lördag 19 maj 2012

Kinnas äldsta tonåring!Direkt efter den där gökottan kände hon ett sting av olustkänsla över att behöva ljuga för sina vänner. Hon låtsades först att bara tacka för en härlig stund men sa i förbifarten att hon hade en idé inför nästa veckas weekendresa. "Jag tittar bort senare Åsa" sa hon.

De skulle träffas hemma hos henne allihopa utom jubilaren och hans sambo. Lyckligt ovetande om att stora planer smiddes inför hans 40 år dag.

Tidningarna hade uppmärksammat hans ringa ålder i samband med den senaste tidens fotbollsmatcher. Han hade ju både lyckats göra flertalet mål och bedriften vara äldst i laget. Detta var han dock lyckligt ovetande om! Äldst. Det ordet klingade inte bra i hans mun. Nej, han ville bli beskriven mer som en övermogen kiwi i tjugofem-årsåldern.

Hur som helst, hemma i den trevliga lärarens kök blandades kaffekoppar, skratt och sång i en salig blandning. Hon hade hintat den gamle fotbollshunken i månader om vad komma skall!! Sedan gällde det bara att komma på något lämpligt som passade in i sammanhanget. Men hon var inte orolig. Idéerna fanns där och vid rätt tillfälle visste hon att man pusslar ihop det ena med det andra. I kombination med att träffa alla de andra i "föreningen" brukades ännu mer idéer födas.

Lite orolig var han allt. Han visste av erfarenhet att de inte var att leka med. Varför skulle han fylla år just nu? När våren var som vackrast och körsbärsträden stod i blom och när matcherna duggade tätt och han mest av allt bara ville sitta under korkeken och lukta på blommorna. Nej, denna gången visste han att han inte kom undan.

Det började närma sig. Han stoppade två öl i fickan och gick bort mot hennes hus. Han ville kolla läget lite inför natten. Det var inte längre frågan OM de kommer utan NÄR de kommer. Till sin stora besvikelse mötte han henne iordninggjord och på väg till tjejkväll med en dunk Lindman i sin högra hand. Men vad var det som höll på att hända? Skulle de inte komma? Han kunde knappt dölja sin besvikelse.HUR kunde hon åka på tjejkväll nu när det var hans stora dag på ingående. Hur tänkte hon? Hur skulle hon lösa det?

Hon log och kände att detta var det bästa som kunde hända. Han kom hem till henne och bjöd hennes man på en öl. Han hade mumlat något att låna bord inför lördagens kalas. Hon var bjuden på tjejträff och vilket kamoflageläge! Nu skulle han inte vara lika misstänksam längre!

Under kvällen hade hon haft väldigt trevligt. De var fem tjejer som delade lite samtal, vin och god mat. Klockan gick fort och när spöktimman var inne sumerade hon både, Lindeman, cider, kahlua, päronvodka, Dirty Harry och "FisHarry". Hon var i sitt livs form! Bilfärden hem hade satt pricken över i:ett. Hon och Pernilla hade klunkat något som smakade rävgift men effekten var slående positiv!

Med vemod gick han och la sig i de nystrukna lakarna. De hade inte kommit. Han hade allt sett fram emot det. Klockan var närmare halv ett och de borde vara här om de skulle komma.

Innan hon hann tänka hade hon kommit hem där alla i gänget väntade hemma hos henne. Mer fniss! Plötsligt hade de dekorerat hans trädgård med kartongpapper och skrivit fina hälsningar till honom, de hade hängt upp enorma fotbollar i träden och fnissat och kissat! De hade placerat ut stolar framför entrén och kommit marscherande när han yrvaket öppnade dörren. De hade dragit ner byxorna och sjöng "Tyska innanlårsorkestern" för fulla muggar och klappade varandra hårt på låren. Skratten hade blandats med skönsång och ett tu tre satt de inne alla 12.

Hans hjärta slog volter när han hörde ljudet. Nu..det är nu de är här. När han öppnade dörren hörde han en militärisk stämma och därefter ett helt stridskompanie komma marscherandes i takt nedför hans infart. Han vek sig av skratt när de plötsligt drog ner byxorna och började sjunga om någon tysk innanlårsorkester! Hans tränade musiköra hörde minsann att hon sjöng inomhusorkester istället för innanlårsorkester men han förstod att det berodde på för mycket saft!

Ett tu tre satt de i hans soffa och han bjöd på öl och cider. Hon var inte sen med att klunka i sig mer och plötsligt var det mer sång. Han hade svårt för att greppa melodin men han insåg ganska snart att den omgjorda sången var "Var bor du lilla råtta?". Den handlade om han och om fotbollen, om hans sköna upplevesle på Cypern och om hans kommande bröllop. Nu. Nu var han lycklig. Allt hade fallit på plats och han visste det. Det skulle bli mer tid hemma med Åsa. Hon hade suttit alldeles för länge därhemma bland tvätt och disk och väntat. Han skulle ta henne till prästen och han skulle ta henne på bröllopsresa. Han var så jävla lycklig att han i den stunden bestämde sig för att ta med dem allihopa på bröllopsresa. Visserligen fick de betala själva men med, det skulle dem. Han visste t om att de skulle åka till Turkiet allihopa!

Tro inte att hon var nöjd. Hon lät dem i lugn och ro ladda sina kameror på mobilerna och hon räknade till minst sex mobiler som fotade och filmade. Hon reste sig upp och helt otippat drog hon ner byxorna och körde orkestern helt solo. Hon bjöd t om på lite rump-moves och en död bäver på vift.

Efter två timmars våldgästeri, kaffe, öl, cider, tårta och skönsång pussde de jubilaren godnatt.

Han la sig nöjd ner i sängen för andra gången denna kväll. Han älskade dem alla. Han var så satans nöjd med att han hunnit, i sista stund, kommit på att han måste gömma sin soptunna. Den var ett mål för kvällen, det visste han. Nu hade ingen hittat den och han var lugn. (*fniss*)

Vad han inte visste var att alla förutom hon, hennes make samt den gode grannen åkte hem. De tre övriga musketörerna placerade ut Barbara i en snygg ståtlig orange fotölj, som hans fru varit lite delaktig i, strax utanför ytterdörren ! De hade gått hem, klämt en öl (!) och smugit tillbaka. Nu skrattade hon lite högt utanför hans dörr när hon tittade på den snygga Barbara som satt stadigt i fotöljen och sakterligen begav de sig hem!


För er som inte vet så fyller min bästaste granne i dag 40 år. Det finns mågna många härliga minnen som man delar med honom. Vet inte om jag någonsin har skrattat så som med de här människorna. Alla vänner man har finner man saker som man gillar hos dem. Den här vännen placerar jag i kategorin "Skrattande tonåringar!"


Jag önskar dig en underbar dag Johan och nu dröjer det inte mer än två timmar tills vi är allihopa tillbaks på brottsplaten för att fira dig med klackarna i taket. Bered dig på en lång lång natt. Put your hands up in the air!

Dansa..Pausa..Dansa..Pausa.. Här kommer vi!

Kram Anna
6 kommentarer:

 1. Den grannen kan skatta sig lycklig :-)

  SvaraRadera
 2. Anna, du är för härlig!! Och festa kan ni i Kinna.

  Ha en underbar kväll och dansa så det ryker!

  Stor kram du sköna!

  SvaraRadera
 3. Ja, Herre Gud! Önskar att ni hade möjlighet att få uppleva allt detta som är så fantastiskt roligt!!

  Kram!!!

  SvaraRadera
 4. wow!! och med tanke på din position idag så gissar jag att det var en galen kväll igår:) ? KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland finns det inga hämningar!!!! :))))

   Radera
 5. NOG tusan kan ni festa!!
  YAY!!
  DANCE on!
  JUST DANCE!!
  Så roligt!
  Kram!

  SvaraRadera