lördag 5 april 2014

När ett brev betyder mest...Hon tittade ner i postlådan och såg att det låg ett stort vitt kuvert på botten. En go, varm känsla infann sig och det var inte svårt att lista ut att detta var ingen vanlig räkning. Förvisso kunde det vara ett lite tråkigare brev från en av grannarna tvärs över som inte gillade att hon hade tutat en måndagmorgon då han och frun hade semester och tyckte att hela världen skulle hålla käften så han kunde få sova lite längre än oss andra. 

Men den goa känslan tog över och det kändes att detta var ett av de trevligare varianterna av brev. Mycket riktigt stämde det. Den Gode Grannen hade just passerat fyrtio-strecket och samma natt det ägde rum hade hela skocken givetvis varit samlade och gjort hyss i hans trädgård. Det var pillerburkar och sprutor, bandage och annat som hör Den Gode Grannen till.

Det var alldeles för länge sen de hade en sån tillställning. Måste ha varit när Clooney med fru fyllde jämt och ojämt förra året och temat varit Rockabilly. Hon bestämde sig för att det var då den senaste festen hade ägt rum om man nu inte räknade med kräftskivan då hon och Den Gode Grannens fru hade "råkat" bli lite förfriskade och bjöd på skönsång och snapsprovning i en takt som ingen annan mäktade med. Dessvärre hade det straffat sig och de hade missat en timma av festen innan de var på gång igen! Och förresten gjorde det inget för det var under delen det serverades kaffe och såna svaga drycker var inget för dem en kräftskiva i september! Hon och frun hade sedan fått med dem allihopa hem till sig och de tog årets sista dopp i poolen. Att det inte hade legat arga kärleksbrev i postlådan efter den gången alltså. Klockan tre på natten hade de hoppat, badat och skvätt vatten på varandra, skrattat så högt att det borde ha hörts till Kinna centrum lätt.

  Och nu var det alltså dags igen!! Hon log för sig själv och nästan småskrattade när hon såg det klockrena temat. Ja, vad annars hade passat in? 
Doktorstema, vad sägs om det?!?!?!!?!

Ett litet sms gick snabbt iväg och mer behövs inte innan det var igång. Planer smeds och skratt och annat bytte mottagare och hon googlade runt lite. Det finns ju liksom lite att välja på. Det finns den snälla varianten med doktorsrock, stetoskop och en fin liten namnskylt som det står Dr Persson på. Sedan finns det varianten med lite uppknäppt och lite kinky och det passar väl sällskapet som handen i handsken. Ja, när hon googlade kom det fram allt från gynekologer till doktorander inom andra yrken än själva läkaryrket! Lite nyfiken var hon allt över vad ex Fotbolls-Hunken skulle vara för typ av Doktor. Kanske rent av en sjuksyster från Ystads lasarett! Clooney kan bara vara sig själv, vi kommer jaga honom hela kvällen och vi går inte på några reklamknep vid kaffet. Om nu vi ska dricka såna svaga drycker, fast iof vi är inte sena med att spetsa till det lite, frun och jag!

Hon hade på det klara direkt vad det skulle bli för utstyrsel. Eftersom nästa semesterresa skulle gå till statarna visste hon att detaljerna fanns inom räckhåll. Halva nöjet var att planera det var hon helt överens om med sig själv. Hon kunde inte sluta skratta. 

Om några veckor är det dags igen

K Ä R L E K
2 kommentarer:

 1. Så gott det är med riktigt goda vänner. De som man kan både skratta och gråta tillsammans med. Och ni verkar ha väldigt roliga fester tillsammans. ;)

  Kram på dig vännen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så värdefullt och vi har roliga fester titt som tätt!!!

   Kram och så skoj att höra från dig Lotta.

   Radera