgård - utomhusteater, butiker, restaurang, trädgård och själva kungsgården.
    * Rute stenugnsbageri - godaste kardemummabullarna som finns, kladdkakan är to die for.
    * Lergrav - raukar, fiskaffär, mysigt fikaställe.
    * Furillen - vackert och imponerande.
    * Bläse - så vackert så att det gör ont, stenstand, kalkbruksmusuem.
    * Mängder och åter mängder med gårdsbutiker, fikaställen, keramiker och konstärer och kreativa skapare av alla de slag. Ni kommer att hitta era egna favoriter. För dig som gillar betong rekommenderar jag verkligen ett besök på Skuplturfabriken samt hos Tove Adman (lampan du vet). Krusmyntagården norr om Visby är en oas med kryddor, tvålar, godis och annat roligt, en vacker trädgård och restaurang och fikaställe med god mat. LEVA ve du ju att jag älskar. Strax söder om Visby. Bor ni på norra delen av ön och behöver handla dagligvaror rekommenderar jag varmt Bungehallen i Fårösund.

    Herregud Anna, det finns så mycket men jag vet att du kommer att älska Gotland och Gotland kommer att älska dig. Och nikommer att finna massor av smultronställen. Både sådana ni delar med andra och säkert era alldeles egna.

    Ha en fantastisk resa och krama om Gotland från mig!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Herre Gud, jag tror jag älskar dig!!!! Vilka tips!!!

      Ni är underbara på sidan och för mig som inte varit på Gotland tidigare kommer detta att bli toppen.

      TACK fina du...för allt <3

      Radera
  6. JA, JA och JA......Gotland, glass och Winnerbäck.....vilken kanonkombination. Har aldrig varit på Gotland men har i många år längtat dit, så nästa år ska det bli av. Ser fram emot att få ta emot smultronställetips från dig.

    Ha det gott, Kram Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska ge dig massor av smultronställen när jag är hemma igen!!!

      Kram och ha det gott <3

      Radera
  7. Härligt med en Gotlanstur ;)

    Sorry... det kom ingen rosa bil ;)

    kram kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det ska bli så härligt!

      Attans också det där med bilen!!!

      Kram!!!

      Radera
  8. Så härligt.Jag har faktiskt inte varit på gotland än. Väntar lite till barnen blir lite äldre. Så de också kan minnas det!
    Men ni kommer få det alldeles underbart, det är jag övertygad om!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack <3

      Det kommer att bli jättefint!

      Kram!

      Radera
    2. Och du...den som spar den har!!!
      Gotland kommer att vänta på dig!

      Radera
  9. Winnerbäck är fantastiskt och Gotland likaså! Glassmagasinet är en riktig hit!
    Kram från öN!

    SvaraRadera