tisdag 4 december 2012

Då man har de finaste bloggvänner...

Det finns en kvinna. Jag såg henne för första gången på en stor bloggträff i Malmö i februari. Hon gick bakom mig tillsammans med en annan kvinna. Misstänkte att de båda var på väg till Börshuset dit vi ockå var på väg. Vi hittade inte riktig dit utan slog följe. På så sätt hamnade jag och Lena från Tyglagret brevid dessa kvinnor. Full fart från början!

Och nu när jag skriver minns jag plötsligt den galna middagen på kvällen då jag, Lena, Carola och Lotta fick uppträda där helt hysteriskt. Jag flabbade hela kvällen och om det var av vinet eller det tokiga uppträdandet vet jag inte.

Jag började följa hennes blogg och hon följer min. Hon har de mest fantastiska tankar och hon skriver så fint. Det känns som om hon läser mina tankar och för ner dem på ett papper. Hon är en tänkare. En poet i mina ögon.

Det känns som vi har känt varandra länge. En soulmates. Härom dagen skickade hon en awards till mig. Det värmer i hjärtat. Det kom så lägligt. Då man behöver något roligt. Det har varit lite mycket jobbiga känslor hemma hos mig de sista veckorna. Så jag blev så glad.

Nu ska jag svara på de frågor hon skickade med :)

Men innan jag hann skicka mina svar kom en award till. Det är också från en kvinna. En driftig sådan. Hon bor alldeles i knutarna eller åtminstone ganska så nära mig. Hon har en underbar gård, en liten Selma som ständigt hittar på bus, två fina barn och en superfin blogg. Nedan länkar jag till henne: Carinifinabo!

1. Vad ville du bli när du var liten? Vetrinär. Jag var helt säker.

2. Vad är du idag? .......Och nu sitter jag här med omdömen, lektioner, betygssättning, deadline, planering och underbara elever! Alltså lärare på en högstadieskola.

3.Vart vill du helst resa? USA. Jag har längtat tillbaka dit ända sedan jag flyttade hem igen. Jag vill göra den där roadtrippen från västkusten rakt över landet till östkusten.

4.Var ser du dig själv om 5 år? Då fyller jag 50 år och hoppas innerligt att jag är lika barnslig som jag är idag. Jag kommer aldrig att bli vuxen även om man många gånger hanterar vuxensaker som vuxen. Men allt det andra. Alla galna upptåg med vänner och alla skratt och alla upplevelser. Men om 5 år kommer jag arbeta någon annanstans tror jag. Inte som lärare. Med vad vet jag inte.

5.Rött eller vitt ? Helt klart rött.

6. Sommar eller vinter? Sommar. Jag älskar värme, sol och bad.

7.havet eller skogen? Ghaaa, vad svårt att välja. Det går liksom inte att välja. Bor man vid skogsbrynet inser man att man är lyckligt lottad som bara kan snöra på sig skorna och vara i lugnet. Men havet. Det finns knappt något som går upp mot havet. Man kan bara älska det. Vågorna, bruset, och saltet.

8.hip hop eller dansband? Hahhaah Här vill jag passa!!! Men ok då. Hip Hop.

9.Vad gör dig ledsen? Finns mycket. Orättvisor är ett gammalt beprövat ord men i mitt yrke finns saker som gör mig ledsen och förtvivlad många gånger. Saker jag inte kan diskutera öppet på bloggen. Men man önskar att fler visste. Svek och lögner är också saker som gör mig ledsen.

10.vad vill du bli bättre på? Jag vill bli väldigt mycket bättre på att hinna med min familj och mina vänner.

11. det bästa du vet... Familjen givetvis. Även om livet går i 300 så är en dag med alla hemma det bästa. Förutom familjen är det vännerna. Förutom vännerna är det resor. Förutom resor är det fotboll  :)Ja, det var lite om mig! Nu ska jag lämna vidare awarden och det är inte lätt bland så många fina bloggar som man följer. Men jag lämnar vidare den till:

Stjärnor och Champagne
Carin i Finabo.
Kiwielin
Vardag med Pi
Creando
Queen of Kammebornia
Blomstergården

Och till alla andra fantastiska bloggar. Känn er som en på listan för det är så galet svårt att välja ut. Jag älskar era bloggar och de har gett mig så många nya vänner! Woohooo säger jag bara!

Kärlek!

22 kommentarer:

 1. Det är härligt när man hittar varandra såhär. Hitta sina soulmates på nätet;)

  Kramar!!

  SvaraRadera
 2. Grattis till dig Coolaanna! Det är du väl värd! Och tusen tack, vilken ära! Kraaam!

  SvaraRadera
 3. Härligt Anna! Och grattis till din award. Bloggvärlden är underbar. Känner att jag är med på ett hörn fast jag är långt borta rent geografiskt ;)

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är alltid med Lotta!!!! Och en dag ska vi sitta där på Manhattan med den coolaste drinken ever!!!!

   Kram!

   Radera
 4. Grattis till awarden Anna, och kul att få lära känna dig lite mer genom svaren på frågorna. Tack snälla för att du skickade vidare till mig, det uppskattar jag mycket! Bloggvärlden är verkligen fylld av så mycket vänlighet, kärlek och pepp, och trots att blogglusten inte alltid är på topp är det så roligt att vara en del av den.

  Ha en jättefin dag Anna, nu ska jag blogga! :)

  Varm kram och tack än en gång!
  Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det underbar i bloggvärlden! Jag önskar bara mer tid :)

   Kram och nu ska jag in i din blogg och hälsa på!!!

   Radera
 5. GRATTIS fina du! Ja, vi bloggerskor har något visst! Vi stöttar och peppar varandra! Vi är lite speciellt, vi har "sprutt" i oss! Tänk så många härliga kvinnor jag har mött genom min blogg o Instagram! Dig tex! På lördag ska jag ha bloggdate, spännade o kul! Sahra Pi o Kakaobönan kommer till min stad!

  Fin kväll till dig! KRAM!! Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack finaste Anna! Ja, jag förundras över att inte fler ansluter till vår värld! Jag bara älskar det. Men som jag sa till Elin övanför så vill jag ha mer tid. Kanske jullovet ger mig det!

   Sååå kul med små bloggdatear men oj, vad jag stavar illa!!!

   Ha det riktig skönt! Kram Anna

   Radera
 6. God morgon Anna!
  Grattis till awarden från mig också! Det är ngt speciellt med bloggvärlden! Värme, vänskap och en stor portion gemenskap! Kul att få läsa mer om dig. Jag blir nyfiken på faktumet att du bott i USA. Ngt du vill berätta mer om ngn gång kanske?!
  Önskar dig en toppen dag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Yes, jag får väl skriva lite om det tiden!! Rota i gamla album och så!!!

   Kram Anna

   Radera
 7. Fina, fina sprudlande virvelvinden Anna. Visst är det väl härligt med all vänskap som finns att finna i bloggvärlden. Vänskapsband som formas och som man vet kommer att bestå även om man skulle sluta blogga. Vänskapsband som inte är beroende av hur ofta man bloggar, hur ofta man kommenterar, eller hörs av. Vänskap som är djupare än så. Där man vet att man alltid finns där för varandra. Sådant är fint.

  Och du är värd alla awarder som finns vännen. En sprudlande virvelvind som sprider så mycket värme och glädje här i bloggvärlden. Så grattis och njut av härligt blogglitter. Det är du sååå värd.♥

  Ta hand om dig Anna!

  Kram Lotta

  Ps. Jag kommer be dig om Dublin-tips när det är dags. För visst har jag en resa till den gröna ön att längta till. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åh, tack. Jag blir alldeles rörd. Du är ju min första bloggvän! <3

   Allt du skriver är så fint, så fint!

   Och, visst ska jag ge dig tips om Dublin!!! Roligt att ni ska dit!!

   Kram Anna

   Radera
 8. du.
  du går rakt in i mitt hjärta.
  Jag är så tacksam att det finns en sån som du.
  Som säger så mycket fint om mig och mina ord.
  Tack.

  Och ja du .. så typiskt, nästan så man kunde ha "bettat" på det.
  Att just vi skulle upp och sjuna.. dooo woop liksom.

  Ta hand om dig fina fina Anna!!!

  KRAMAARRRRR!!

  SvaraRadera
 9. Gud vad fin du är! Tack gulliga du för detta. Jag sitter här mitt i natten och blir lite rörd minsann :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. HIhihi...om natten ska man sova :)

   Kram !

   Radera
 10. ..snälla..veterinär stavas väl det ändå..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst...det bjuder jag på ;)

   Radera