fredag 29 juni 2012

Att hinna med på en vecka



Lite uppdatering!! Jag ska försöka lösa en gåta över sommaren. HUR i världen hinner jag jobba 45 timmar i veckan SAMTIDIGT som jag hinner med hem och barn???? NU hinner jag ingenting. Jag ska läsa i kapp mina favoritbloggar om en stund medan disken hopar sig och ungarna springer in och ut ur tältet de sovit i i natt. Men jag andas och tänker att nu är tiden min en stund.


Vår lille Ceasar han växer han. Nu har han hunnit bli varm i kläderna och är superhärlig. På natten ligger han med tassarna om min hals och lägger den långa nosen utmed halsen. Vi är så förälskade i honom. Humlan har visat honom vem som bestämmer om det mesta som rör familjen medan Olle har visat att gammal är äldst. Mat och sånt där är en valp längst ner i rang förutom att man måste äta lite oftare än de andra. DET är Ceasar nöjd med!



Midsommar flöt på bra. Vi firade traditionerna med de vanliga eller kanske i sällskapet ska säga de ovanliga!! Först var det nubbar med sill och färskpotatis. Fast jag byter ut sillen mot hemmagjorda köttbullar jag. Sill är inte min grej. Rå fisk, NEJ TACK! Vår lilla visit till Mariebergsparken på eftermiddagen blev lite inställd. Regnet övervann en liten snackis på altanen. På kvällen var det dags att bege sig till andra sidan ån för fortsatt firande. Jag jubilerade ju med hela 45 år och det kändes bra hela dagen!! Dock kantrades midsommarfirandet av ett mordförsök endast ett 50 tal meter från oss. Klart man blir lite skärrad av det som för övrigt nästan är vardagsmat i vårt samhälle i dag. Men i lilla idyllen Kinna? Visst, vi tror vi är förskonade men det rör sig många konstiga där ute. 



Mer god dryck som hör till på midsommar! 






Underbara rosor som jag fick av Niklas och Kristin! De står sig än. Helt otrolig. Kärlek





    Midsommardagen startade vi med pannkakor och jordgubbar. Vi var sega och gjorde inget utan låg på soffan halva dagen! Sedan blev det mer firande med barnen och deras respektive.




Fick nys på att guldet i skogen hade anlänt. Men förutom några små kantareller hittade jag prinsen! Pussade honom och så blev han en groda ;)


En dag bakade jag bullar för det vankades fotbollsavslutning för tjejerna. En halvlek har gått och den andra kommer till hösten. De har varit obesegrade och leder sin serie. Heja Örby!



Här kan ni se de superduktiga tjejerna som alltid gör sitt bästa och bjuder oss i publiken på spännande matcher!



Det regnar för det mesta och på kvällarna måste man tända ljus. Visst är det mysigt om det hade varit september/oktober ute men nu vill jag bara tända myggljus och det utomhus!




Jag har investerat i två nya ljuslyktor. Det blir shopping på dagarna när stranden uteblir! Jag undrar om det blir något badväder! De där salta baden nere i Espevik fattas oss. Krabbfisket och alla andra som man brukar se därnere år efter år. Kommer de igen?




Blev sjukt sugen på en betonglampa från Gotland när jag läste den här bloggen. Lotta från Skåne har just besökt den magiska ön. Jag föll pladask för lampan hon visade på sin blogg. Men rätt vad det var så sprang jag på en annan betonglampa och slog till! Nu ska jag inte avstå besöket på Gotland för det! Utan det ska bli så fantastiskt roligt att åka dit i sommar. Eftersom inte vi åker till Cypern denna sommaren måste man hitta andra resmål och då bokade vi Gotland för någon månad sedan. Vi har aldrig varit där tidigare. Många av mina bloggvänner bombarderar sina bloggar med härliga bilder därifrån! Här och Här  kan du se hur jag ska semestra!








Mina fina vattenflaskor som mina tjejer har köpt till mig på morsdag och på födelsedagen! Tycker att de är väldigt somriga!




Under denna veckan har jag hunnit färga håret! Två paket går det åt till det här långa håret. Gråa små strån tar över hela luggen!




Igår kväll när tvillingarna och deras kompisar krupit ner i tältet satte jag och Kjell  välförtjänt oss ner och tog ett glas vin och åt lite ostar. Det är helt livskvalité för mig! Det behövs inte så mycket.









Den här lådan är min favorit! Önskar att man kunde äta obegränsat med ost! För det är ju hur gott som helst!




Lite desperat över vädret det har jag varit. Sant. Men igår slog det till och blev soligt och skinnet fick en brun färg och det kändes som om hela kroppen fylldes av vitaminer. Men idag är det som vanligt igen.






Fotboll på TV har det också varit. Trots att vi hejade så intensivt på vårt land så gick det inget vidare. Men mer fotboll blir det! Italien möter Spanien gör upp om vem som är grymmast i fotboll i Europa! Vet inte vem man ska hålla på. Men jag tror kanske Spanien! 


Ni ser...man hinner ganska mycket på en vecka när man inte bloggar!! Jag har saknat bloggen men tiden har liksom inte räckt till! Sedan ska jag avslöja att jag har målat och hela huset varit upp och ner för att sedan bli återställd till det normala igen!


Ha en fin helg!

Kram Anna

12 kommentarer:

  1. Å vilket härligt inlägg Anna!!! :-) Jag blir glad av det!
    och vad söt han är Ceasar!!
    Tycker det märks att du njuter nu. Av sommaren. eldigheten från jobbet, familjen och lilla sötnosen C!
    :.)ärligt och fortsätt med det!
    KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack <3

      Ja nu är det tid för att njuta :)

      Kram!!!

      Radera
  2. Hallå Anna!
    Så mkt som hunnit hända under din vecka! Jösses! Ceasar är alldeles bedårande! Det är något alldeles extra med valptiden! Dessa stora tassar och små knytten.
    Fredag kväll och dags att pusta ut efter en intensiv jobbvecka.
    Hoppas på sol!
    Må så gott Anna!
    Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja han växer så det knakar! Han har svårt att hålla koll på sina länga ben!!

      Sol vill vi ha!

      Kram!!

      Radera
  3. jag saknar dig.
    Vet inte hur det hände, men nu saknar jag dig. du berörde mig och jag väntar på dina kommentarer inne hos mig ;)
    Men ja ta Österlen och jag kommer dit! säg vart ni är och kanske min familj kan boka samtidigt!
    ta hand om dig!

    KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack du fina <3

      Klart jag hör av mig om det blir Österlen!! Hade varit sååå kul att träffas igen :)

      Och kommentarerna får du leva med!!! Jag slutar inte!!

      Radera
  4. Wow, vilken bildbomb!!!! DU har har ju haft världens vecka. Lovely!!

    Saknar dig vännen. Skönt med sommarlov, Ceasar, mat, vänner, familj, betonglampa ;)

    NJUT! Tänk inte på augusti och jobba nu

    KRAM!!

    SvaraRadera
  5. Tack <3

    Ja, visst hinner man mycket på en vecka :)

    När har du semester Lotta? Kommer inte ihåg hur ert system är!

    Kram!!

    SvaraRadera
  6. Oj, oj, oj vad du har hunnit!!! Intensivt med också väldigt mycket kul. Härligt! Och du...vi bor ju helt nära varandra. Fortsätt 3 mil söderöver bara, så hittar du mig :)

    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag misstänkte det när du skrev att din son vunnit en Italienresa! Jag jobbade på Mingla i Mark och vad kul för honom att han vann!

      Gissar jag rätt om jag gissar på Horred?

      Kram Anna

      Radera
  7. Wow, vilken vecka ;) Men du vilken underbart söt hund du har!!!
    Tack fina du för den söta kommentaren... värmer.

    kram kram

    SvaraRadera