lördag 5 maj 2012

Lotta frågar och jag svarar!


Det finns en kvinna som heter Lotta. Många av mina bloggvänner heter just Lotta! Men den här Lotta bor i USA och har en alldeles underbar Feelgood-blogg. Hon skriver liksom lite poetiskt och bjuder på bilder som man bara längtar och längtar till det där landet med miljonerna! Man kan bara sitta hur länge som helst och kika på de här bilderna. Analysera, njuta och just längta! Ni måste läsa den. HÄR finns den.

Hon besvarade lite frågor för någon vecka som Dessiré hade skickat till henne. Nu har jag fått frågorna av Lotta och ska försöka besvara dem! Nu har jag haft god tid att fundera. Det har nästan varit bloggkoma på min sida. Jobbet kräver sitt den här tiden och vette katten hur nästa vecka ska bli. Nationella prov både tisdag och torsdag som snabbt kräver rättning eftersom utvecklingssamtalen måste dra igång direkt efter.

Ok nu kör vi!

Finns det någon kvinna du beundrar? Berätta gärna varför

Nej egentligen inte. Jag beundrar många kvinnor, rentav nästan alla kvinnor. För det första är kvinnan vacker. Sensuell. Hon kan vara varm och omhändertagande. När jag hör ordet kvinna så tänker jag på en kvinna som är höggravid och ska föda barn. Och det är till det jag vill komma. Att föra världen vidare ( dock inte själv!) och den gränslösa mammakärleken som finns mellan ett barn och en mor. Sedan kan jag beundra kvinnor som har många järn i elden och fixar både hem och allt annat utan att ens verka vara berörd. Sedan finns det kvinnor som är riktiga förebilder och väldigt viktiga för andra kvinnor. Jodå, kvinnor kan!


Om du fick göra precis vad du ville, vad skulle du göra då?
Omgående skulle jag packa en väska, boka en resa, och ta med hela min familj på en jorden-runt-resa. Det finns ingen tvekan. Jag drömmer om olika resor hela tiden så därför skulle det vara helt grymt att få se världen på en och samma gång.

Skriv fyra ord du tycker mycket om och berätta varför du gillar dem
Kärlek Vänskap Tillit Glädje.
Kärlek därför att det är det finaste ordet. Betyder väldigt mycket.
Vänskap för att vänner är livet. Det finns lite olika typer av vänner men de där som man stoppar i en ask utan lock och som finns där oavsett väder. De är inte många men de finns!

Vad är bra vänskap för dig?
Bra vänskap för mig är äkta. En vän som man kan vara sig själv med och som står för sina åsikter. En vän som inte bara pratar utan genomför saker. Någon att skvallra med över en kopp kaffe. Man känner direkt när det klickar!
Berätta om ett romantiskt minne du har
Jag har inga så speciella. Jag gillar all slags romantik. Jag gillar den romantiska stilen och jag gillar små överraskningar. Förr var jag mycket bättre på att vara romantisk och det känns som tiden inte räcker till. För mig kan en enkel middag bli romantisk och det behöver inte vara märkvärdigt. Det lilla extra.
Nämn några egenskaper hos dig själv du tycker speciellt mycket om
Jag är snäll och rättvis. Kankske inte om du frågar mina barn för då måste det vara millimeterrättvisa! Men över lag så är jag nog det. För det mesta positiv. Försöker se det goda och tror att människan är god.
Vad plockar du för godis i din godispåse?
Smågodis är det bästa! Jag plockar alltid i samma innehåll. Ganska stora bitar choklad med kokos i. De är favoriterna. Sedan gillar jag mintstänger, finns i små bitar så de åker med ner i påsen. Jordgubbsbitar, söta rackare men ack så goda! Ja, det är ungefär vad som ligger i min godispåse!
Vad gör en blogg intressant och fångar ditt intresse?

Det som står mellan raderna. Bilderna. Det kan vara en feel-good-blogg men också något som berör eller bara en vardagsblogg. Jag har några såna bloggar jag följer som är ett beroende för mig! 

Berätta om något busigt du gjorts
Oj, jag är verkligen den busiga typen och genom åren har jag gjort massor av bus. Numera består buset mer av att uppvakta vänner som fyller år. Jag har en god vän som i dagarna ska fylla 40 är och jag ser verkligen fram åt att busa lite för honom! Det roliga är innan man gör det. Planeringen. Det ska jag för övrig använda lördagskvällen åt!! De ni!
Har du någon speciell film eller bok du gillar, som påverkat dig och dina val?
Inte som jag kan säga rakt av. Jag gillar mest deckare och de påverkar mig inte mer än att jag blir mer mörkrädd än jag behöver! Det finns många bra författare som skriver med känska och förmedlar något. Kan inte välja. Men jag läste Eat, pray and love av Elisabeth Gilbert. Den berörde och jag älskar den. Den beskriver så fantasiskt hur man kan välja i livet. Hur man lär sig njuta. Ja, den boken gav mig en funderare.
Vilken storstad skulle du vilja besöka?
Lotta, Lotta, Lotta...finns bara en stad! New York! Ett återbesök i staden finns inom räckhåll!

MEN jag gillar London, jag gillar Paris. Fina storstäder som man har fina minnen ifrån. Men jag gillar också en storstad som Köpenhamn och Göteborg. Även om Göteborg känns liten i sammanhanget storstad.

Men mitt svar är New York!Detta var mina svar. Men det fanns en bonus fråga!

Du får ett samtal. Du får frågan om du vill följa med på en safari som startar i Nairobi och går till Mombasa. Planet går om fyra timmar och allt är fixat, du behöver bara packa och vara beredd att vara borta i tre veckor. Login är enkel och målet är att fotografera och studera djurlivet och lära er om Östafrikas kultur. Det är en del att läsa på innan, du kan gör det på planet. När du kommer hem ska du hålla ett föredrag för 100 studenter på Uppsala Universitet och berätta om resan.


Vad gör du - hänger du med?

Hoppas du känner mig vid det här laget. SJÄLVKLART!!! Är på Landvetter om 45 minuter!
Nu bollar jag över frågorna till andra bloggar som jag gillar. Självklart gör ni vad ni vill med dem men alltid roligt att lära sig mer om varandra!och givetvis till alla andra som gillar listor också!1. Hur kommer det sig att du arbetar med det du gör?
2. Vilket är ditt bästa reseminne?
3. Vad är livskvalité för dig?
4. Hur tillbringar du en ledig dag?
5. Vad gör dig arg?
6. Vilken årstid är du?
7. Du får välja att göra precis vad du vill. Vad hade du gjort?

Extra frågan kör jag samma som Lotta
Bonusfråga:

Du får ett samtal. Du får frågan om du vill följa med på en safari som startar i Nairobi och går till Mombasa. Planet går om fyra timmar
och allt är fixat, du behöver bara packa och vara beredd att vara borta i tre veckor. Login är enkel och målet är att fotografera och studera
djurlivet och lära er om Östafrikas kultur. Det är en del att läsa på innan, du kan gör det på planet. När du kommer hem ska du hålla ett föredrag för 100 studenter på Uppsala Universitet och berätta om resan.
Vad gör du - hänger du med?
7 kommentarer:

 1. Härligt! Fina intressanta svar på Lottas frågor. Jag svarade på dem jag också tidigare och visst är det litet så att man måste tänka till litet mera än man normalt gör:).
  Och nu fick jag dessutom en ny utmaning av dig med nya frågor.
  Tack! Givetvis! Men litet senare...

  ha en fin buskväll!
  Kramar
  Karin

  SvaraRadera
 2. Anna....en dag ska vi sitta tillsammans och ta en drink. Här eller där.
  Du känns så nära.

  Tycker om dig helt enkelt!

  <3 <3

  Tack för att du tog dig tid att svara på mina frågor! Härliga svar

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jätteroligt att läsa dina svar, gillar att få lära känna dig lite extra!

  Här har det varit fullt upp på sista tiden också, och bloggen hamnar verkligen i kläm. Visst skulle jag kunna ta mig tid och skriva egentligen, men jag vill ju ha inspiration och helst lite bilder också. Och då blir det ibland en del pauser. Men så är det ju för oss alla, förr eller senare lugnar det ner sig och inspirationen återvänder.

  Hoppas att du har en jättefin helg och att du hinner vila lite.

  Kram Elin

  SvaraRadera
 4. Elin! Nu såg jag att ditt namn kom bort i texten men jag skrev med kiwielin och bokcafet i byn. Ska genast åtgärda detta då jag är nyfiken på er :)

  SvaraRadera
 5. Underbart Anna! Jätte kul att läsa mer om dig! Jag önskar jag kunde samla er alla mina fina bloggvänner för en kväll hemma hos oss med grillning, vin och långa och många samtal. Kanske i växthuset!! Vem vet, kanske en gång i framtiden!
  Tackar för frågorna och för att du påminde mig om Lottas förfrågan om dem! Ska ta mig an utmaningen!
  Stor kram och njut helgen!
  /Anna

  SvaraRadera
 6. Anna!

  JA JA JA JA!!!!!! Håller med dig...vin växthus och träff :)))

  Kra´m Anna

  SvaraRadera