torsdag 18 december 2014

Julshopping i New York


Ända sedan vi kom hem från Florida i påskas har mina barn pratat om USA. Tydligen gav det mersmak för sedan har det inte funnits några önskemål om andra resor. Vi bestämde oss för New York. Så kort och gott bokade vi lagom till Thanksgiving. Lovisa ville ta med sig en kompis, så fem brudar och Kjell halkade i väg till Landvetter en tidig novembermorgon. Vi bodde i en lägenhetshotell Uptown. Funkade jättebra att ta tunnelbanan när vi skulle förflytta oss.
Alltså jag tycker miljön och kulturen är grymt coolt och det var så mycket intryck att ta in! Jag har ju varit här några gånger tidigare men bara på flygplatsen och aldrig sett stan.


Låter kanske lite löjligt men när vi klev upp ur tunnelbanan första dagen fick man en magisk känsla. Mitt på Broadway och alla bilar, alla människor och alla hus. Wow! Vi kände oss som små myror!


Vi började New York-besöket med att titta på Macys stora parad. Kändes som hela stan var ute, det var folk överallt. Men en häftig upplevelse med alla dessa enorma ballonger. Vi stannade inte kvar under hela paraden utan shoppinglusten tog överhand! 

Innan vi åkte hade vi tänkt att se en del sevärdheter just denna dag då vi trodde det mesta skulle vara stängt. Men nästan allt var öppet. En del större butiker öppnade på eftermiddagen eftersom det var Black Friday dagen efter. Ja, jösses vad folk! På Macys kunde man knappt röra sig och det var bara att följa strömmen!!! 


Givetvis blev det ett besök här! 


Julstämningen var det inget fel på!


Däremot var det vansinnigt kallt i New York. Vi hade nog varit lite optimister innan vi åkte. Flygplatsen hade haft stängt den dagen då vi anlände. Eftersom vi kom sent på eftermiddagen hade vi lite tur för de hade precis öppnat upp den. Dock hade vi cirkulerat i en timma i luften innan vi försenat kunde landa!

Kylan gjorde att vi fick shoppa lite mer! Mössor och vantar fick inhandlas och även en och annan vinterjacka :)


Granen vid Rockefeller var på plats  


Här kan man se is-rinken nedanför granen. Massor av folk hade samlats för att åka skridskor och det var lång kö. Vi stannade en stund och konstaterade att det var en mysig aktivitet.De här vackra änglarna pryder gången fram till is-rinken med granen ovanför. Väldigt fint måste jag säga.En litet familjekort vid Rockefeller. Strax efteråt åkte alla utom jag och Signe upp i Top of the Rock. Magisk utsikt över hela Manhattan tyckte de. Jag och Signe hade en magisk stund på Starbucks med varm choklad och övervakning på folk!En dag tog vi buss till Woodbury. Det var en cool resa. När jag satt där i bussen kändes det som att komma in i Tv-serien Twin Peaks. Hela naturen förvandlades och det var både snö och berg och annat. 


Lite shopping blev det allt. Kö in till Michael Kors och Ralph Lauren var det men inga köer och ingen kyla kunde hindra tjejerna att gå in där!
Åh, dessa söta, ljuvliga macarons. Köpte med mig och grymt goda var de.


Vi sa hej till denna berömde kvinna. Vi lämnade Manhattan för en stund och tog färjan över till andra sidan. Kikade både på henne, Ellis Island och när vi kom tillbaks, Battery Park. Just denna dagen frös hon, The Statue of Liberty och det gjorde vi med!

Det nya tvillingtornet är på plats och öppnats. Alltså är det inte hur pampigt som helst.
En mycket märklig känsla var det när man stod vid Ground Zero. Så mycket historia, så mycket ondska och så mycket sorgligt. Det går inte att ta till sig när man stod där och mindes när planen kraschade rakt in i tvillingtornen. 
När man såg alla dessa skyskrapor runt omkring, affärerna, Wall Street och folket så förstår man vilket kaos det måste varit. 


Kvällarna gick åt till restauranger, shopping och Broadway. En sådan härlig upplevelse! Strax innan vi lämnade New York var vi tvungna att gå till favoritstället en sista gång. IHOP. Åh, deras underbara pannkakor alltså!


Vi säger Hej Då till underbara landet och underbara staden. Vi var nöjd men konstaterade att gärna åka tillbaka men mer under våren eller hösten.

 Nästa resa kommer att gå till Kalifornien. Finns så mycket där vi vill se. Golden Gate, Hollywood, Highway 1, Alcatraz, stränderna, vingårdarna, surfarna, Las Vegas, Grand Canyon och mycket, mycket mer! Alla var överens igen!!! K Ä R L E K

1 kommentar:

  1. Vad härligt med ett inlägg. När du och jag ska åka väljer vi att åka när det är lite varmare i NY :-)

    Kram

    SvaraRadera