söndag 1 juni 2014

Med solen i ögonen


Juni. 

Ordet tål att smakas på. Första sommarmånaden. Skolavslutning med liljekonvaljer, midsommar med sill, färskpotatis och jordgubbar med grädde, någon har födelsedag, och några tar semester.

Kan inte minnas senast all denna sol. Konstaterade tidigare idag att ända sedan Gabriella och Kjells födelsedagar i slutet av mars har vi blivit bortskämda med sol. De veckorna vi var i Florida i början av april var det visserligen lite sämre i Sverige men vi hade jämn temperatur på 25-30 grader. Värmen fortsätter när vi kommer hem lagom till påsk och fortfarande strålar solen.

Kroppen suger i sig E-vitaminer för fullt och visst blir man lite sugen på roliga saker. Förväntansfull på allt vad sommaren har att erbjuda med sommarkvällar vid sjön, sommartorsdagar i Borås. Helger i Varberg, motionsrundor i skogen, små utflykter med cykeln till kohagar i närheten, solbrända axlar, ett glas rosé med glada skratt på altanen, myggor att slåss med och goa grillkvällar. Lätt att sjunga med i Winnerbäcks "Solen i ögonen" just nu!


"Vi är gårdagens kärlek och stora i orden
som vaknar med skräck och panik under borden
Vi är dom som vill ha allt
Vi är pojkarna som lovar tusenfalt
Vi har solen i ögonen
Och spilld mjölk överallt
Det stinker av gammalt groll
men vi har skuggorna bakom oss trots allt
Vi är inga yuppies med feta cigarrer
Vi är yviga pojkar med för stora gitarrer
Vi är dom som vill ha allt
Vi är pojkarna som lovar tusenfalt
Vi har solen i ögonen...

Vi är skrattet i halsen och knaket i fogen
Vi är rastlösa själar som irrar i skogen
Vi är dom som är kungar om natten på krogen
Vi är dom som vill ha allt
Vi är pojkarna som lovar tusenfalt"Juni.


Vill att det ska bli månaden som jag blir frisk i. Jag har dragits med en förkylning i tre veckor som eskalerade förra helgen som gjort att jag legat utslagen. Dessvärre tillhör jag dem som inte kan vila utan jag har tryckt i mig Alvedon på morgonen och tagit med jobbarväskan och åkt till jobbet ändå. 

Fast jag vet att jag inte borde.
Fast jag vet att jag skulle ta det lugnt och bara vila.

När jag sedan kommit hem har jag hamnat i soffan och legat och sovit till dagen efter. 

Det har varit skönt med en extra ledighet. Även om jag sovit bort det mesta. I fredags gjorde jag ändå slag i saken och tog mig till vårdcentralen där min husläkare kunde säga åt mig att bihålor och lungor var inflammerade och skrev genast ut saker som skulle göra mig bättre.

I lägen som dessa, en vanlig förkylning som tar sig egna vägar som kroppen inte styr över med hjälp av en dålig insulin produktion, det är då jag tänker på allt det där man ska vara glad för. Jag själv har förhoppningsvis tillfrisknat om några dagar men de som inte blir friska. De som ständigt mår så här. Nej, jag ska inte gnälla. Jag mår bra.


K Ä R L E K

1 kommentar:

 1. Kära Anna,

  Jag hoppas att du och familjen njuter av sköna sommardagar och att solen strålar över dig. Likaså hoppas jag att juni blev den friska månad du hoppades på och att du får fortsätta vara frisk resten av sommaren.

  Själv ha jag efter välbehövlig bloggpaus precis påbörjat ett nytt bloggäventyr. I en helt annan form. Annorlunda men på många sätt fortfarande samma. Har du lust så finns jag numera på denna adress.

  Njut av sommaren och ta hand om dig Anna!

  Kram

  SvaraRadera