tisdag 12 mars 2013

Jag hjärta våren
Livet. Att man bara kan vara så kär i livet. Att vara kär i livet är som att vara kär i en person. En sån där förälskelse då man bara kan tänka på en enda sak. Just nu är jag inne i en sån där kär-period då jag bara är kär i min familj, i mina vänner och i mitt liv.

Kärleken till sin familj finns där villkorslös och hejdlös. Man kan nästan älska ihjäl dem och sedan släpper de in andra brevid som man också tycker så himla mycket om. Som man alltid vill ska finnas där.

Kär är jag också i att planera. Jag planerar galet mycket och är det inte planering i jobbet så är det planering med resor eller något som har med vänner att göra. Jag skriver ner för att minnas och för att utveckla. Ibland kan det vara så kladdigt i min almanacka av små ledtrådar som så småningom ska bli verkliga händelserika ting!

Jag vill bli kär i våren. Men den verkar göra motstånd. Den är kall och blåsig och hotar med att komma med snö. Det säger jag också nej till och ger motstånd tillbaka! Jag vill ha värmande sol, små krokusar som säger Godmorgon! Jag vill höra en lastbil som sopar upp allt gammalt grus och jag vill se cyklande barn utmed trottoarerna där jag bor. 


"Visst gör det ont när knopparna brister" skrev Karin Boye om. Jag är nästan helt säker på att de flesta tolkar våren på det viset. Den kommer och den ger bakslag. Om och om igen. Ont gör det i skälen att gå ett steg fram och två bak. Egentligen vill man ju ta de de där stegen och de ska bara gå rakt fram!

Men jag vet. Vet att snart är den här och då är jag kär. I våren!

K Ä R L E K

14 kommentarer:

 1. Mmmm.....så mycket energi och härligt du delar med dig av Anna! Jag är också kär i våren, vissa speciella känslor och stunder som just den här årstiden bjuder på.

  Blir glad att läsa om dina sköna tankar och allt fint du har i ditt liv. Framför all kärlek du sprider och delar med dig av!

  LOVE <3

  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina alltid lika fina kommentarer <3

   LOVE <3

   Radera
 2. Kärleken till livet, den är rätt stark... Tro mig... För den dagen, det inte är en självklarthet, då vet man EXAKT hur mycket man ÄLSKAR att leva! :)

  Och du gör FULLSTÄNDIGT rätt i att njuta! Njut och ta vara på.... :)

  Och våren... Kan man annat än älska våren? Nu väntar jag på de första blåsipporna.... Lika lycklig varje vår när dom visar sig... :)

  Kraaam Carin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, blåsippan ute i backarna stå! Tänk hela Finabo med små sippor! Ni bodde fantastiskt fint måste jag säga :)

   Kram och ha en trevlig helg!

   Radera
 3. Jo våren är en energikick. Håller helt med om det.
  Den är sen här också, men jag tycker inte det gör så mkt. Det blir desto ljuvligare då den kommer.
  Jag känner en lika stark kärlek till livet som du.
  Det är verkligen härligt att leva.
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite så är det...den som väntar på något gott :)

   Kram

   Radera
 4. Samma här! Anna ♥ Våren = SANT!

  Nu är jag riktigt trött på snö o kyla!

  Älskar Gotland... så vackert!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. och mer snö ska det bli nästa vecka :(

   Kram

   Radera
 5. God morgon Anna!
  Ja nog är man trött på bakslagen men så kommer det ett nytt litet vårtecken och man studsar fram på lätta fötter igen. Snart, snart så...!!! Den väcker så mkt känslor inom en, likt du nämner vill man närmast omfamna hela världen!Här har du en till som älskar att planera, inte minst semestrar!!
  Önskar dig en fin dag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. hihihihi, Jo, tack av dig blir man ju galet inspirerad av att planera semestrar!!!!

   Kram Anna

   Radera
 6. Anna, så fint du skriver. 18 minus garder väntar hemms hos mig där jag bor imorgonbitti. Så kallt så kallt :-(

  Ha det gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack <3

   I morse var det 15 minus och det är FÖR mycket nu :)

   Kram Anna

   Radera
 7. Ja, var är våren? Den kom ju lite smygande och så, i ett obevakat ögonblick, så kommer vintern dundrande tillbaka igen. Jag fattar inget....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ge mig SOMMAR direkt hihihihi!!!!!

   Kram

   Radera